Dodaj do ulubionych

Sezon 2 Odcinek 1

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.07, 22:05
Po powrocie zza URALU Wojciech Lubawski, były prezydent Kielc, za wszelką cenę dąży do reaktywacji województwa świętokrzyskiego, z wygnania powraca też były wojewoda Banaś. Obaj przygotowali perfidny plan, który ma na celu podważenie konstytucjonalności decyzji podejmowanych dwa lata wstecz, popierających rebelię mieszkańców powiatu ostrowieckiego.
Ewa rezygnuje z posady rzecznika prasowego, nie chcę być przedmiotem plotek, nie może dalej pracować w atmosferze ciągłych pomówień i niedomówień. Postanawia wrócić na swoje dawne stanowisko, gdzie czekają na nią stęsknieni współpracownicy.
Michał błąka się wieczorem po mieście, ma klasyczny zawias, jest tak zamyślony, że nie zauważa nadjeżdżającego autobusu. Na szczęście jego prędkość jest niewielka, przejeżdżający tuż za nim marszałek, porzuca animozje i zabiera nieprzytomnego chłopaka do szpitala w Leśnych Piaskach. Lekarz dyżurny jednak nie chce przyjąć rannego, ponieważ przepisy stanowią, że ranny musi mieć skierowanie. Takiego skierowania nie potrzeba, gdy rannego przywozi karetka, dlatego dizzy poddając się absurdalnym przepisom wzywa ambulans, który zabiera Michała sprzed bramy szpitala na SOR. Tam zostaje mu udzielona pierwsza pomoc. Rany okazują się niegroźne. Marszałek całą noc spędza przy potrąconym Michale, gdy ten odzyskuje świadomość jest wyraźnie wzruszony. Obaj panowie podają sobie ręce i zamierzają w przyszłości ze sobą współpracować.
W niewyjaśnionych okolicznościach znika Maciek. Wraz z nim z bankowego kąta województwa ostrowieckiego wypływają miliony złotych. Nikt nie ma wątpliwości, że Maciek w ohydny sposób zdefraudował publiczne pieniądze i teraz przebywa za granicą. Materiał dowodowy w prowadzonym śledztwie sugeruje, że Maciek przebywa na terenach byłej Jugosławii. Prokuratora wystawia za Maćkiem list gończy. Ten od tego momentu nie może czuć się bezpiecznie. W toku prowadzonego postępowania zatrzymany zostaje również Piotrek, świeżo upieczony właściciel lokalu rozrywkowego. Pieniądze na transakcję pochodziły z budżetu województwa i zostały wyprowadzone z konta przez młodego informatyka, który wydatnie przyczynił się również do zniknięcia Maćka. Piotrek zostaje zatrzymany w areszcie na trzy miesiące – zachodzi obawa, że będzie mataczył.
Natka – dyrektor Targowiska Miejskiego otrzymuje list z pogróżkami. W treści autor próbuje wymusić na niej zakaz handlu dla cudzoziemców, którzy za nic mają prawo i nie uiszczają opłat targowych, a wszystko za przyzwoleniem lokalnych służ porządkowych. Autor listu grozi wysadzeniem klimatyzowanej hali handlowej, która jest wizytówką targowicy. Podpisuje się jako Osama Bin Laden. Natka nie traktuje gróźb poważnie i ignoruje list. Nie wie, że takie zachowanie już niedługo się zemści…
Basia, wracając późnym wieczorem jest świadkiem morderstwa. Zbrodniarzem okazuje się lokalny mafioso, którego do tej pory nie dało się przyłapać na gorącym uczynku, lub sprawy były umarzane. Tym razem jest inaczej. Basia zgłasza się na Policję. Ze względu na grożące jej niebezpieczeństwo, prokuratora proponuje jej objęcie programem ochrony świadków. Basia ma poważne wątpliwości. Przed mającą nastąpić lada miesiąc rozprawą, dziewczyna jest pilnowana w swoim domu przez najlepiej wyszkolonych funkcjonariuszy miejscowej komendy. Przed domem zostaje umieszczony stały patrol. Studia przyszłej pani politolog stoją pod znakiem zapytania.
Marszałek dizzy postanawia zorganizować na płycie rynku spotkanie, na które zaprasza wszystkich, którzy chcieliby się pojednać ze swoimi antagonistami. Sam zaprasza na nie Michała, chcąc dać dobry przykład. Na uroczystości pojawiają się tłumy. Dizzy wypija z Michałem symbolicznego kielicha. Każdy z przybyłych dostaje w dłoń kieliszek, zarówno do marszałka i do wojewody ustawia się długa kolejka. Zbyszek przełamuje się z lokalnymi dziennikarzami, którym zarzucał brak kompetencji i polityczną zależność. Sławek przełamuje się z Agnieszką, wybaczając jej liczne zdrady. Doktor Marcin wypija kultową pięćdziesiątkę ze swoim poprzednikiem na stanowisku dyrektora. Młody lekarz i menago zaczyna rozumieć jak ciężkim kawałkiem chleba jest dyrektorowanie i zarządzanie. Relacja na żywo z tego wyjątkowego spotkania pojawia się w ogólnopolskiej telewizji, a przed kamerami wywiadu udziela składak.
Dizzy proponuje Michałowi stanowisko w Departamencie Infrastruktury Urzędu Marszałkowskiego. Michał, niemający w tej sprawie żadnego doświadczenia nie jest pewny czy podoła, jednak niewątpliwym plusem jego kandydatury jest młodość, przebojowość i wizja.

Obserwuj wątek
    • misiek7307 Re: Sezon 2 Odcinek 1 09.06.07, 22:36
      :D:D:D - no ładnie ładnie, nawet ja nie wiedziałem, że taki ze mnie łobuz.
      Domagam się uczciwego procesu i oczyszczenia mnie z zarzutów!!!! Zostałem
      wrobiony, a do Jugosławii porwali mnie fundamentaliści islamscy, którzy mnie
      zastraszyli i ukradli samorządowe pieniądze!!!
    • Gość: ostrowiak Re: Sezon 2 Odcinek 1 IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.07, 14:53
      Szybko ten drugi sezon ;)
      W TV to dopiero po wakacjach byłoby kontynuowane, a wczasie wakacji byłaby
      powtórka :D
      • Gość: se_nka Re: Sezon 2 Odcinek 1 IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.07, 17:48
        No własnie szybko- nie tak szybko prosze,bo mam zaległosci w czytaniu:))
        • Gość: ewam_1977 Re: Sezon 2 Odcinek 1 IP: 195.116.34.* 10.06.07, 18:06
          Dizzy nio bo ja spokojna i nie medialna dziewczucha jestem :):) a już się bałam
          ,że zosatne wyganana na banicje
          • misiek7307 Re: Sezon 2 Odcinek 1 10.06.07, 18:16
            Ewa, dizzy mnie wygnał:) i jeszcze prokurator mnie gania!!!:)
            • Gość: ewam_1977 Re: Sezon 2 Odcinek 1 IP: 195.116.34.* 10.06.07, 18:18
              Misiek pewnie Mariuszek juz nie ma weny :) Oj trzeba go czymś natchnąć :)
              • misiek7307 Re: Sezon 2 Odcinek 1 10.06.07, 18:31
                pomysłów ma chyba niemało - a wena??? też jest, a jeśli nie to chyba
                przyjdzie "na kręglach" w najbliższym czasie?!:)
                • Gość: ewam_1977 Re: Sezon 2 Odcinek 1 IP: 195.116.34.* 10.06.07, 18:39
                  Masz racje Misiek Oj nie bark pomysłów Dizziemu :)

No nie było minie troche i widze nawet spokojni na forum było :)
                  A właśnie mam nadzieje ze wypali na to spotknie :)
    • brazilion Re: Sezon 2 Odcinek 1 11.06.07, 05:01
      Ja, nizej podpisany, zwracam sie z uprzejmym podziekowaniem za regularne
      pomijanie mojej osoby w tym pelnym zgnilizny moralnej lokalnym tasiemcu
      forumowym.

Brazilion (pierwszy i niedlugo juz - jedyny)
      • ewam_1977 Re: Sezon 2 Odcinek 1 11.06.07, 07:43
        Wszyscy w tasiemcu Dizziego popsuci :)
        Brazilionku Ty też jesteś jeden jedyny nie powtarzalny :)
        Wróciła i znów słodzi :)
    • dizzy81 Misiek 11.06.07, 07:18
      Zdecydowałem się pozostać na wysokim poziomie abstrakcji - tak będzie bezpieczniej!

Brazilion, pojawiłeś się w jednym z odcinków jako człowiek oferujący robotę b3 w Washington Post
      • dizzy81 Re: Misiek 12.06.07, 11:32
        Coś mi nie idzie ten sezon 2, w drugim odcinku Ojceic Dyrektor odkryje nowe kanały promocji!
        • michal13w Re: d81 12.06.07, 11:45
          chyba nie sprzedajesz tam moich unikatowych patentów? :D
          • dizzy81 Re: d81 12.06.07, 11:46
            Tak, tak! No chyba ze zabronisz! Ale wzmianka ze byłes inspiratorem jest!
    • dizzy81 Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 11:52
      Do Ostrowca przyjedzie DJ Rocco!
      • michal13w Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 11:57
        no dobra powiedzmy, że na potrzeby serii copyrights przekazuję na ręce reżysera
        i scenarzysty w jednym:D
        • dizzy81 Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 11:59
          Spoko spoko, w nagrodę spotkasz milosc swego życia
        • ewam_1977 Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 11:59
          a ja ramach doświadczeń i udowodnienia, ze nie jestem czarownica o blond włosach
          , proszę o spalenie na stosie
          • aisablri Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 12:02
            hehehe. doprawimy Ci nos z marchewki.
            a czarownica- jesli jest, to nie tonie, a co nie tonie- kaczka. więc jeśli waży tyle co kaczka, jest czarownicą.
            • ewam_1977 Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 12:04
              Basiaaaaaaaaaaaaa popłakałam się z kaczki to może mam kaczy kuperek :D
              • aisablri Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 12:05
                to nie ja, to Monty Python:D
          • dizzy81 Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 12:03
            Na taką kruszynkę wystarczy stosik!
            • ewam_1977 Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 12:04
              Dizzi skąd wiesz o kruszynce ?
              • dizzy81 Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 12:49
                Yyyy, czy pwoiedzialemm coś nie tak?
                • pathos_phobos Re: Aha, jeszcze jeden motyw 12.06.07, 15:12
                  Ewam ma ładny kuper :-)
    • michal13w Re: dj rocco 12.06.07, 11:58
      ................................................padłem
      • dizzy81 Re: dj rocco 12.06.07, 11:59
        Nie rób scen, wstawaj!
        • natkaa66 Re: uznanie 12.06.07, 12:49
          Dizzy-brak słów na Twoje zdolności pisarskie,możesz nieźle wykorzystać w życiu
          codziennym te umiejętności:)
          • dizzy81 Re: uznanie 12.06.07, 12:50
            Co masz na mysli?
            • lachien Re: uznanie 12.06.07, 13:20
              Możesz pisać donosy:)
              • dizzy81 Re: uznanie 12.06.07, 13:21
                Donos, do nos czy do Wos?
                • natkaa66 Re: uznanie 12.06.07, 13:42
                  Chodziło mi o coś "romantycznego",możesz zaimponować dziewczynie:)
                  • lachien Re: uznanie 12.06.07, 13:43
                    Dizzy - daj dziewczynie kartkę z opisem róży zamiast kwiatka. Będzie to dośc
                    oryginalne.
                    • natkaa66 Re: uznanie 12.06.07, 13:47
                      Z drugiej strony....dzisiejsze dziewczyny (nie wszystkie) patrzą na faceta
                      oczami "fury" i forsy...i to jest smutne...!!!
                      • lachien Re: uznanie 12.06.07, 13:48
                        Społeczeństwo stało się po prostu konsumpcyjne. Romantyzm jest im dostarczany za
                        pomocą polskich komedii romantycznych, przy których mogą żreć popcorn i chłeptać
                        Kolę:)
                        • dizzy81 Re: uznanie 12.06.07, 13:53
                          Albo Pepsi - odsyłam do specjalisty w tym temacie b3:)
                  • dizzy81 Re: uznanie 12.06.07, 13:56
                    Hmm, mało we mnie romantyka niestety!
                    • lachien Re: uznanie 12.06.07, 13:58
                      A we mnie aż za dużo. Zakochałem się w sobie i dam sobie zaraz kwiaty i wianek z
                      polnych ziół, które zbiorę pląsając po łące odziany w liście łopianu.
                      • dizzy81 Re: uznanie 12.06.07, 14:19
                        Jesteś DRagqueen?
                        • lachien Re: uznanie 12.06.07, 14:21
                          Nie znam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka