maja11-25 13.08.08, 12:53 witam co robicie z ciuszkami gdy sa juz za male np body bo ja mysle zeby je zostwic w szafie dla drugego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 13:08 Możesz zostawić, sprzedać lub oddać - każdy robi to, co mu najlepiej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 13:14 schowam na polke wlasnie na te zeczy body /pajace /polspiochy i spoichy Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 13:38 Jeśli planujesz drugie dziecko w niedalekiej przyszłości, to ok. Ale jeśli następne dziecko urodzisz za kila-kilkanaście lat, to trzymanie starych rzeczy jest bez sensu: zżółkną, zszarzeją, na a moda nawet ta noworodkowo-niemowlęca się zmienia i to co dzisiaj jest ok, moze okazać się passe (fasony staną się jeszcze wygodniejsze, prostsze do nakładania, lepsze zapięcia itp). Odpowiedz Link Zgłoś
0olka Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 18.08.08, 13:10 pia_ napisała: > Jeśli planujesz drugie dziecko w niedalekiej przyszłości, to ok. Ale > jeśli następne dziecko urodzisz za kila-kilkanaście lat, to > trzymanie starych rzeczy jest bez sensu: zżółkną, zszarzeją, na a > moda nawet ta noworodkowo-niemowlęca się zmienia i to co dzisiaj > jest ok, moze okazać się passe (fasony staną się jeszcze > wygodniejsze, prostsze do nakładania, lepsze zapięcia itp). Ja oddałam siostrze Oddałam body, śpioszki i pajacyki do spania i widzę, że się przydają. W prawdzie na razie siostra używa tylko bodziaków ale śpioszki i pajacyki będzie miała na przyszłość bo są w dość dużych rozmiarach ( 130 -150). Syn już wyrośl więc nie było potrzeby by trzymać Jeśli nie ma innej możliwości jak oddać po rodzinie to pozostaje allegro, znajomi a potem to już tylko śmietnik Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 15.08.08, 10:14 Wszystkie ubranka ida do kartona i poczekaja na kolejne dziecko. Wiadomo, ze to prawie nowe rzeczy w uniwersalnych kolorach, wiec szkoda mi sie ich szybko pozbywac, za cene radochy kupowania kolejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 13:14 Ja sprzedaję. Dla drugiego dziecka będę miała inne. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 14:04 Trzymaliśmy wszystko po córze na strychu u teściów dla drugiego dziecka. Okazało się że będzie synek, więc typowo dziewczęce firmówki w świetnym stanie wyprzedajemy na Allegro, te zwyczajne idą do domu samotnej matki, trzeciego dziecka nie będzie więc się nie przydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 14:07 Niektóre sprzedaję, niektóre oddaję koleżankom albo komuś potrzebującemu z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 14:52 pożyczam znajomym, jeśli cos się zniszczy to trudno, to co się nie zniszczy wraca potem do mnie i znajomi pożyczają mi swoje ubranka, jeśli coś z ich się zniszczy to do kosza, to co będzie wyglądało ok. oddaje im. Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 14:56 ja jednak zostawie te ciuszki jak beda za male dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 15:13 Do niedawna składałam je w kartonach na strychu.Niedawno spakowałam i oddałam lepsze do domu dziecka i pogotowia opiekuńczego, a te podniszczone na pck.Zachowałam kilka "pamiątkowych" i do których mam wyjątkowy sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
poemi123 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 16:01 Część sprzedaję, ale raczej rzeczy typu kurtki, spodnie, część oddaję a to rodzinie, a to znajomym. Część wyrzucam - te najbardziej zniszczone. A część uniwersalna została zostawiona dla synka. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 17:11 Wszystkie trzymałam w szafie w domu. Teraz po 6 latach wyciągnęłam i wyglądają idealnie także posłużą drugiemu maleństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 21:22 dzieki za poparcie wlasnie ja tez chce trzymac te zamale ciuszki w szafce pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 21:32 Pożyczyłam szwagierce, a teraz po 3 latach wyciągam dla drugiego dzidziusia. Rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 13.08.08, 22:17 dzieki za podpowiedzi juz wiem ze zachowam ubranka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 07:57 hehe, po trzech latach zmienisz zdanie chyba że masz wielki strych gdzie możesz to wszystko trzymać. Ja zostawiłam tylko kilka maleńkich ciuszków, które uwielbiałam. Reszta poszła w obieg znajomych, część na allegro, największa część do Domu Samotnej Matki. Ktoś napisał że dał do Domu Dziecka, z tego co wiem (bo dzwoniłam) to Domy Dziecka nie przyjmują używanych ubrań i zabawek. Drugie dziecko będzie dziewczynką (Panie Boże, czy mnie słyszysz???;- )) i będzie miało nowe ubranka. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 13:54 Przyjmują, zapewniam Cię Przynajmniej te w Warszawie i w Lublinie. Przyjmują także domy małego dziecko. Nie tylko używane ubranka,ale także zabawki, książki itp. Nie przyjmuja tylko materacy, nocników i chemii(nawet nowej, ale nie wiem dlaczego). Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 14:46 to we Wrocławiu nie przyjmują, może to jakieś wewnętrzne przepisy. Dzowniłam do kilku, koleżanka niedawno też dzwoniła do zupełnie innych w sprawie zabawek-tylko nowe z metkami.... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 08:16 Wszystkie rzeczy oddaję. Nawet teraz - kiedy spodziewam się drugiego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 08:21 > Wszystkie rzeczy oddaję. Nawet teraz - kiedy spodziewam się drugiego dziecka a właściwie to nie wszystkie, bo co jakiś czas robię remanent w szafie i to co już jest brzydkie, zniszczone, to idzie do pieca. Nie oddaję śmieci. Potem część z tych ubrań oddanych do mnie wróci i przy okazji też część innych ubrań. Wiem, że już jakiś worek ubrań czeka na moją najmłodszą pociechę. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 08:24 Przekazalam oczekujacym w rodzinie i wsrod przyjaciol.czesc wrocila, gdy oczekiwalam kolejnych dzieci, czesc nie (wiadomo, zuzycie itd). Teraz, gdy juz wszystkie dzieci w domu, te w dobrym stanie oddaje, komu sie nadarzy (bez sentymentow, 5 przeprowadzek w ciagu 12 lat skutecznie mnie tego nauczyly ), te w gorszym stanie wyrzucam lub zuzywam jako scierki. nie przechowuje nic "na pamiatke", mam uraz (moja babcia przechowywala nasze cisuzki, z zamiarem wystrojenia w nie swoich prawnukow w jakiejs abstrakcyjnej przyszlsoci), zachowalam jedynie kilka sztuk najmniejszych body czy spioszkow i kilka pampersow rozmiar 1 dla corki, dla lalek. Obecnie- jak znalazl Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 11:05 witam dzisiaj kupilam 10 ladnych pajacykow troche wiekszych i jeden spioszek Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 14:47 no super i...? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 19:54 > witam dzisiaj kupilam 10 ladnych pajacykow troche wiekszych > i jeden spioszek Super A ja dzisiaj kupiłam oliwę z oliwek, Gazetę Wyborczą, czekoladę Ritter Sport, jakies leki, i.... troche innych rzeczy A co? tez się pochwalę! Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 20:00 He, he, zaczynam się nieźle bawić tym wątkiem )) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 20:43 A ja w sumie nic ciekawego, ot takie zwykłe codzienne zakupy. No może oprócz pączków twarogowych - pychota Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 21:08 a ja 40 metrów płytek, 2 umywalki i 3 baterie Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 21:12 O to zapewne się budujesz lub masz remont, super Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 21:14 Tak.Właśnie sobie bunkier buduję bo przekroczyłam budżet.Trochę I niektórzy nie podzielają mojego przekonania, że nic się nie stało wielkiego;-( Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 17:38 ciuszki sa naprawde ladne kolorowe sliczne poprostu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 18:12 ale co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 18:17 no też jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 22:12 chodzi o to ze ciuszki sa nieco wieksze tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ika_pop Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 22:17 no to w końcu o czym był ten wątek???????? Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 22:24 ze autorka za male rzeczy trzyma na polce w szafce, a dzisiaj kupila wieksze kolorowe i sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 14.08.08, 23:46 o to super, cieszymy się razem z autorką <jupi> Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 15.08.08, 09:02 a teraz zastanówmy się razem czy te nowe, bardzo kolorowe i większe ciuszki powinna trzymać na tej samej półce co te stare czy na innej ? a jeśli na innej to które wyżej a które niżej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 15.08.08, 10:45 no wlasnie ,dobre pytanie. a co ze sliniakami??? razem czy na osobnej pólce? a moze oddac?? oj zapomnaialam ze zamiast sliniakow ma byc w uzyciu tetra )) Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 15.08.08, 11:19 Ale samej tetry Autorka ma już ponad 70 sztuk, coś tam chce jeszcze dokupić, więc całej tej tetrze też się chyba osobna półka należy )) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: haha:) 15.08.08, 20:08 a ja dzisiaj kupiłam tylko soczki w Żabce, bo jest święto i wszystkie inne sklepy były zamknięte. Aby wszyscy dokładnie wiedzieli o jakie soki chodzi to jeden wieloowocowy w kartoniku a drugi Tarczyn porzeczkowy. Ten pierwszy syn wypił w drodze do domu, a drugi wylał na siebie, sofę i poduszki na sofie. Pasjonujące prawda? P.S. pojęcia nie mam co bym zrobiła z 10 śpioszkami, nawet ślicznymi. Jak są większe to pewnie bym dała do dolnej szuflady (szafka ma półki czy szuflady???) żeby mi się nie wymieszały z tymi, które są aktualnie w użyciu. I codziennie bym przymierzała, bo dzieci tak szybko rosną..... Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 o rany , ja nic nie kupiłam :(( 15.08.08, 20:10 ale może jutro coś zakupię ) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: o rany , ja nic nie kupiłam :(( 15.08.08, 20:12 jutro to musisz podwójnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kama_msz Re: o rany , ja nic nie kupiłam :(( 15.08.08, 21:41 ja tez nic ale za to maz w warzywniaku (o dziwo otwartym) kupil 3 cebule i 2 papryki. aha, jeszcze chleb tostowy Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 15.08.08, 20:39 juz podziekowalam za wyczerpujace odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: ale... 15.08.08, 21:45 maja11-25 napisała: > juz podziekowalam za wyczerpujace odpowiedzi ...ale jak się zakłada tak pasjonujący wątek to myślę że jeszcze dużo takich odpowiedzi dostaniesz ))) Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 15.08.08, 23:05 wydałam, wyrzuciłam dla drugiego kupiłam nowe Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 15.08.08, 23:12 a tak poza tym to ciekway wątek Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 16.08.08, 17:00 witm juz wczoraj podziekowalam za odpowiedzi ale widac ze dyskusje z osobami nie maja sensu wiec dzieki i dowidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 16.08.08, 19:34 no co Ty, nie obrażaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: co robicie z zamalymi ciuszkami np body 19.08.08, 20:13 witam dzieki za odpowiedzi pozdrawiam wszystkie forumowiczki jeszcze raz dzieki Odpowiedz Link Zgłoś