Dodaj do ulubionych

Bukówka - baba z czarnym kotem - pomocy!!

03.06.09, 23:26
W piątek z mojego podwórka zniknął mój kot.Rozwiesiłam ogłoszenia gdzie się dało, na sklepach, okolicznych śmietnikach, na słupach, itp. Zadzwoniła baba, że ma tego kota, ze wzięła go pod pachę bo sie jej spodobał (!). Umawiałam sie kilka razy na oddanie i nie przychodziła. Jak dzwoniłam to wyłączala telefon. Dzisiaj powiedziałam, ze zapłacę jej, to sie umówiła na pętli na Bukówce i.. nie przyszła. Mówiła, ze tam mieszka. Czekałam godzinę.. Jakiś chłopak mówił, ze widział taką rano, szła z dzieckiem i z kotem. Czy ktoś może mi pomóc? Jestem zdesperowana, kocham tego kota.. Dzieci za nim płaczą. Bezsilność mnie dobija :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Orka Re: Bukówka - baba z czarnym kotem - pomocy!! IP: 81.219.211.* 03.06.09, 23:58
      Kiedy to miało miejsce? Dzisiaj?
      • hot_refresh Re: Bukówka - baba z czarnym kotem - pomocy!! 04.06.09, 08:14
        Kota ukradła w piątek, dzwoniła w poniedziałek i od poniedziałku się bawi ze mną w kotka i myszkę. Oddam - nie oddam, oddam - nie oddam..
        !@#$%
        • Gość: ania Re: Bukówka - baba z czarnym kotem - pomocy!! IP: *.budimex.com.pl 04.06.09, 08:25
          myslę, że ona wcale nie ma Twojego kota. Za to Ty masz do niej numer
          telefonu, moze zainterweniuj u Strazy Miejskiej np?
          • hot_refresh Re: Bukówka - baba z czarnym kotem - pomocy!! 04.06.09, 09:16
            Sama juz nie wiem, trzymam się tego, ze go ma.. zawsze to lepsza myśl, niż to że coś mu się stało złego. W zasadzie fakty się zgadzają z tego co mówiła.
            Mam jej numer, ale to numer na kartę, nie ma szans na uzyskanie adresu. Straż miejska ma to raczej gdzieś.. Może policja - zgłoszenie kradzieży, ale jak oni morderców nie mogą złapać to co tu mówić o złodzieju.. a jeszcze na dodatek złodzieju kota.
            Bezsilność mnie dobija.
            • Gość: ania Re: Bukówka - baba z czarnym kotem - pomocy!! IP: *.budimex.com.pl 04.06.09, 10:45
              Może spróbuj zadzwonic do niej z innego numeru- jest szansa, że
              odbierze. Choc jesli tak kręci, nie wiem, czy są duże szanse na
              odzyskanie zwierzaka.. Powiedz, że dzieci za nim tęsknia, moze to ja
              wzruszy.. Mało jest bezdomnych kotów, niech jakiegos przygarnie.
              Trzymaj się. Jesli ona go ma, na pewno nic złego mu nie zrobi. Swoja
              droga baardzo dziwna kobieta.
    • Gość: ??? podaj nam ten numer telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:52
      ???
      • hot_refresh Re: podaj nam ten numer telefonu 04.06.09, 11:07
        Jak nie będzie wyjscia to podam.
        Na razie próbuję po ludzku i normalnie.. Zależy mi na zwierzaczku.

Babsko rzeczywiście dziwne, czasami mam wrażenie, ze rozmawiam z kimś uposledzonym..
        Idę teraz połazić tam ze 2 godziny i popytać. Muszę odzyskać kota. I zrobię to choćby skały.......
        Trzymajcie za mnie kciuki i pomóżcie wymyślić, co można jeszcze zrobić.
        • Gość: kociokwik Re: podaj nam ten numer telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:04
          Zaproponuj jej jakąś dużą,ale w miarę realną kwotę np 500zł,powiedz że zapłacisz bo dzieci tęsknią i płaczą za kotkiem.Pewnie połaszczy się na pieniążki i przylezie. W drugiej kolejności,jeśli sposób pierwszy nie zadziała, złóż powiadomienie na policji.Może komuś będzie się chciało i pomoże jeden telefon z policji? Trzymam kciuki.
          P.s. potem podaj na forum numer baby.
    • hot_refresh Re: Bukówka - baba z czarnym kotem - pomocy!! 07.06.09, 20:06
      Historia jest jak z pijanego filmu.. Oczywiście zaproponowałam pieniądze, powiedziało, ze się zgodzi i na spotkanie nie przyszło. Celowo używam formy bezosobowej, bo już teraz nie wiem o co chodzi. Koleżanka zadzwoniła szukając niby kogoś, podała ulicę z Bukówki i że chce rozmawiać z Anią. To coś odpowiedziało, ze pomyłka, ale ulica jest tu blisko i że ono nie jest Anią, tylko w ogóle facetem.. Pisałam, ze głos dziwny, jakby ktoś upośledzony rozmawiał, no to tera mamy potwierdzenie. Dzisiaj dzwoniłam, zapytałam o kota, to w ogóle powiedział, ze to jakas pomyłka :(( Może ktoś robi sobie jaja? Już sama nie wiem co robić. Na policję pójdę, ale zwątpienie mie ogrania coraz większe :((
    • Gość: orka Re: Bukówka - baba z czarnym kotem - pomocy!! IP: 81.219.211.* 08.06.09, 21:55
      podnoszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka