Dodaj do ulubionych

saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego

14.10.05, 13:02
jakie sa zagrozenia a jakie zalety?
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 14.10.05, 14:45
      1. precyzja myslenia,
      2. nieporozumienia z innymi.

tak mialam.
    • anahella Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 03:06
      Trudno mowic o zagrozeniach. Zalezy kto co za zagrozenie uwaza i zalezy to od
      hor. urodzeniowego.

Taka opozycja czesto sie realizuje jako wielkie skupienie. Mozna wtedy z powodow
      owego skupienia sie na kims/czyms byc nietowarzyskim, zaniedbac znajomosci.
      Saturn lubi testowac, wiec w takim okresie moze nastapic odsiew znajomych.
      • mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 10:07
        to mnie bardzo uspakaja, bo faktyczynie jesli chodzi o nieporozumienia ze
        znajomymi to wynikaja z tego ze na dzien dzisiejszy "poszli w odstawke", tak
        wiec obie odpowiedzi sie sprawdzaja w 100%. Obawialam sie spraw zwiazanych z
        uczelnia i moim dyplomem, na ktorym jestm bardzo skupiona w tej chwili.
        • dori7 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 11:08
          Uklady saturnowo-merkurialne sa wrecz wymarzone na pisanie pracy dyplomowej,
          akurat o to sie nie martw - swietnie dyscyplinuja smile)
    • sebgo Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 11:53
      wszystko fajnie ale w jakich domach znajdują się te planety?
      • mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 12:48
        urodzeniowy merkury jest w XII domu (w wodniku), a saturna mam teraz w VI domu
        • sebgo Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 18:17
          Więc może być tak. Tranzyt wymusi zmianę poglądów (merkury w wodniku d. XII) na tematykę domu VI. Saturn może dla przykładu przypomnieć ci o konieczności większego zadbania o zdrowie. Mogą się również uaktywnić ukryte stany depresyjne związane z poczuciem bezużyteczności, niedoskonałości, itp. Oczywiście są to przypuszczenia które musi potwierdzać reszta horoskopu. Pozdr!
          • potrek Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 18:34
            Sam Saturn nie jest szkodliwy.Swoje właściwosci meleficzne nabiera dopiero gdy
            sam jest zle aspektowany przez inne planety.Warto spojrzeć na aspekty
            urodzeniowe Merkury/Saturn gdyż gdy są nieharmonijne to tranzyt Saturna moze
            wskazywać na duze problemy w zdaniu egzaminów..Do nauki jest to dobry aspekt
            (tranzyt) jak napisała to Dori.Wazne by się przy nim dobrze i solidnie
            przygotowac gdyz Saturn nie otpuszcza i pytania moga dotyczyć spraw i tematów
            dawno przerabianych.Saturn z nowinek nie przepytuje.
            Pozdrawiam potrek
            • artemida100 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 18:50
              ja miałam taką opozycję na poczatku września. Merkury (wodnik, 11 dom) jest u
              mnie w kwadraturze do Urana (skorpion, 7 dom), więc i Saturn stanął w
              kwadraturze do Urana i zerwałam kontakty z pewnym towarzystwem po bardzo
              nieprzyjemnej wymianie zdań (trwało to cały tydzień). Uważam, że dojrzałam do
              zakonczenia tego związku, ale koniec nie był taki jak powinien - nie wyjaśniłam
              wszystkiego tak jak chciałam i czuję się przegrana. Może i była "precyzja
              myślenia", ale emocje przeważyły i z wypowiedzeniem tego bylo już gorzej
              (saturnowa blokada),zdobyłam się tylko na odrobinę sarkazmu (skorpion) i
              trzaśnięcie drzwiami.
              Ten układ się powtórzy w przyszlym roku i ciekawa jestem czego będzie dotyczył.
              • mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 20:49
                artemida100 napisała:

> zerwałam kontakty z pewnym towarzystwem
                to sie zgadza w 100%, tylko ze jako ryba z rybim ascendentem, ja sie ukrywam
                przed towarzystwem i niestety nie umiem trzasnac drzwiami wink

co do dyplomu tez sie wiele zgadza - koncentracja na pracy jest u mnie wrecz
                nispotykana, zaczelam tez uprawiac sport ... obawy mam co do tej depresji
                zwiazanej z poczuciem nieuzytecznosci, ale mam tez pewna sugestie!!

ciagle czuje sie zbywana przez opiekunow, recenzentow etc... jakby ilekroc
                potrzebuje sie z nimi porozumiec, to oni gdzies przepadaja ... czy to moze byc
                wplyw takiej opozycji?

• mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 20:58
                  hmmm... moze dodam jeszcze ze urodzeniowy Merkury i urodzeniowy Jowisz sa w
                  kwadraturze, i kochany Saturn zaraz bedzie w kwadraturze z urodzeniowy
                  Jowiszem
                  • artemida100 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 18.10.05, 23:38
                    mfb2001 napisała:

> hmmm... moze dodam jeszcze ze urodzeniowy Merkury i urodzeniowy Jowisz sa w
                    > kwadraturze, i kochany Saturn zaraz bedzie w kwadraturze z urodzeniowy
                    > Jowiszem
                    taki układ to już chyba finisz, obrona, tak?
                    • mfb2001 Re: saturn w opozycji do urodzeniowego merkurego 19.10.05, 00:12
                      > taki układ to już chyba finisz, obrona, tak?
                      DOKLADNIE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka