michalparadowski Fałszywki SB na profesora Bartoszewskiego 10.10.08, 13:50 Duża nagroda na haki na Kaczory. Tylko, że oryginały zdążyli podziobać. Kaczor jak zechce, wszystko zeżre! Odpowiedz Link Zgłoś
sikajacy_do_zupy_kelner Fałszywki SB na profesora Bartoszewskiego 10.10.08, 22:46 To lista hańby - mówił Stefan Niesiołowski, gdy dowiedział się, że nie figuruje na liście pokrzywdzonych, sporządzonej przez IPN. Okazało się jednak, że poseł figuruje na liście, ale pod drugim nazwiskiem (Myszkiewicz) - informuje dziennik.pl. - Ja nie chcę dopatrywać się złej woli IPN, ale całe życie występuję pod nazwiskiem Niesiołowski. Myszkiewicz to moje nazwisko rodowe, którego używałem wyłącznie w czasach szkoły podstawowej - tłumaczył. Ponadto poseł twierdził, że "ani Myszkiewicza, ani Niesiołowskiego nikt nie pytał o zgodę na umieszczenie na liście pokrzywdzonych". Dziennik.pl dotarł jednak do zgody, podpisanej przez wicemarszałka. Teraz poseł tłumaczy się, mówiąc że "dokładnie nie pamiętam tego, bo bywałem w IPN wielokrotnie i pewnie wtedy podpisałem zgodę"... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85781940 Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 do wlserwis i l0de 10.10.08, 14:00 Nie bardzo wiem, o co wam chodzi. Rozumiem, że przez porównanie wykształcenia Pana Bartoszewskiego do wykształcenia Pana Leppera chcecie go w jakiś sposób zdyskredytować. Otóż zgadza się, że obaj mają nadany tytuł profesora przez wyższe uczelnie, można więc powiedzieć że obaj mają takie samo wykształcenie. Czasy w których przyszło żyć Panu Bartoszewskiemu nie ułatwiały jednak zdobycia wykształcenia osobom działającym w opozycji (Prezydentowi Kaczyńskiemu o dziwo się udało). Pomijając tytuł profesora różnica między Panem Bartoszewskim a Panem Lepperem jest znacząca i jeżeli tego nie widzicie to źle o was świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kuter.noga.pl do wlserwis i l0de 10.10.08, 22:52 Szef sejmowej Komisji Przyjazne Państwo Janusz Palikot zapowiada, że jeśli do końca października [2008] Sejm nie przyjmie 30-50 projektów przygotowanych w jego komisji zrezygnuje z jej kierowania. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85775366 Odpowiedz Link Zgłoś
majdan_r do wlserwis i l0de 10.10.08, 22:56 Odpowiem wymijająco. Może tak, a może nie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85791621 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Jaki Profesor? 10.10.08, 14:42 Chyba ze haki takie same jak on Profesor?Czyli?Nie ma hakow-jest prawda.Nie ma Profesora-tez prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
liszka_agnieszka ..Jaki Profesor? 10.10.08, 22:57 kiedy Gazeta pozbędzie się garbu jakim od jakiegoś czasu jest dla niej Adam Michnik, trzymany już chyba tylko z litości... kataryna.blox.pl/html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85774850 Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Przestańcie wypominać mu brak wykształcenia 10.10.08, 14:52 Nazywacie go "autorytetem" a cały czas go przezywacie "profesorem". Osobie bez wyższego wykształcenia moze by na prawdę przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
061445h Re: Przestańcie wypominać mu brak wykształcenia 10.10.08, 16:47 Jezeli sie nie myle to tylko w Polsce tytul profesora jest dozywotni i wymaga tzw. habilitacji. Co do studiow to wcale nie sa w wyjatkowych okolicznosciach, w wiekszosci krajow swiata, potrzebne do uzyskania doktoratu i do uzyskania przez uniwersytet nominacji profesorskiej. Wystarczy miec dorobek i wiedze w tej dziedzinie nauki ktora sie wyklada. Zreszta jeden z najwybitniejszych polskich matematykow tez nie mial ukonczonych studiow a byl profesorem uniwersytetu we Lwowie. Temu panu nie pozwolono w pieknej Polsce ukonczyc studiow. Za to ukonczylo studia wiele miernot z wlasciwym pochodzeniem. Kto nie zyl i nie studiowal w tamtych cazsach nie ma o tym pojecja Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Tym bardziej że i Wyborcza przestała... 10.10.08, 17:34 mu "profesorować"... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
tvv.maleszka Tym bardziej że i Wyborcza przestała... 10.10.08, 22:54 Tam, gdzie możliwe jest budowanie bez ustaw i tego politycznego sporu, zrobimy wszystko na 100 proc., a jak będzie trzeba to na 120 proc. - dodał [Tusk]. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85773323 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.sotnia Przestańcie wypominać mu brak wykształcenia 10.10.08, 22:43 Byli esbecy masowo składają podania o zatrudnienie w "Gazecie Wyborczej" ze względów humanitarnych. Konfidenci i ich oficerowie prowadzący chcą adiustować teksty, nie wychodząc z domu blog.rp.pl/rybinski/2008/06/29/moj-serwis-czyli-niezbednik-polaka/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85773418 Odpowiedz Link Zgłoś
kartel_miedziowy_tuska Przestańcie wypominać mu brak wykształcenia 10.10.08, 22:55 Skrajna nieodpowiedzialnosc Tuska forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=000000 Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nie potrzeba żadnych fałszywek SB... 10.10.08, 17:29 Wystarczy przyjrzeć się efektom pracy Bartoszewskiego z ostatnich kilkunastu lat, aby się do niego zniechęcić na zawsze. Dawne zasługi rozmienił na drobne. Szkoda... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Do Was Wszystkich 10.10.08, 18:03 Nie obszczekujcie Bartoszewskiego, smarkacze. Ten facet przeżył tyle ile Wy sobie nie jesteście w stanie wyobrazić. I wytrwał niezłamany. Życzę Wam takich jaj i takiego rozumu. Nie brońcie Bartoszewskiego. Kiedy pies szczeka - odszczekujecie mu ? Nie zawsze okoliczności dają powód do dyskusji. Czasem trzeba z całym szacunkiem dla adwersarza odwrócić się doń plecami. Nie legitymizować jego głupoty. Nie deneruwujcie się, jedni i drudzy. Nie szarpcie się, topiąc jeden drugiego w tym forumowym bagienku. Nie ma powodu, żaden z Was nie zdefiniuje profesora (tytuł używany równie poprawnie jak przez Kaczyńskiego i Nowaka, którzy również nie są profesorami zwyczajnymi) za pomocą paru złośliwych zdań. Zbyteczny trud. I wybaczcie mi, bo zgrzeszyłem pisząc po piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
boado Mądrość 10.10.08, 18:23 człowiek mądry spełnia następujące kryteria: - jest dobrze wykształcony i ma wiedzę, - jest inteligentny, - ma doświadczenie, - jest krytyczny i wątpiący, - ma swój światopogląd, = jest osobowością. O Bartoszewskim tak pisałem w głosie polemicznym na WP kilka lat temu: " Nominowano czy mianowano Odpowiadam na krytyczne, często obraźliwe uwagi: 1) Z łac. nominatio -powołanie, nominativ - mianownik; niech to uzasadnienie będzie dla oponenta nauczką, że gazetowa wiedza lub inna podawana medialnie jest wątpliwej jakości i nie zawsze można na niej polegać. 2) Co do mojej wiedzy odnośnie do historii powojennej, uważam, że moje kompetencje znajdują uzasadnienie w tym iż- poza zainteresowaniem- byłem i jestem żywym jej świadkiem: ona wpływała na moje zachowania ,a moja cząstka działania również na jej przebieg. 3) Bartoszewski- osoba, która wypłynęła na forum publiczne dopiero po 1989 roku z niejasnym życiorysem i wątpliwymi kompetencjami oraz postawami moralnymi. 4) Jako minister nie sprawdził się: kalał na forum międzynarodowym gniazdo swoje- Polskę, co jest już nie do wybaczenia. 5) Był człowiekiem pokroju Jeziorańskiego, Kuklińskiego, który za judaszowskie srebrniki gotów był szkodzić każdemu, a Polsce i jej obywatelom szczególnie ( m.in. praca w Wolnej Europie, bez kompetencji praca na stanowisku ministra). Na koniec z bojaźnią stwierdzam, iż przez ostatnie 16 lat w waszej świadomości dokonano porażających spustoszeń. Polska to piękny kraj- geograficznie, krajobrazowo, kulturowo. Ruina moralna, która Go dotknęła musi zniknąć. O Polskę trzeba teraz walczyć- oszustów, zdrajców, kompradorów należy ujawnić ,osądzić i przykładnie ukarać- to na początek. Szczególnie przyglądnąć się należy ludziom ukrytym za parawanem "profesora" i "autorytetu". I tyle- nie urażając nikogo z was oponentów". Czasem wypowiadam się na blogu: www.adbod.bloog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Mądrość 10.10.08, 18:46 Pojęcie mądrości zostawmy w spokoju. To idea, która nie daje się zamknąć w ostatecznej definicji. 1) Czy to ja jestem tym oponentem ? I jak to się ma do mojej wypowiedzi ? 2) Gratuluję. 3) Ciężko było wypłynąć na forum publiczne jako działacz Żegoty w okupowanej Polsce. 4) Nie będę odszczekiwał. Chyba że pojawią się argumenty na poziomie. Nie trzeba wiele - zbliżam się do pierwszego promila ;) 5) Hau ! Hau ! (przepraszam, pękłem) A na koniec chciałbym z żalem zauważyć, że poprawność językowa i elementarna kultura wypowiedzi (pomijając insynuacje względem profesora, ale niestety niektórzy już tak mają, że osoby publicznie znane traktują jak worki bokserskie!) nie wystarczą, aby wzbudzić we mnie respekt dla dyskutanta. Szczególnie rażą mnie ludzie, którzy pod płaszczykiem kultury osobistej skrywają pokłady żółci. Autorytetem nie jestem - możesz Pan mi zaufać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Hau Hau, Wrrrr 10.10.08, 19:03 Jako były "działacz" Żegoty kiepsko się akurat spisał nie broniąc dobrego imienia swego pryncypała z tych czasów Z. Kossa-Szczuckiej, prawdziwej twórczyni tej organizacji kiedy ją odsądzano od czci i wiary... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
sik_rad Re: Mądrość 10.10.08, 22:55 Kancelaria Premiera wysłała rano do CBA bardzo ostry w treści list nawiązujący do publikacji dotyczących współpracy CBA z FBI. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85772965 Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nie ma żadnego powodu do nerwów... 10.10.08, 18:49 szczególnie przy takiej argumentacji jak Twoja. Polecam lekturę J.R. Nowak: "O Bartoszewskim bez mitów". Jedni kochają prawdę inni żyją złudzeniami. Pora te iluzje rozwiać albo i tkwij w oparach mroku jak Ci z tym dobrze. Każdy ma prawo wyboru... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nie ma żadnego powodu do nerwów... 10.10.08, 22:58 Przeczytałem tą notkę i dochodzę do wniosku, że Ty mój przyjacielu wpisujesz się w ten scenariusz napisany przez SB. Twoja zaciętość w stosunku do profesora świadczy o tym, że z dziką radością kontynuujesz dzieło oczerniania Prof. Bartoszewskiego…( właśnie, że prof.)., Nie mam pojęcia, ale zaczyna mi to wyglądać na taką rodzinną tradycję, przekazywaną z ojca na syna. Nie obraź się ale muszę o to zapytać - tata był w SB? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_nie_jest_kretynem Do Was Wszystkich 10.10.08, 22:47 kiedy Gazeta pozbędzie się garbu jakim od jakiegoś czasu jest dla niej Adam Michnik, trzymany już chyba tylko z litości... kataryna.blox.pl/html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85772907 Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Fałszywki SB na profesora Bartoszewskiego 10.10.08, 19:02 Artykuł ten jest pisany tak,jak te fałszywki SB.IPN posiada materiały pozwalające sprawdzić kto imiennie to robił.Jeżeli te działania były niezgodne z prawem-ukarać.Widzę,że nie tylko wśród polityków są ciągotki do praktyk sprawdzonych już przez niejakiego Adolfa H.Zaczyna się najpierw od oceny grup ludzkich.Ci to komuchy,tamci zomowcy,następni to esbecy.Sprężynę się nakręca,aż pewnego dnia pęknie,a wtedy wszystko potoczy się tak jak obecnie na giełdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
boado W Jaworzu, pod Błatnią, 10.10.08, 19:55 w pięknym ośrodku wczasowo- wypoczynkowym podczas internowania w stanie wojennym przebywał Bartoszewski. Miał tam doborowe towarzystwo: Gierek, Jaroszewicz i wielu innych bonzów PRLu. Byczył się tam kilka miesięcy, a po zwolnieniu wszystkich- również Bartoszewskiego, ten ostatni bez żadnych trudności wyjeżdża na Zachód, zatrudniając się u Najdera ( dyrektora RWE- jak się okazało potem również TW pod pseudonimem "Zapalniczka"). Przyjeżdza do kraju pO 89 roku i jak wszyscy koncesjonowani opozycjoniści (Najder , Alina Grabowska, Torańska) na zagranicę od razu jest wciągany w orbitę polityki. Mam krewnych w Beskidzie Cieszyńskim. Wiele razy bywałem turystycznie w wzmiankowanym ośrodku. Rozmawiałem z personelem. Nasz "bohater" w jego opinii uchodził za człowieka "swojego". Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Fałszywki SB na profesora Bartoszewskiego 10.10.08, 20:03 Polacy!Rodacy!katolicy i inni przebierańce i o co ta kłótnia?Nikt nie wymaga, aby waszym idolem, czy autorytetem był PROFESOR Bartoszewski,Balcerowicz,Papierz, Miłosz,itd.Waszym autorytetem jest Nowak,Rydzyk,Wyszkowski i niewolnica Izaura.Wasza nienawiść do profesora Bartoszewskiego jest podejrzana.Przecież to Polak katolik!A może wy jesteście jakie żydy? Trzeba by wam zajrzeć w portki.Najbardziej podejrzany jest ten Nowak.ja np. różne rzeczy o nim słyszałem- delikatnie mówiąc,ma podejrzane geny. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Fałszywki SB na profesora Bartoszewskiego 10.10.08, 21:23 To antidotum to dla pana bydło.Niestety z rogacizną tak jest, albo splątanie albo kloka. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Jakiego profesora???? 10.10.08, 22:27 Można dziadka Bartoszewskiego cenić lub nie. Ale nie można zamykać oczy na fakty. Bartoszewski NIE JEST ŻADNYM PROFESOREM. Uzurpowanie sobie praw do tego tytułu (także przez nie prostowanie informacji) jest wysoce niestosowne, wręcz haniebne w środowiskach naukowych. Bartoszewski byłby głupcem, gdyby tego nie wiedział. Dlaczego więc brnie dalej? Dlaczego owa "kryształowa" postać nie ma ma tyle godności, honoru, odwagi by powiedzieć" rzeczywiście, duupa jestem, nie profesor. Nie wiem. Mogę się tylko domyślać. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykajaca_w_zbozu Jakiego profesora???? 10.10.08, 22:49 Premier: jeśli CBA naruszyło prawo, Kamiński nie będzie szefem Biura forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85772794 Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik_111 Re: 10.10.08, 22:43 Tam, gdzie możliwe jest budowanie bez ustaw i tego politycznego sporu, zrobimy wszystko na 100 proc., a jak będzie trzeba to na 120 proc. - dodał [Tusk]. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=85755268&a=85772809 Odpowiedz Link Zgłoś
minusn prof. Bartoszewski jak mgr inż. Wałęsa 10.10.08, 22:55 ... albo mgr Kwaśniewski. Tylko po co im tak wypominać brak wykształcenia? No nie dali rady i co? Nie każdy musi mieć wyższe wykształcenie, więc niech GW tak się nad Bartoszewskim nie pastwi... Przecież wiadomo, że w środowiskach akademickich nic tak nie dyskwalifikuje jak dodawanie sobie tytułów (na które inni pracują latami)... Po co więc to ciągłe naigrawanie się z proefesoro-matołka? Nie kopie się leżącego! Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Fałszywki SB na profesora Bartoszewskiego 11.10.08, 02:08 Bartoszewski to rzadkiej konduity śmieć ,zwolniony z Oświęcimia ze względu na zły stan zdrowia,nie mogli mu zapewnić warunków sanatoryjnych,mimo że Hess bardzo się starał wyslać go do Dawos,jak wszystkich innych w tym ojca Kolbego. Za to go kochają wszyscy potomkowie Essmanów w Szwardzwaldzkim Lesie i potomkowie UBECKICH żydków strzelających polskim patriotom prosto w łeb .Do tej pory rozpaczają nad tragedią Powstania Warszawskiego,ostatnio Miller,bo ubyło im główek,a przecież dostawali gorzałę od łba. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Nagroda im Pinokia dla GW! 11.10.08, 02:59 Czytamy:"Fałszywki rozprowadzano najprawdopodobniej przez agentów SB." NAJPRAWDOPODOBNIEJ! Znaczy nie jestesmy pewni , nie mamy dowodow!!! Myslimy ze SB.... Ale nie ma dowodow! Nie ma??? Czytajmy dalej: "Celem operacji SB było skompromitowanie Bartoszewskiego w środowisku dziennikarskim i.." BYLO!!! No to juz , pomimo wczesniejszego braku dowodow, wszystko robila brzydka SB!!! Nie mamy dowodow ale juz wiemy !? Czy GW mysli ze czytanie jest przywilejem idiotow? Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Fałszywki SB na profesora Bartoszewskiego 11.10.08, 03:03 W PRL był jednym z najbardziej prześladowanych przedstawicieli polskiej inteligencji. W latach 40. i 50. siedział w stalinowskim więzieniu, potem władze nie pozwoliły mu skończyć studiów. W stanie wojennym został internowany. -----siedzial w pierdlu, nie pozwolono mu skonczyc studiow , pozniej go internowano , a pozniej , w nagrode, zostal profesorem??? ---PRL byl zaBieruta, Gomulki, Gierka, ... Kazdy z tych PRLi byl inny! Jak Bartoszewskiego tak upierdliwie przesladowano to calkiem zdrowo na tym wyszedl..... Odpowiedz Link Zgłoś