Dodaj do ulubionych

Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem?

29.05.08, 12:46
Zastanawiamy sie nad wyjazdem na Malte na kurs angielskiego z naszymi blizniakami (10 latki). Uczymy sie po trzy godziny dziennie angielskiego, kazdy w swojej grupie - chlopcy z dziecmi, ja z męzem z doroslymi. a czas wolny spedzamy razem. mozna wykupic wycieczki po wyspie lub taki program zajec dla dzieci z rowiesnikami z calego swiata...a my w tym czasie - plaza... wink - oferte znalazlam na tej stronie www.kursy.tee.pl/oferty-TEE-Travel/oferta-turystyczna/Kurs-jezykowy/za-granica/&id=390 na ten rok zaplanowaliśmy urlop, który da nam cos wiecej niz tylko piekne zdjecia..... Zastanaiwma sie, czy takia formula wakacji sie sprawdza? macie moze jakies doswiadczenia? kilka lat temu bylam na kursie jezykowym w Anglii, ale nigdy z dziecmi. bardzo prosze o jakies sugestie.
Rozważka
Obserwuj wątek
    • green_sofia Re: Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem? 29.05.08, 16:55
      A widziałaś jakie są plaże na malcie? Naturalnego piasku tam nie uświadczysz smile
      Ja odradzam tongue_out
    • ws2222 Re: Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem? 29.05.08, 18:30
      Mnie się ten pomysł bardzo podoba . najważniejszy jest kontakt
      dzieci z rówieśnikami i nauka jezyka w zabawie. Wy jeśli nie plaza
      na pewno spędzicie mile czas z poznanymi tam kursantami. ten urlop
      jest podporządkowany jednemu celowi i nie da się wszystkiego
      pogodzić . Miejscez pięknymi plażami wybierzecie w nastepnym roku.
      • roz_wazka Re: Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem? 30.05.08, 12:38
        dziekuje Wam za odpowiedzi. pomyslelismy o Malcie, bo tam mozemy polaczyc typowy letni wypoczynek z czymś jeszcze. poczatkowo chcielismy wysylac chlopakow samych na oboz jezykowy, ale stwierdzilismy, ze fajnie bedzie spedzic te 2 tygodnie we czworke, my przeciez tez jezyka musimy sie poduczyc. a konwencja wyjazdu pozwala na to, ze mozemy troche czasu spedzic z mezem np cos pozwiedzac (czego chlopcy nie znoszą) albo zwyczajnie polezec na lezaku (w ciszy wink ) albo tak jak mowisz - spedzic czas z innymi kursantami, a chlopcy w tym czasie spedza czas z innymi dziecmi w ich wieku. zastanawialismy sie tez nad Londynem, bo taka oferte firma tez nam zaproponowala, ale z blizniakami to raczej nie wchodzi w gre. Moze ktos byl na tego typu wyjezdzie? Ciekawa jestem, czy taka formula sie sprawdza...
        • sylwiawrona Re: Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem? 04.06.08, 23:16
          podsunelas mi swietny pomysl na wakacje! na tej stronie znalazlam cos dla mnie i mojej 8 letniej coreczki www.kursy.tee.pl/oferty-TEE-Travel/oferta-turystyczna/Kurs-jezykowy/za-granica/&id=186
          to wyjazd do Londynu. juz zaplacilam zaliczke smile , maz dojedzie do nas po tygodniu. rewelacyjne oferty ma to biuro. namawiam jeszcze siostre zeby pojechala z nami (ma 9 letnia corke). jeszcze raz dzieki Rozwazka!
          ubezpieczenie biuro dodaje do oferty, ale dokupilam tez ubezpieczenie od kosztow rezygnacji, czy ktos wie jak to dziala w praktyce?
          • wheather Re: Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem? 05.06.08, 10:15
            ubezpieczenie od kosztów rezygnacji dziala w sytuacjach, zupełnie niezaleznych od turysty i w dodatku dla niego dramatycznych -śmierc bliskiej osoby, jakas choroba. Na szczescie nie wiem jak to dziala w praktyce wink. Nie mozna sie ubezpieczyc z tego co wiem chyba nigdzie, od "rozmyślenia się".
            • sylwiawrona Re: Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem? 05.06.08, 11:10
              dziekuje weather za odpowiedz. pisząc "o praktyce" mialam na myśli działanie
              ubezpieczyciela, czy tez wywiązywanie sie ubezpieczyciela ze zaobowiązan jezeli
              taka sytuacja "trudna" sie wydarzy. w moim przypadku ubezpieczycielem jest
              Signal Iduna.
              pozdrawiam
              Sylwia
          • roz_wazka Re: Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem? 05.06.08, 11:28
            my tez zdecydowalismy sie na wyjazd. przyznam, ze po poscie green_sofii mialam
            dylemat, czy akurat Malta. Dostalismy jeszcze propozycje z TEE wyjazdy do
            Hiszpanii (Marbella) - z mozliwoscią nauki hiszpanskiego lub anglieskiego. ale
            na costa del sol bylismy juz chyba ze 2 razy (stopem, jeszcze jako studenci wink )
            - wybralismy gorącą Malte. Szkola jest klimatyzowana, podobnie jak apartament
            gdzie bedziemy mieszkac. Maz jest w trakcie kursu nurkowania i jak sie
            dowiedzial w tee, bedzie mozliwosc nurkowania w czasie wolnym, a nawet zrobienia
            licencji PADI, to juz nie chcial slyszec o innych miejscach smile. Mysle, ze ten
            wakacyjny eksperyment sie uda....
            • ela.miszka Re: Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem? 16.06.08, 17:43
              witam wszystkie mamy. Ja szukam inf. o obozach organizowanych przez te sama
              firme. zastanawiam sie nad wyslaniem corki, 14 latki na oboz jezykowy do
              Brigton, do Anglii. Oboz jest miedzynarodowy, beda sie uczyc w szkole jezykowej
              angielskiego,a po poludniu normalnie wypoczywac. oferta jest b. ciekawa
              www.tee.pl/obozy-jezykowe-w-wielkiej-brytanii/brighton-angielski-i-wypoczynek-miedzynarodowy-oboz-jezykowy.html
              , mam tylko jedna watpliwosc. mianowicie, uczestnicy beda mieszkac u rodzin
              angielskich. pokoje sa 2 do 4 osobowe, moze byc zakwaterowana z jakas
              dziewczynka z Polski. ale sami, co rano musza dojsc do punktu zbiórki. po
              calodziennych zajeciach wracaja do rodzin, ktore biora za dzieci
              odpowiedzialnosc. mam pytanie, czy ktos z Was drogie mamy ma jakies
              doswiadczenia na takich obozach? Marysia jest samodzielna i wydaje mi sie ze
              odpoiwedzialna, ale tu musi chyba juz byc bardzo odpowiedzialna. bardzo chce
              jechac, musimy niedlugo zaplacic. bede wdzieczna za jakies informacje.
              pozdrawiam
              Elżbieta
              • jack.lesniak odpowiedz na temat TEE, obozow i rodzinnych 18.06.08, 22:51
                Witam Panie, my z rodzina w tym roku tez wybieramy sie przez to biuro z cala rodzina na Malte. do Elzbiety: ze swojego doswiadczenia wiem, ze biuro jest solidne - w ubiegle lato zona byla z mlodszym synem w Londynie na takim wyjezdzie rodzinnym, a starszy syn, w tym samym czasie na obozie z tej samej firmy - mieszkal u rodziny angielskiej. Starszy syn ma 16 lat, zdal egzamin z samodzielnosci na medal, choc powiem, ze nie bylo to chyba takie trudne. wszyscy uczestnicy mieszkali niedaleko siebie, mieli nr do wychowawcy, pilota. rodziny mialy chlopcow na oku. przyznam, ze takia forma mieszkania to nie do przeceniena lekcja z jezyka obcego. jezeli nie masz innych watpliwosci - to akurat o mieszkanie u rodziny nie ma sie co martwic. Wyjazd rodzinny - zdaniem zony to pomysl na 5. rano oboje wychodzili na zajecia - przy czym mlodszy dluzej byl w szkole (samych lekcji bylo tyle samo, lub mniej, ale po zajeciach z jezyka byly rozne inne - rysunki, sport, wycieczki). w czasie kiedy syn przebywal z rowiesnikami - zona zwiedzala miasto, miala czas na zakupy itp.popoludniami spacerowali po londynie, byli w zoo..itp. jedziemy na Malte w sierpniu. Mam pytanie, ile placilyscie Panie za bilety?
                Pozdrawiam
                Jacek
                • ela.miszka Re: odpowiedz na temat TEE, obozow i rodzinnych 19.06.08, 11:14
                  dziekuje Jacku za odpowiedz. zrobilam jeszcze sonde wsrod znajomych, ktorzy podobnie jak Ty nie widza problemu w zakwaterowaniu u rodziny...mysle, ze zapisze Marysie na ten oboz do Brighton, tym bardziej, ze przez to moje rozpytywanie - oferta zainteresowali sie rodzice szkolnej kolezanki córki i tez decyduja sie na wyjazd. Byc moze jestem nadopiekuncza smile
    • antonimaj Re: Na Malte na kurs językowy z 10 latkiem? 19.06.08, 15:16
      witam. szczerze polecam taki rodzaj wyjazdu. w zeszlym roku z
      aluchami w pojechalem do Lozanny.Klimat przyjazny a okolica bajkowa,
      szczególnie Lac Leman.ja z racji obowiązków szkoliłem francuski, a
      dzieciaki zgodnie z trendem - angielski. przyjemne z pozytecznym,
      troche nauki i duzo odpoczynku. W tym roku planuję ale tylko z
      synkiem pojechac gdzies dalej, znajomi namawiają mnie na Dubaj lub
      Tokio. zobaczymy jak bedzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka