Dodaj do ulubionych

IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz

16.01.09, 08:36
Witam,
Czy ktoś coś słyszał o inwestycji / developerze. Czy jest to solidna
firma, można im ufać?
Maciek
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 11:04
      Kupiłem mieszkanie na osiedlu Mały Przewóz. Na bieżąco przyglądam
      się tej budowie. Pracownicy dewelopera chętnie pokazują postęp robót
      w mieszkaniu. Przedwstępną umowę zawarłem już pół roku temu, dlatego
      sprawdzam często czy wszystko idzie zgodnie z planem. Do tej pory
      nie ma żadnych opóźnień. Pytałem fachowców o jakość robót – bez
      zastrzeżeń. Zrobili mi bezpłatnie parę przeróbek które sobie
      wymyśliłem w mieszkaniu.
      Na stronie są zdjęcia z postępów na budowie.
      • Gość: Ania Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.chello.pl 25.01.09, 16:37
        Mały Przewóz? Ulice Saska, Lipska?
        To tam, gdzie miała być spalarnia?
        • Gość: Bianka Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.chello.pl 31.08.09, 04:55
          Nie to nie tam, bo po pierwsze spalarnia miała być w okolicy os. Złocień, a po
          drugie nie będzie nawet tam bo będzie w N. Hucie (dokładnie w Mogile)
      • Gość: Karlos --> Krzysiek IP: *.ghnet.pl 10.02.09, 22:08
        Witam. Czy podpisales juz umowe przedwstepną? jakies poprawki do umowy
        stosowales? Ciekawe czy jest tu na forum wiecej osob zainteresowanych inwestycja
        na przewozie 36..?
        • imorthorn Re: --> Krzysiek 13.02.09, 13:32
          Mialem podpisaną rezerwację ale zrezygnowałem bo w lepszym dla mnie
          miejscu obnizono ceny. Na pewno polecam - kierownik budowy słowny,
          sympatyczny. Rezygnacja z rezerwacji bez problemów.
          Maciek
      • Gość: TE Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.ceramika.agh.edu.pl 25.02.09, 14:32
        Potwierdzam, również kupiłam i do tej pory wszystko jest ok
    • Gość: Jacek Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.chello.pl 28.02.09, 15:50
      www.malyprzewoz.fora.pl można cos napisac, nie wiem tylko czy trzeba sie logowac.. A co do budynku tp ładnie rośnie. Wylewki w A i B już są, biorą się za C. Niedługo wrzucają drzwi wej. do mieszkań.
    • Gość: ixi Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.236.spine.pl 28.02.09, 19:13
      My także kupiliśmy mieszkanie na Malym Przewozie. Jak do tej pory wszystko jest ok. Witam przyszłych sąsiadów :)
    • fugazi2009 Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz 02.03.09, 10:30
      Witam,
      Mam mieszkanie w budynku C. Myślę, że firma jest spoko, widać że robią wszystko terminowo, obserwuję budowę w zasadzie od 'dziur w ziemi' - praca idzie płynnie cały czas. Aha, jeszcze jedna ważna sprawa: kiedy się z nimi rozmawia i zadaje pytania odpowiadają konkretnie. Są w miarę elastyczni i szukają różnych rozwiązań, np. sprawa budowanego przedszkola w budynku A - nie każdemu deweloperowi by się chciało dodatkowo tym zajmować. Rzeczywiście są dla klienta a nie klient dla nich. Myślę, że to b. ważne. Ja w każdym razie jestem baaaaaardzo zadowolony. Pozdrawiam!
    • Gość: gość Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 19:36
      Najlepiej sprawdź ich w wywiadowni
      np. jest taka jedna - neokhan
      • Gość: malyprzewoz.fora.p Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: *.chello.pl 10.04.09, 14:44
        www.malyprzewoz.pl/index.php?pid=dz_kwiecien2009
        Pojawiły się nowe zdjęcia. Polecam.
        • Gość: ims budownictwo Re: Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: 188.33.78.* 20.05.09, 16:00
          Odbiór ma być zgodnie z terminem 30 czerwca. Ponoć będzie można wprowadzać się (remontować) już w połowie lipca.
          • Gość: mak Re: Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: 193.33.125.* 23.05.09, 19:02
            a jak z cenami w rzeczywistości, takie jak na stronie czy dają dobre rabaty ?
            • Gość: Izka Re: Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: *.ghnet.pl 26.05.09, 20:50
              Można coś utargować..Warto
              • Gość: lokator Re: Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 13:54
                witam
                co do cen to ileż można utargowac?
                nawet jak obniżą cene do 5tys za m2 mieszkanie 55m2 z garażem to minimum 300tys
                zł i to stan dewleoperski.
                czy nie lepiej kupić coś pod miastem za 3000-4000zł m2? i mieć swój kawałek
                nieba nad głową zamiast sąsiada ?

innymi słowy deweloperzy osiedli takich jak Mały Przewóz i innych maja z czego
                obniżać ceny...
                pz.
    • ziomal_f Odbiór mieszkania 12.07.09, 21:13
      Witam służe pomocą Państwu przy odbiorze techniczny mieszkań od
      developera. Skończyłem UE w Krakowie kierunek
      Gospodarowanie Nieruchomościami. Dobrze znam się na tym i wiem na co
      zwracać szczególną uwagę. Znam wszystkie obowiązujące normy związane
      z odbiorem technicznym mieszkania.
      Jeżeli Państwo chcą skorzystać z mojej pomocy prosze pisać na maila
      lub dzwonić nr tel. 692-497-772.
    • Gość: niezadowolony Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.policja.gov.pl 22.07.10, 12:28
      panstwo w biurze obiecuja złote gory dopoki nie kupisz mieszkania,
      jak juz kupisz i to z felerem ktory wyjdzie po czasie trudno o
      jakakolwiek reklamecje, zostaniesz zbyty, grupa mlodych
      niedoswiadczonych ludzi, ktorzy o pracy z klientem nie maja pojecia
      klika rodzinna, pozatym bez profesjonalizmu.
      • Gość: nieznany Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 15:45
        Niestety również kupiłam mieszkanie na MAŁYM PRZEWOZIE i niestety potwornie się
        rozczarowałam. Dokładnie tak jak Pan opisał powyżej, właściciel Pan Eugeniusz
        poprzez swoją prezencję i spokojne usposobienia zdobywa nasze zaufanie. Jego syn
        Jan - to istny bajerant , który powie to co chcesz usłyszeć a następnie znika i
        unika właścicieli , którzy mają jakiś problem. Natomiast Pani w biurze -
        totalnie niekompetentna młoda osoba, która niby uśmiechnięta ale ma za wszystkim
        problem. Także niestety, jak zaczynają się problemy - firma IMS ma również
        problem z komunikacją i usunięciem reklamacji. NIE POLECAM I OSTRZEGAM
        WŁAŚCICIELI PRZED KUPIENIEM MIESZKAŃ!!! Sprawdźcie wszystko dokładnie - nie
        wierzcie w obietnice bez pokrycia.
    • przestrzegam Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz 30.07.10, 10:53
      Niestety dołączam się do negatywnych wypowiedzi. Naprawdę nie dajcie się zwieść
      temu wyspecjalizowanemu zespołowi . Najpierw są mili, obiecują wszystko, z
      niczym niby nie ma problemów, a jak kupisz mieszkanie jesteś intruzem. Jeśli
      masz jakiś problem nie potrafią go rozwiązać, zbywają, czeka się miesiącami na
      naprawienie usterki. Odradzam uczciwym i ciężko pracującym ludziom, którzy
      wiedzą jak ciężko jest kupić mieszkanie. Teraz wiem, że zaczynają budowę nowej
      inwestycji Trzy kolory - naprawdę uważajcie. A co do technologi ( która tak jest
      zachwalana ) - nic rewelacyjnego , mieszkania nie są dobrze wyciszone słychać co
      sąsiad robi w swoim mieszkaniu, w lecie w mieszkaniu potwornie gorąco w zimie
      nie otrzymuje temperatury. Okna drewniane - tak zachwalane przez Ims - w
      opłakanym stanie, drzwi wejściowe niby dierre , ale najniższej jakości - jest
      tylko jeden zamek - od środka trzeba się kluczami zamykać. Nie ma rynien ( co
      oczywiście ładnie wygląda ) , ale w trakcie powodzi , na osiedlu mały przewóz
      wyłączali prąd na kilka dni i groziło nam samoistne zalanie mieszkania bo pompy
      nie chodziły. Oj mógłby tak opisywać godzinami. Żałuję, że nikt mnie nie
      ostrzegł przed tym deweloperem. Pisze bo nie chcę abyście tak jak ja żałowali
      decyzji.
      • Gość: mieszkaniec Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.krakow.pl 04.08.10, 07:27
        Ludzie nie przesadzajcie!!! Ja też mieszkam na tym osiedlu i poza
        drobnymi problemami, z jakimi borykają się ludzie na każdym osiedlu
        nic wielkiego się u nas nie dzieje.Zawsze znajdzie się jakiś
        maruder, któremu przeszkadzają pierdoly i małe niedociągnięcia.
        • Gość: gosc Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.policja.gov.pl 14.10.10, 13:25
          jeżeli pierdołą nazywasz pękające ściany, przecieki wody do mieszkania, nieszczelności to pewnie masz racje, a moze jesteś szczesciarzem i w Twoim mieszkaniu jeszcze sie nic niedzieje
        • Gość: Sebek Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.ists.pl 14.10.10, 17:29
          Male niedociągnięcia heheheh nie chce prorokować obyś nie miał za jakiś czas niespodzianki, mnie tez na pocztaku było oki, teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobiłem inwestując w to mieszkanie i jak kryc wady przed ewentualnym kupcem, bo ja tu długo nie pomieszkam.
      • Gość: taki sam prob Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.policja.gov.pl 14.10.10, 13:29
        mam takie same odczucia i widze, ze coraz wiecej osób utwierdza mnie w przekonaniu, że nie tylko u mnie - co wmawiaja mi poracownicy IMS są takie problemy i ze do tej pory nikt nie zglasza reklamacji, wystarczy pojsc na zebranie wspolnoty aby przekonac sie o niedoróbkach IMS - u, co do kadry tampracującej to kompletne nieporozumienie, stanowczo odradzam, wiem ile nerwóm mnie to kosztuje urzeranie się z pracownikami niekompetentnymi zaznaczm IMS budownictwo os. mały przewóz
      • Gość: Marcin Re: IMS Budownictwo - Forum osiedla "Trzy Kolory" IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 25.02.11, 15:23
        Zapraszam do podzielenia się spostrzeżeniami dotyczącymi inwestycji i dewelopera na forum budowanego osiedla Trzy Kolory
    • shazam11 Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz 07.11.10, 14:17
      Odradzam. Podobnie jak DREW-BAU. Problemy. Niesolidność.
      • Gość: magda Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 10:57
        Abstrahując od tego czy jest to dobra inwestycja czy nie, mam pytanie. Czy na osiedlu mieszka jakaś mama której nudzie się spacerowanie samej z dzieckiem? Jeżeli tak to proszę o kontakt. Mnie nudzi chodzenie samej wiec fajnie gdyby ktoś się dołączył.
    • Gość: Marcin Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.broker.com.pl 28.02.11, 16:34
      Zapraszam na Forum (trzykolory.cba.pl) poświęcone nowej budowie realizowanej przez firmę IMS Budownictwo, osiedla Trzy Kolory przy ul. Mała Góra w Krakowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka