edytkus 14.02.06, 06:49 ten link pochodzi z sygnaturki dziewczyny o nick'u "izabelski" www.misja-kamerun.pl/wersja_pl/index.html - rok edukacji za $20, moze ktos ma do oddania? Hannamay zdaje sie wie co nieco na temat adopcji na odleglosc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hannamay Re: kto ma ochote na dobry uczynek? 14.02.06, 23:45 fajnie ze zalozylas ten watek, niewiele to zupelnie kosztuje aby pomoc innym. Saroj z Nepalu ma juz 9 lat, mamy regularny kontakt, wysyla rysunki recznie malowane, swoja fotografie raz do roku, my tez piszemy, wysylamy drobne upominki. wiemy ze dzieki paru$ miesiecznie, Saroj ma wyzywienie kazdego dnia, lekarza, i szkole. to duzo jak na jego warunki. Odpowiedz Link
allabreve Chce pomoc 15.02.06, 07:35 Dobrze zrozumialam? 20 $ na ROK? Chce pomoc. Jak mam "wybrac" dziecko. Tak zeby pomoc temu kto jeszcze tej pomocy nie otrzymal? A - moge zrobic normalny przelew do Pl? Moze moje pytanie sa nieco dziwene, ale zupelnie sie nie orientuje :/ Odpowiedz Link
hannamay Re: Chce pomoc 15.02.06, 18:28 nie wiem jak w tej organizacji to dziala, my wybralismy przed bodajze 5 laty Save the children - www.savethechildren.org/?stationpub=ggstc&WT.srch=1&WT.mc_id=gg placimy automatycznie $28 na miesiac, mozna bylo wybrac czy sie chce dziewczynke czy chlopca i z jakiego kraju. my chcielismy aby to los zadecydowal i dostalismy wlasnie Saroja z Nepalu. pewno i w tej organizacji tak jest ze pomoc otrzymuja te dzieci tylko ktore jeszcze nie zostaly przez nikogo "zaadoptowane". mozesz zawsze napisac do danej organizacji i z pewnoscia odpowiedza na wszystkie twoje pytania. Odpowiedz Link
claudia207 Re: kto ma ochote na dobry uczynek? 15.02.06, 15:02 Moze ktos zna sie mna podatkach lepiej niz ja. Czy mozna w Stanach odliczac darowizny dla nieamerykanskich organizacji charytatywnych takich jak w tym watku? Odpowiedz Link
edytkus Re: kto ma ochote na dobry uczynek? 28.02.06, 05:09 claudia207 napisała: > Czy mozna w Stanach odliczac > darowizny dla nieamerykanskich organizacji charytatywnych takich jak w tym > watku? nie, licza sie tylko organizacje z IRS Blue Book (Publication 78) - tylko nie pytaj co to jest ;) Odpowiedz Link
edytkus do Bozeny 21.02.06, 00:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=37037576&a=37187841 - prosze wpisac izabelski na forumowa liste uzytkownikow Odpowiedz Link
andrea71 Re: kto ma ochote na dobry uczynek? 02.04.06, 22:28 Dobrym uczynkiem byloby danie tym biednym, wielodzietnym rodzinom srodkow antykoncepcyjnych (moze nawet oferowanie bezplatnych vasectomi) Ale nie sadze zeby te organizacje (katolickie w wiekszosci) chcialy to robic... Odpowiedz Link
edytkus Re: kto ma ochote na dobry uczynek? 06.04.06, 21:32 niby masz racje ale jednak nie ;) edukacja przede wszystkim! to na to sa przeznaczone pieniadze a ze srodkami antykoncepcyjnymi wciaz byliby ignorantami tyle ze pewnie czesciej i gesciej by sie bzykali. A wasektomia gdzies tam w biednej Afryce? te dzieci pewnie nawet nie wiedza co to plomba :O ale sie dowiedza jesli beda miec warunki! Odpowiedz Link
andrea71 Re: kto ma ochote na dobry uczynek? 23.04.06, 03:43 Zastanawia mnie jak ktos zyjacy w skrajnej biedzie moze miec ochote na bzykanie. Ciekawa jestem, czy organizacje pomagajace tym ludziom rozdaja im prezerwatywy? Podobno robia to po kryjomu zakonnice. Nie wiem dlaczego Kosciol, ktory jest za zyciem jest przeciwny prezerwatywom, ktore przeciez zycie ratuja (AIDS) Odpowiedz Link
andrea71 Re: kto ma ochote na dobry uczynek? 04.05.06, 04:08 Dajcie jakis adres do wyslania kartonow prezerwatyw zeby przestali sie zarazac chorobami i rozmnazac jesli nie moga przestac sie bzykac. Odpowiedz Link