Dodaj do ulubionych

Okulista dziecięcy poszukiwany

11.05.07, 10:38
Witam,
Czy ktoś z Was byłby mi w stanie polecić okulistę dziecięcego - chodzi
również o dobry kontakt z małym pacjentem wink
Może przjmować w ramach kontraktu z NFZ bądź prytwanie
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • zimnywtorek Re: Okulista dziecięcy poszukiwany - Kraków 11.05.07, 10:39
      Dodam że chodzi o Kraków
      • martamaria10 Re: Okulista dziecięcy poszukiwany - Kraków 11.05.07, 18:50
        Pani dr Pociej-Żero, ul. Wincentego Pola 6 (przecznica z Daszyńskiego), 0-12
        427-14-33, 012 422-00-32. Bardzo sympatyczna, kompetentna, pracuje m.in. w
        Witkowicach
        Pzdr, Marta
        • xxagaxx Re: Okulista dziecięcy poszukiwany - Kraków 12.05.07, 00:26
          p. Mazurek z Prokocimia, przyjmuje w Scanmedzie na al. Pokoju
          a p. Pociej-Żero cierpliwości do dzieci nie ma ;-(, albo ma tylko chwilową ;-(,
          potem się zniechęca i denerwuje ;-(
          • sylweno Re: Okulista dziecięcy poszukiwany - Kraków 12.05.07, 14:01
            moje dzieci są pod opieką dr Pociej Żero od pięciu lat. Jesteśmy bardzo
            zadowoleni. Jedno dziecko miało zeza ukośnego, z którego zostało już
            wyprowadzone jakiś czas temu, teraz się tylko kontrolujemy. Drugie zezuje i ma
            sporą nadzwroczność. Ale wada się zmniejsza i najprawdopodobniej za rok
            ściągniemy okulary. Dr jest zawsze dla nas miła, a trafiliśmy do niej, gdy
            dzieci miały mniej niż rok. A więc nie były chętne do współpracy.
            Wcześniej byliśmy u innej okulistki, która najpierw próbowała dzieciakom na
            siłę otwierać powieki a potem uznała, że nie da się ich zbadać i kazała przyjść
            po 2 latach. Na moją wówczas 3-letnią siostrzenicę krzyczała i uderzała ręką w
            stół, żeby zmusić małą do otwarcia oczu. To było jakieś 5 lat temu w moim
            rodzinnym mieście.
            Potem zamieszkaliśmy w Krakowie i trafiliśmy do dr P.Ż. a moja siostra z córką
            zaczęła przyjeżdżać do dr Wójcik. Też ją chwali. W sumie w ubiegłym roku, gdy
            nasza dr była na urlopie, poszliśmy też do dr Wójcik. I też nie narzekaliśmy,
            choć wolimy naszą dr. Ale to może kwestia przyzwyczajenia, bo o dr Wójcik
            słyszałam wiele dobrego, zwłaszcza o operacjach, które wykonuje.
    • arioso1 Re: Okulista dziecięcy poszukiwany 13.05.07, 11:47
      witaj - moja 5 miesięczna córka miała miec przetykany kanalik łzowy bo oczko
      ropiało i ropiało.dzień przed planowanym zabiegiem przypadkiem trafiłam do
      prywatnego gabinetu -bardzo miły pan z OGROMNĄ cierpliwością , okazuje czułość
      dziecku, wszystko wyjaśni , pokaże ,doradzi ma wysokie poczucie humoru zartuje
      mile rozmawia , aż się nie chce z gabinetu wychodzić . córka dostała lekarstwo
      i zabieg jest już zbędny. Niestety zapomniałam nazwiska bo byłam tam tylko raz
      i więcej nie było juz potrzeby. wizyta kosztuje 50zł lekarz nawet w soboty
      przyjmuje.podaje telefon -0502-392-544 przychodnia STAN-MED,POLECAm
    • latouche Re: Okulista dziecięcy poszukiwany 14.05.07, 01:42
      Zimnywtorku, my z podejrzeniem jaskry trafilismy najpierw do pani Pociej-Zero,
      ktora faktycznie jest przemila osoba, ale uczciwie przyznala, ze ona
      specjalizuje sie w zezie i dala nam namiary (a nawet byla tak uprzejma ze sama
      zadzwonila i od razu nas umowila) do pani dr Joanny Słomskiej, która przyjmuje
      prywatnie na Mikołajskiej 26, tel. 423-13-03. Pani jest bardzo mila i cierpliwa.
      Moj synek mial wtedy 5 lat, jest bardzo zywym dzieckiem, a badanie w kierunku
      jaskry jest upierdliwe i wymaga cierpliwosci z obu stron. Wszystko dobrze
      poszlo, na szczescie okazalo sie ze oczka sa OK. Czego i Wam zycze smile
      PS. Super niemile sa natomiast panie rejestratorki czy recepcjonistki tam gdzie
      przyjmuje p. Pociej Zero (w okolicach ronda Grzegorzeckiego, nie pamietam nazwy
      ulicy). Bylam tam z synkiem 5 letnim i maluchem w nosidelku, i panie bez przerwy
      nas rugaly, a to ze dzieci halasuja, a to ze starszy rusza zabawki, a to ze
      poszedl do ubikacji umyc rece (!!!!). Najbezpieczniej po przyjsciu tam od razu
      zapasc w kome i zbudzic sie kiedy zawolaja, bo poczekalnia w dodatku jest
      wielkosci chusteczki do nosa i kilkuletnie dziecko niestety moze ku zgrozie Pan
      cos poruszac albo zahalasowac.

• zimnywtorek Re: Okulista dziecięcy poszukiwany 14.05.07, 09:07
        Bardzo wszystkim dziękuję za informacje.
        Postaram się zdac jeszcze relację po wizycie.
        btw - moja pociecha przeżywa ostatni tak okres, że nawet banalna (z mojego
        punktu widzenia, bo bez zaglądania do gardła) wizyta kontrolna u pediatry
        kończy się spazmami... no ale ten wiek ma swoje prawa (tym bardziej że to jest
        jedyna sytuacja tak jak stresująca)

pozdrawiam serdecznie
      • sylweno Re: Okulista dziecięcy poszukiwany 15.05.07, 21:13
        > PS. Super niemile sa natomiast panie rejestratorki czy recepcjonistki tam
        gdzie
        > przyjmuje p. Pociej Zero (w okolicach ronda Grzegorzeckiego, nie pamietam
        nazwy
        > ulicy). Bylam tam z synkiem 5 letnim i maluchem w nosidelku, i panie bez
        przerw
        > y
        > nas rugaly, a to ze dzieci halasuja, a to ze starszy rusza zabawki, a to ze
        > poszedl do ubikacji umyc rece (!!!!). Najbezpieczniej po przyjsciu tam od razu
        > zapasc w kome i zbudzic sie kiedy zawolaja, bo poczekalnia w dodatku jest
        > wielkosci chusteczki do nosa i kilkuletnie dziecko niestety moze ku zgrozie
        Pan
        > cos poruszac albo zahalasowac.

co prawda, to prawda, te panie rzeczywiście do sympatycznych nie należą
    • mamahenia Re: Okulista dziecięcy poszukiwany 15.06.07, 15:37
    • mamahenia Nie polecam dr Mazurek 15.06.07, 15:42
      Witajcie.
      Mam w tej kwestii już niemałe doświadzcenie,chociaż wszysko bym oddała,żeby go
      nie mieć.
      Nie polecam dr Mazurek ze Skanmedu,jest też okulistką w Prokocimiu.
      Na wizycie prywatnej,za 60 zł przemiła zaangażowana,z sercem i miłością do
      wszystkich.Natomiast drugie wcielenie ma państowo.
      Tak się zadarzyło,ze byłam z synem u niej na wizycie w szpitalu,już bez
      płacenia i była po prostu obrzydliwą i gburowatą babą.
      Proponuje omijać z daleka.
      Polecam bardzo mocno dr Kobylarz.
      Wspaniał lekarka czy prywatnie czy państwowo,po prostu normalny człowiek i
      dobry specjalista.
      • zimnywtorek Re: Nie polecam dr Mazurek 15.06.07, 15:49
        A czy moglabym poprosić o informacje, gdzie przyjmuje dr Kobylarz?
        Ewentualnie jakiś telefon kontaktowy?
    • pati67675 Re: Okulista dziecięcy poszukiwany 28.12.16, 12:18
      Również szukam dobrego okulisty. Polecano mi Magdalenę Frystacką - Adamczyk, przyjmuje w Centre de la Vision podobno ma podejście do dzieci i jest świetnym okulistą, czy ktoś był tam ze swoją pociechą?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka