mfb2001 14.10.05, 13:02 jakie sa zagrozenia a jakie zalety? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romy_sznajder Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 14.10.05, 14:45 1. precyzja myslenia, 2. nieporozumienia z innymi. tak mialam. Odpowiedz Link
anahella Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 03:06 Trudno mowic o zagrozeniach. Zalezy kto co za zagrozenie uwaza i zalezy to od hor. urodzeniowego. Taka opozycja czesto sie realizuje jako wielkie skupienie. Mozna wtedy z powodow owego skupienia sie na kims/czyms byc nietowarzyskim, zaniedbac znajomosci. Saturn lubi testowac, wiec w takim okresie moze nastapic odsiew znajomych. Odpowiedz Link
mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 10:07 to mnie bardzo uspakaja, bo faktyczynie jesli chodzi o nieporozumienia ze znajomymi to wynikaja z tego ze na dzien dzisiejszy "poszli w odstawke", tak wiec obie odpowiedzi sie sprawdzaja w 100%. Obawialam sie spraw zwiazanych z uczelnia i moim dyplomem, na ktorym jestm bardzo skupiona w tej chwili. Odpowiedz Link
dori7 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 11:08 Uklady saturnowo-merkurialne sa wrecz wymarzone na pisanie pracy dyplomowej, akurat o to sie nie martw - swietnie dyscyplinuja ) Odpowiedz Link
sebgo Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 11:53 wszystko fajnie ale w jakich domach znajdują się te planety? Odpowiedz Link
mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 12:48 urodzeniowy merkury jest w XII domu (w wodniku), a saturna mam teraz w VI domu Odpowiedz Link
sebgo Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 18:17 Więc może być tak. Tranzyt wymusi zmianę poglądów (merkury w wodniku d. XII) na tematykę domu VI. Saturn może dla przykładu przypomnieć ci o konieczności większego zadbania o zdrowie. Mogą się również uaktywnić ukryte stany depresyjne związane z poczuciem bezużyteczności, niedoskonałości, itp. Oczywiście są to przypuszczenia które musi potwierdzać reszta horoskopu. Pozdr! Odpowiedz Link
potrek Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 18:34 Sam Saturn nie jest szkodliwy.Swoje właściwosci meleficzne nabiera dopiero gdy sam jest zle aspektowany przez inne planety.Warto spojrzeć na aspekty urodzeniowe Merkury/Saturn gdyż gdy są nieharmonijne to tranzyt Saturna moze wskazywać na duze problemy w zdaniu egzaminów..Do nauki jest to dobry aspekt (tranzyt) jak napisała to Dori.Wazne by się przy nim dobrze i solidnie przygotowac gdyz Saturn nie otpuszcza i pytania moga dotyczyć spraw i tematów dawno przerabianych.Saturn z nowinek nie przepytuje. Pozdrawiam potrek Odpowiedz Link
artemida100 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 18:50 ja miałam taką opozycję na poczatku września. Merkury (wodnik, 11 dom) jest u mnie w kwadraturze do Urana (skorpion, 7 dom), więc i Saturn stanął w kwadraturze do Urana i zerwałam kontakty z pewnym towarzystwem po bardzo nieprzyjemnej wymianie zdań (trwało to cały tydzień). Uważam, że dojrzałam do zakonczenia tego związku, ale koniec nie był taki jak powinien - nie wyjaśniłam wszystkiego tak jak chciałam i czuję się przegrana. Może i była "precyzja myślenia", ale emocje przeważyły i z wypowiedzeniem tego bylo już gorzej (saturnowa blokada),zdobyłam się tylko na odrobinę sarkazmu (skorpion) i trzaśnięcie drzwiami. Ten układ się powtórzy w przyszlym roku i ciekawa jestem czego będzie dotyczył. Odpowiedz Link
mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 20:49 artemida100 napisała: > zerwałam kontakty z pewnym towarzystwem to sie zgadza w 100%, tylko ze jako ryba z rybim ascendentem, ja sie ukrywam przed towarzystwem i niestety nie umiem trzasnac drzwiami co do dyplomu tez sie wiele zgadza - koncentracja na pracy jest u mnie wrecz nispotykana, zaczelam tez uprawiac sport ... obawy mam co do tej depresji zwiazanej z poczuciem nieuzytecznosci, ale mam tez pewna sugestie!! ciagle czuje sie zbywana przez opiekunow, recenzentow etc... jakby ilekroc potrzebuje sie z nimi porozumiec, to oni gdzies przepadaja ... czy to moze byc wplyw takiej opozycji? Odpowiedz Link
mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 20:58 hmmm... moze dodam jeszcze ze urodzeniowy Merkury i urodzeniowy Jowisz sa w kwadraturze, i kochany Saturn zaraz bedzie w kwadraturze z urodzeniowy Jowiszem Odpowiedz Link
artemida100 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 23:38 mfb2001 napisała: > hmmm... moze dodam jeszcze ze urodzeniowy Merkury i urodzeniowy Jowisz sa w > kwadraturze, i kochany Saturn zaraz bedzie w kwadraturze z urodzeniowy > Jowiszem taki układ to już chyba finisz, obrona, tak? Odpowiedz Link
mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 19.10.05, 00:12 > taki układ to już chyba finisz, obrona, tak? DOKLADNIE Odpowiedz Link