Dodaj do ulubionych

tatralandia najtaniej - jak?

09.04.07, 20:02
witam. w jaki sposób udać się do Tatralandii , aby było jak najtaniej ? może już ktoś z Was przerabiał to ? będziemy w Zakopanem (2+3 dzieci do 7 lat) i chcemy na 1 dzień udać się do Tatralandii. czy rezerwowac bilety w Polsce ? w jakim biurze? prosze o poradę pozd.
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 12:01
      A kiedy będziesz w Tatralandii? Pytam, bo też się tam wybieram na początku
      sierpnia, ale my akurat będziemy nocować na Słowacji niedaleko Tatralandii.
      Wydaje mi się, że najtaniej będzie autem pojechać z twoimi "muszkieterami", są
      wprawdzie organizowane wycieczki w biurach podróży (można je w sieci poszukać na
      stronach Zakopanego), ale dziecko zajmuje przecież osobne miejsce w autokarze, a
      więc koszt dla całej rodziny raczej nie będzie niski.
      • patapi Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 16:37
        witam Jusytko! planujemy zaraz na początku wakacji , jeszcze w czerwcu wypad do Zakopanego i 1 dzień spędzić właśnie w Tatralandii . zastanawiam sie czy na stare Dowody Osobiste można przekraczać granicę ? pozd.
        • jusytka Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 16:56
          Dlaczego by nie, skoro nadal są ważne, mam nadzieję że chłopaki też mają jakiś
          dokument - dowód/paszport. Jak wrócisz napisz koniecznie wrażenia z Tatralandii.
          Na wszelki wypadek wklejam link. www.tatralandia.sk/main.php?menu=&lang=pl
          • patapi Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 17:20
            chłopaki nie maja nic . 2 lata temu będąc w Rymanowie wdepliśmy na Słowację właśnie na te stare dowody i my i muszkieterowie. tak strasznie nie lubię łazić do fotografa!pozd.
            • jusytka Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 17:45
              Teraz dzieci na wpis do dowodu już nie przejdą, wiec musisz sie pospieszyć z
              wyrobieniem im dowodów lub paszportów. Sama też z tej możliwości korzystałam
              dopóki sie dało, ale jak zawrócono mnie z granicy (na szczęście w moim mieście)
              to już nie zapominałam o zabraniu paszportów dla dzieci.
    • patapi Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 17:47
      dzięki.pozd.
      • dorcia1234 Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 18:14
        na dzien dobry zadecydujcie ile czasu chcecie spedzic na basenie- doplaty sa
        nieekonomiczne i czy macie zamiar zwiedzic miasteczko westernowskie. Hani poza
        zywymi bizonami nic sie nie podobalo a wystepy ( napad na bank) spowodowaly
        histerie
        • patapi Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 20:05
          jedziemy tam po raz pierwszy i chcemy być jak najdłużej na basenie. jeśli możesz i masz czas chętnie posłucham podpowiedzi. pozd.
          • dorcia1234 Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 20:49
            jesli chcecie spedzic tam duzo czasu to polecam kupno biletow "calodziennych",
            uprawniaja one do wejscia na baseny i do western city, tylko wezcie takie ktore
            pozwalaja tez na wejscie na baseny zakryte - my nie kupilismy i potem
            doplacalismy. Nie bojcie sie tez kaucji za szafki - naprawde warto zaplacic za
            wynajecie szafek i nie nosic ze soba niczego - tym bardziej ze na zakryty basen
            mozna wejsc tylko z recznikiem. Potem ta kaucje zwracaja w calosci - nie mozna
            jej placic karta, tylko gotowka. oprocz basenow jest sporo atrakcji dla dzieci -
            trampoliny, labirynty, jakis plac zabaw ( juz wliczone w cene) i kilka
            platnych, takze dla doroslych. Naprawde dobrze sie bawilismy.
            Oprocz tatralandi moge tez polecic pobliskie baseny w Besenowej, wiecej
            cieplych basenow niz w tatralandi. Jak masz jakies pytania to pytaj
            • jusytka Re: tatralandia najtaniej - jak? 10.04.07, 22:55
              Ja zapytam. Napisałaś, że w Besenowej jest więcej cieplych basenów niż w
              Tatralandi. Czy to oznacza, że w Tatralandii większość jest chłodnych tzn z
              temperaturą mniejszą niż 30 stopni? Czy do tej części zakrytej, jak rozumiem
              jest to witalny świat - dzieci też mogą wchodzić?, jeśli tak czy są tam jakieś
              atrakcje dla nich, czy raczej są to sauny i łaźnie rożnego rodzaju?
              • dorcia1234 Re: tatralandia najtaniej - jak? 11.04.07, 09:49

• jusytka Re: tatralandia najtaniej - jak? 11.04.07, 13:20
                  A czy baseny w Tatralandii mają rózną temperaturę, czy raczej wszędzie jest
                  chłodna woda? Przyznam, ze wejdę tylko do ciepłego basenu, wiec mnie zmartwiłaś.
                  A w Basenovej są jakieś atrakcje dla dzieci?
                  • dorcia1234 Re: tatralandia najtaniej - jak? 11.04.07, 15:05

• jusytka Re: tatralandia najtaniej - jak? 11.04.07, 15:37
                      Dziękismile No właśnie nie wiadomo jaka będzie pogoda, ale mimo wszystko nastawiam
                      sie na Tatralandię smile
                    • patapi Re: tatralandia najtaniej - jak? 11.04.07, 17:38
                      przysłuchiwałam się dyskusji i mam pytanko: jaka jest droga z Zakopanego do Tatralandi? czy bardzo wykańczająca ? czy z niespodziankami? pozd.
                      • dorcia1234 Re: tatralandia najtaniej - jak? 11.04.07, 19:54

• a-nulla Re: tatralandia najtaniej - jak? 11.04.07, 23:50
      Ja to w ogóle nie polecam Tatralandii. Byłam tam trzy dni temu i zdecydowanie
      mi się nie podobało - okropny tłok, głośno, jakoś tak tandetnie. O tym, że
      drogo, to już nie wspominam. Może w lecie jest ciekawiej, ale na razie moim
      zdaniem koszmar. Chociaż uczciwie muszę powiedzieć, że znajomym sześciolatkom
      się podobałosmile
      • jusytka Re: tatralandia najtaniej - jak? 12.04.07, 08:37
        Autorka wątku ma trzech muszkieterów, które z pewnoscią będą zachwycone, moje
        chłopaki niewątpliwie też smile
        • patapi Re: tatralandia najtaniej - jak? 12.04.07, 10:04
          witam. dokładnie: jedziemy tam (ja i mąż) jako osoby towarzyszące muszkieterom!
          pozdrawiam Ciebie Jusytko i wszystkich!
          • dorcia1234 Re: tatralandia najtaniej - jak? 12.04.07, 10:07

• patapi Re: tatralandia najtaniej - jak? 12.04.07, 10:23
              praktycznie 24 godziny na dobę mamy oczy naokoło głowy! pozd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka