imorthorn 16.01.09, 08:36 Witam, Czy ktoś coś słyszał o inwestycji / developerze. Czy jest to solidna firma, można im ufać? Maciek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysiek Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 11:04 Kupiłem mieszkanie na osiedlu Mały Przewóz. Na bieżąco przyglądam się tej budowie. Pracownicy dewelopera chętnie pokazują postęp robót w mieszkaniu. Przedwstępną umowę zawarłem już pół roku temu, dlatego sprawdzam często czy wszystko idzie zgodnie z planem. Do tej pory nie ma żadnych opóźnień. Pytałem fachowców o jakość robót – bez zastrzeżeń. Zrobili mi bezpłatnie parę przeróbek które sobie wymyśliłem w mieszkaniu. Na stronie są zdjęcia z postępów na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.chello.pl 25.01.09, 16:37 Mały Przewóz? Ulice Saska, Lipska? To tam, gdzie miała być spalarnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianka Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.chello.pl 31.08.09, 04:55 Nie to nie tam, bo po pierwsze spalarnia miała być w okolicy os. Złocień, a po drugie nie będzie nawet tam bo będzie w N. Hucie (dokładnie w Mogile) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlos --> Krzysiek IP: *.ghnet.pl 10.02.09, 22:08 Witam. Czy podpisales juz umowe przedwstepną? jakies poprawki do umowy stosowales? Ciekawe czy jest tu na forum wiecej osob zainteresowanych inwestycja na przewozie 36..? Odpowiedz Link Zgłoś
imorthorn Re: --> Krzysiek 13.02.09, 13:32 Mialem podpisaną rezerwację ale zrezygnowałem bo w lepszym dla mnie miejscu obnizono ceny. Na pewno polecam - kierownik budowy słowny, sympatyczny. Rezygnacja z rezerwacji bez problemów. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TE Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.ceramika.agh.edu.pl 25.02.09, 14:32 Potwierdzam, również kupiłam i do tej pory wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.chello.pl 28.02.09, 15:50 www.malyprzewoz.fora.pl można cos napisac, nie wiem tylko czy trzeba sie logowac.. A co do budynku tp ładnie rośnie. Wylewki w A i B już są, biorą się za C. Niedługo wrzucają drzwi wej. do mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.236.spine.pl 28.02.09, 19:13 My także kupiliśmy mieszkanie na Malym Przewozie. Jak do tej pory wszystko jest ok. Witam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
fugazi2009 Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz 02.03.09, 10:30 Witam, Mam mieszkanie w budynku C. Myślę, że firma jest spoko, widać że robią wszystko terminowo, obserwuję budowę w zasadzie od 'dziur w ziemi' - praca idzie płynnie cały czas. Aha, jeszcze jedna ważna sprawa: kiedy się z nimi rozmawia i zadaje pytania odpowiadają konkretnie. Są w miarę elastyczni i szukają różnych rozwiązań, np. sprawa budowanego przedszkola w budynku A - nie każdemu deweloperowi by się chciało dodatkowo tym zajmować. Rzeczywiście są dla klienta a nie klient dla nich. Myślę, że to b. ważne. Ja w każdym razie jestem baaaaaardzo zadowolony. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 19:36 Najlepiej sprawdź ich w wywiadowni np. jest taka jedna - neokhan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malyprzewoz.fora.p Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: *.chello.pl 10.04.09, 14:44 www.malyprzewoz.pl/index.php?pid=dz_kwiecien2009 Pojawiły się nowe zdjęcia. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ims budownictwo Re: Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: 188.33.78.* 20.05.09, 16:00 Odbiór ma być zgodnie z terminem 30 czerwca. Ponoć będzie można wprowadzać się (remontować) już w połowie lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: 193.33.125.* 23.05.09, 19:02 a jak z cenami w rzeczywistości, takie jak na stronie czy dają dobre rabaty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka Re: Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: *.ghnet.pl 26.05.09, 20:50 Można coś utargować..Warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Nowe zdjęcia IMS Budownictwo - maly przewóz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 13:54 witam co do cen to ileż można utargowac? nawet jak obniżą cene do 5tys za m2 mieszkanie 55m2 z garażem to minimum 300tys zł i to stan dewleoperski. czy nie lepiej kupić coś pod miastem za 3000-4000zł m2? i mieć swój kawałek nieba nad głową zamiast sąsiada ? innymi słowy deweloperzy osiedli takich jak Mały Przewóz i innych maja z czego obniżać ceny... pz. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal_f Odbiór mieszkania 12.07.09, 21:13 Witam służe pomocą Państwu przy odbiorze techniczny mieszkań od developera. Skończyłem UE w Krakowie kierunek Gospodarowanie Nieruchomościami. Dobrze znam się na tym i wiem na co zwracać szczególną uwagę. Znam wszystkie obowiązujące normy związane z odbiorem technicznym mieszkania. Jeżeli Państwo chcą skorzystać z mojej pomocy prosze pisać na maila lub dzwonić nr tel. 692-497-772. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.policja.gov.pl 22.07.10, 12:28 panstwo w biurze obiecuja złote gory dopoki nie kupisz mieszkania, jak juz kupisz i to z felerem ktory wyjdzie po czasie trudno o jakakolwiek reklamecje, zostaniesz zbyty, grupa mlodych niedoswiadczonych ludzi, ktorzy o pracy z klientem nie maja pojecia klika rodzinna, pozatym bez profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 15:45 Niestety również kupiłam mieszkanie na MAŁYM PRZEWOZIE i niestety potwornie się rozczarowałam. Dokładnie tak jak Pan opisał powyżej, właściciel Pan Eugeniusz poprzez swoją prezencję i spokojne usposobienia zdobywa nasze zaufanie. Jego syn Jan - to istny bajerant , który powie to co chcesz usłyszeć a następnie znika i unika właścicieli , którzy mają jakiś problem. Natomiast Pani w biurze - totalnie niekompetentna młoda osoba, która niby uśmiechnięta ale ma za wszystkim problem. Także niestety, jak zaczynają się problemy - firma IMS ma również problem z komunikacją i usunięciem reklamacji. NIE POLECAM I OSTRZEGAM WŁAŚCICIELI PRZED KUPIENIEM MIESZKAŃ!!! Sprawdźcie wszystko dokładnie - nie wierzcie w obietnice bez pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
przestrzegam Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz 30.07.10, 10:53 Niestety dołączam się do negatywnych wypowiedzi. Naprawdę nie dajcie się zwieść temu wyspecjalizowanemu zespołowi . Najpierw są mili, obiecują wszystko, z niczym niby nie ma problemów, a jak kupisz mieszkanie jesteś intruzem. Jeśli masz jakiś problem nie potrafią go rozwiązać, zbywają, czeka się miesiącami na naprawienie usterki. Odradzam uczciwym i ciężko pracującym ludziom, którzy wiedzą jak ciężko jest kupić mieszkanie. Teraz wiem, że zaczynają budowę nowej inwestycji Trzy kolory - naprawdę uważajcie. A co do technologi ( która tak jest zachwalana ) - nic rewelacyjnego , mieszkania nie są dobrze wyciszone słychać co sąsiad robi w swoim mieszkaniu, w lecie w mieszkaniu potwornie gorąco w zimie nie otrzymuje temperatury. Okna drewniane - tak zachwalane przez Ims - w opłakanym stanie, drzwi wejściowe niby dierre , ale najniższej jakości - jest tylko jeden zamek - od środka trzeba się kluczami zamykać. Nie ma rynien ( co oczywiście ładnie wygląda ) , ale w trakcie powodzi , na osiedlu mały przewóz wyłączali prąd na kilka dni i groziło nam samoistne zalanie mieszkania bo pompy nie chodziły. Oj mógłby tak opisywać godzinami. Żałuję, że nikt mnie nie ostrzegł przed tym deweloperem. Pisze bo nie chcę abyście tak jak ja żałowali decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.krakow.pl 04.08.10, 07:27 Ludzie nie przesadzajcie!!! Ja też mieszkam na tym osiedlu i poza drobnymi problemami, z jakimi borykają się ludzie na każdym osiedlu nic wielkiego się u nas nie dzieje.Zawsze znajdzie się jakiś maruder, któremu przeszkadzają pierdoly i małe niedociągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.policja.gov.pl 14.10.10, 13:25 jeżeli pierdołą nazywasz pękające ściany, przecieki wody do mieszkania, nieszczelności to pewnie masz racje, a moze jesteś szczesciarzem i w Twoim mieszkaniu jeszcze sie nic niedzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.ists.pl 14.10.10, 17:29 Male niedociągnięcia heheheh nie chce prorokować obyś nie miał za jakiś czas niespodzianki, mnie tez na pocztaku było oki, teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobiłem inwestując w to mieszkanie i jak kryc wady przed ewentualnym kupcem, bo ja tu długo nie pomieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sam prob Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.policja.gov.pl 14.10.10, 13:29 mam takie same odczucia i widze, ze coraz wiecej osób utwierdza mnie w przekonaniu, że nie tylko u mnie - co wmawiaja mi poracownicy IMS są takie problemy i ze do tej pory nikt nie zglasza reklamacji, wystarczy pojsc na zebranie wspolnoty aby przekonac sie o niedoróbkach IMS - u, co do kadry tampracującej to kompletne nieporozumienie, stanowczo odradzam, wiem ile nerwóm mnie to kosztuje urzeranie się z pracownikami niekompetentnymi zaznaczm IMS budownictwo os. mały przewóz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: IMS Budownictwo - Forum osiedla "Trzy Kolory" IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 25.02.11, 15:23 Zapraszam do podzielenia się spostrzeżeniami dotyczącymi inwestycji i dewelopera na forum budowanego osiedla Trzy Kolory Odpowiedz Link Zgłoś
shazam11 Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz 07.11.10, 14:17 Odradzam. Podobnie jak DREW-BAU. Problemy. Niesolidność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 10:57 Abstrahując od tego czy jest to dobra inwestycja czy nie, mam pytanie. Czy na osiedlu mieszka jakaś mama której nudzie się spacerowanie samej z dzieckiem? Jeżeli tak to proszę o kontakt. Mnie nudzi chodzenie samej wiec fajnie gdyby ktoś się dołączył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: IMS Budownictwo - kraków, maly przewóz IP: *.broker.com.pl 28.02.11, 16:34 Zapraszam na Forum (trzykolory.cba.pl) poświęcone nowej budowie realizowanej przez firmę IMS Budownictwo, osiedla Trzy Kolory przy ul. Mała Góra w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś