Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczynać ?

24.11.06, 11:41
    chciałbym zapisać się na treningi ale obawiam się ze moj wiek ( 35 lat) i
    kiepska kondycja fizyczna dyskwalifikują mnie. Z drugiej strony zmusiłoby
    mnie to do systematyczności bo zmagając się na codzień ze sterem czuję ze
    trenowanie jakiejs sztuki walki bardzo by mi pomogło. Myślicie ze nie jest
    jeszcze dla mnie za późno ?

pozdrawiam
    --
    zmorak
    Obserwuj wątek
      • wisenna Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 24.11.06, 12:54
        Piękny wiek :-)
        Nie jest.

Pozdrawiam,
        Wiśnia
      • rickypopsofa Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 24.11.06, 13:56
        zaczelam trenowac kyokushin majac 34lata, nie wyobrazam sobie dnia bez tego!!
        Powodzenia!
      • elwin73 Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 24.11.06, 14:24
        ja zaczalem kyokushin w wieku 31 lat. i daje rade
      • gieskane Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 24.11.06, 21:44
        Mam 43 lata i od sześciu lat ćwiczę Goju Ryu. Niejeden młodzik wysiada przy
        mnie kondycyjnie.
      • enelpi7 Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 25.11.06, 21:54
        pewnie , że możesz nigdy nie jest za późno

polecam krav-maga

potrenujesz, pocujesz się lepiej, przyda ci się w razie czego w ciemnej
        uliczce ...
      • zmorak1 Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 27.11.06, 09:02
        bardzo Wam dziękuję
        mam nadzieję ze przyszły trener będzie dla mnie wyrozumiały :)

ukony
        --
        zmorak
      • yoshi25 Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 08.12.06, 19:55
        Zdecydowanie nie jest za póżno ... mamy w swoich szeregach pana w wieku 45 lat
        i super sobie radzi;)
        polecam aikido.
        Pozdrawiam i powodzeian, a przede wszystkim wytrwałości.
      • albin30 Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 14.12.06, 15:51
        nie jest zapuzno ja w wieku 34 wracam znowu szeregi karate kyokushin to zycie
        szkoda ze za starego to odkrylem ale lepiej pozno niz wcale hihi pozdrawiam
        • motobikerr Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 22.12.06, 13:25
          Witam ja sie podepne pod temat bo tez mam pare pytan a do mlodych w tym sporcie
          juz nie naleze;)
          Mam 22 lata i tez chce zaczac, mowicie, ze kazdy wiek jest dobry...

A powiedzcie po jakim czasie taki staruszek jak ja moze zaczac lapac o co w tym
          sporcie chodzi, po jakim czasie te umiejetnosci moga sie przydac w razie czego
          bo pamietam, ze chodzilem jak bylem maly na karate (nawet bialy pas mialem heh)
          jakis czas ale to wyglaadlo tak, ze robilismy wykopy, ciosy a jak by przyszlo co
          do czego to nie dalo sie tego zastosowac na czlowieku - jakby czysta teoria.
          A i w tym miejscu nie chcialbym byc zle zrozumiany - daleko mi od bojek z innymi
          i nie dlatego chce to cwiczyc zeby nawalac sie z ludzmi, poprostu chcialbym
          poprawic kondycje no i umiec sie obronic...
          Stad moje pytanie, czy dlugo trzeba trenowac zeby zalapac jakies podstawy i czy
          kazdy sie tego nauczy
          • pebe30 Re: mam 35 lat, czy ta aby nie za pózno aby zaczy 22.12.06, 16:47
            Zapraszamy do warszawskiej sekcji Jeet Kune Do prowadzonej przez bardzo dobrego
            trenera Wojciecha Adamusika z Łodzi ( www.jeetkunedo.pl ). Grupa nie jest duża,
            dopiero się tworzy, trenuje na razie kilkanaście osób o zróżnicowanym poziomie.
            Moim zdaniem zarówno dla kogoś kto chce się "rozruszać" po latach jak i dla
            zupełnie początkujących będzie w sam raz.

Trening jest przekrojowy, obejmuje wszystkie strefy walki, praktyczne podejście
            do samoobrony, walkę nożem itp.

Treningi odbywają się w piątki w Zespole Szkół przy ul. Gen. Zajączka 7 o godz.
            17:30. Niestety tylko raz w tygodniu, dopóki grupa nie powiększy się na tyle,
            aby częstsze przyjazdy trenera z Łodzi były do zniesienia finansowo.

Po więcej informacji zapraszamy na www.jkd.yoyo.pl/

Co do pytania po jakim czasie.. cóż, każdy łapie inaczej i dużo zależy od
            intensywności ćwiczeń.. ale po roku-dwóch treningu na pewno są już jakieśtam
            efekty.. a przynajmniej kondycja fizyczna i ogólna koordynacja ruchowa są
            lepsze od przeciętnej, co ułatwia ucieczkę ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka