Dodaj do ulubionych

Będzie płyta punkowej Siekiery!!!!

04.09.04, 09:47
muzyka.onet.pl/mr,974296,wiadomosci.html
No, to jest dla mnie jest to wiadomość roku!!! Mam ten materiał na pirackiej
kasecie, gdzie ledwo cokolwiek słychać. Jakby wyszło to na CD to dla mnie
jest to płyta warta każdych pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 09:54
      Swoją drogą, co na to wszystko Tomasz Adamski, lider Siekiery? I w ogóle, co
      się z nim teraz dzieje?
      • grimsrund Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 11:56
        Też bym chciał wiedzieć - właśnie słucham sobie NOWEJ ALEKSANDRII, która
        bezapelacyjnie wymiata...

Przyznam natomiast bez bicia, że tej pierwszej Siekiery NIGDY nie słyszałem -
        więc tym bardziej chciałbym wreszcie dorwać ją na płycie :))
        • nefil Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 12:34
          grimsrund napisał:

> Też bym chciał wiedzieć - właśnie słucham sobie NOWEJ ALEKSANDRII, która
          > bezapelacyjnie wymiata...
          >
          > Przyznam natomiast bez bicia, że tej pierwszej Siekiery NIGDY nie słyszałem -
          > więc tym bardziej chciałbym wreszcie dorwać ją na płycie :))
          Możesz się trochę zdziwić i rozczarować.
          Pierwsza Siekiera to był totalnie ekstremalny punk.
          • grimsrund Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 12:42
            Niewiele rzeczy jest w stanie mnie zdziwić, a tym bardziej rozczarować :))

Zresztą, nawet tego nie wiedząc, po samych tekstach od razu bym się domyślił :))
            • lostdog Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 15:31
              na tegorocznym przystanku woodstock armia zagrała parę utworów siekiery
              (zarówno starej, jak i nowej)... jak widać z perspektywy czasu, była to
              zapowiedź nadchodzącej płyty ;).
              • cze67 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 15:37
                W Cieszynie też, o czym już pisałem, Armia zagrała ze cztery numery Siekiery
                wprawiając mnie w konsternację tudzież powodując wielką radość.
          • cze67 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 15:36
            nefil napisał:

> Możesz się trochę zdziwić i rozczarować.
            > Pierwsza Siekiera to był totalnie ekstremalny punk.

Dla mnie była to najlepsza, najbardziej energetyczna, i jak już kolega nefil
            był łaskaw napisać - totalnie ekstremalna, polska kapela punkowa w tamtych
            czasach.
            Właściwie to po dziś dzień nie słyszałem w polskim wykonaniu czegoś
            podobnego...
            • stazzio Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 16:57
              cze67 napisał:

> Dla mnie była to najlepsza, najbardziej energetyczna, i jak już kolega nefil
              > był łaskaw napisać - totalnie ekstremalna, polska kapela punkowa w tamtych
              > czasach.
              > Właściwie to po dziś dzień nie słyszałem w polskim wykonaniu czegoś
              > podobnego...

Amen :)

PS strasznie się cieszę!
      • frank_76 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 21:02
        Jeszcze parę lat temu widywałem Adamskiego (a nawet piłem z nim piwo!) w moich
        i jego rodzinnych Puławach. Chyba nadal tam mieszka (ja ostatnio rzadko tam się
        pojawiam, więc nie wiem). Zdaje się, że udzielał się trochę lokalnie na polu
        kulturalnym, a na pewno wydał parę tomików wierszy. Z tego, co mówił, nie był
        zainteresowany nie tylko jakąś reaktywacją Siekiery, ale i w ogóle muzyką
        rockową... Wydał mi się osobnikiem trochę trudnym, ale na pewno niegłupim i
        wrażliwym. W porządku facet - widać, że coś mu się tam wciąż kotłuje w głowie...

W przywołanym tekście ciekawie brzmi wypowiedź Budzego, że płyta
        zostanie "nagrana". Czyżby jednak szansa na jakąś małą reaktywację? Hmmm, nie
        wiem, co o tym myśleć...
        • grimsrund Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 22:09
          Dzięki za informację! Dobrze, że sobie żyje. Szkoda, że porzucił muzykę. NOWĄ
          ALEKSANDRIĘ uważam bowiem za najlepszą polską płytę zimnofalową.
          • cze67 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 04.09.04, 22:18
            Budzy mówi:
            Jesteśmy blisko sfinalizowania pewnych rozmów i być może ta płyta zostanie
            nagrana, w tym składzie z 1984 roku.

Na początku jakoś tak pomyślałem, że to będzie odgrzebany materiał z tamtego
            czasu.
            Po przeczytaniu "ze zrozumieniem" wynika, że zanosi się na rejunion.
            Jednakowoż wolałbym odgrzebany materiał (z sentymentu), chociaż, jeżeli to będą
            ci sami muzycy, i jeżeli poziom agresji w tej muzyce pozostanie bez zmian -
            jestem za!
            • cze67 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 05.09.04, 11:31
              Tu jeszcze info na ten temat:
              www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=5410929&PHPSESSID=037727ceb42bdbf5ed365f2060019d1d
              i maluskie zdjecie. Ten na pierwszym planie to Budzy, ten z broda to Adamski.
              • cze67 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 05.09.04, 11:34
                W tym miejscu warto tez polecic strone internetowa poswiecona tej grupie:
                www.siekiera.terra.pl/
                • teddy4 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 06.09.04, 08:09
                  Obawiam się, że to po prostu Budzy z Armią nagra materiał starej Siekiery. Więc
                  nie będzie to żadne reunion, bo jest to po prostu niemożliwe z tego względu, że
                  perkusista Krzysiek Grala nie żyje od 13 lat (napad). Być może Dzwon (czyli
                  Adamski) zgodzi się na nagranie jego kawałków (jest jedynym kompo-autorem tego
                  materiału) i to wszystko.
                  • cze67 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 10.09.04, 19:51
                    teddy4 napisał:

> Obawiam się, że to po prostu Budzy z Armią nagra materiał starej Siekiery.

Nawet w takim wypadku będę się cieszył. Na koncercie w Cieszynie brzmiało to
                    bosko!
                    • luukasz4 Re: Będzie płyta punkowej Siekiery!!!! 29.10.04, 07:41
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=17142526

hmm. czyli jednak reaktywacja??
                      • cze67 Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 05.11.04, 11:31
                        Ale sie namieszalo:
                        www.serpent.pl/czad/news/trupiaczaszka.html
                        Wieeelka szkoda, ze bez Budzego. Jednoczesnie bardzom ciekaw co wymysli Adamski.
                        Jezeli w ogole cokolwiek z tego wyjdzie...
                        • stazzio Re: Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 06.11.04, 20:48
                          Stwierdzam autorytarnie, że nowa-stara Siekiera bez Budzego to jakaś ściema.
                          Dorośli panowie, a nie zdołali się dogadać. Wstyd.
                          Kupię i tak, wiadomo, obowiązek. Ale już bez takiej radochy.
                          Na otarcie łez - właśnie wychodzi rzecz nowa: ansamblu Budzy i Trupia
                          Czaszka, "Uwagi Józefa Baki". Zapowiada się ponoć zdrowe łojenia. A teksty -
                          wiadomo skądinąd, że arcydzielne.
                          Hejszarawiara!
                          • cze67 Re: Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 06.11.04, 20:54
                            Właśnie przeczytałem podsunięty przez znaną nam obu osobę jeden z tekstów
                            księdza Baki. No po prostu czystej wody punk-rock!
                            • ugugunana Re: Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 06.11.04, 21:01

A ja jutro idę na koncert Trupiej Czachy... Za friko! Niniejszym zajawiam -
                              Wawa Hybrydy...
                              • cze67 Re: Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 06.11.04, 21:06
                                ugugunana napisał:

>
                                > A ja jutro idę na koncert Trupiej Czachy... Za friko! Niniejszym zajawiam -
                                > Wawa Hybrydy...

Koniecznie napisz czy było tak czadowo jak na koncertach starej punkowej
                                Siekiery. Czy coś takiego...
                                • ugugunana Re: Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 06.11.04, 21:12

Skrobnę zapewne parę zdań...

...na Forum Muzyka... :))))
                                  • stazzio Re: Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 06.11.04, 21:50
                                    Pod tym linkiem:

Baka & Budzy<br>

do odsłuchania fragmenty trzech utworów Trupiej Czaszki.
                                    Ale miło :)
                                    (Jest w tym trochę ze starej Siekiery - przynajmniej na moje ucho).
                                    • cze67 Re: Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 07.11.04, 00:18
                                      Na moje ucho - jest w tym całkiem sporo starej Siekiery. Bardzo mi się te
                                      fragmenty podobają.
                                  • ugugunana Re: Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 08.11.04, 11:54
                                    ugugunana napisał:

>
                                    > Skrobnę zapewne parę zdań...
                                    >
                                    >
                                    >
                                    >
                                    >
                                    >
                                    >
                                    >
                                    > ...na Forum Muzyka... :))))

Skrobnąłem... :)
                                    • cze67 Re: Będzie płyta (punkowej?) Siekiery.... 10.01.05, 11:40
                                      Budzy potwierdza, ze z Siekiera z nim nic nie wyszlo:

muzyka.interia.pl/info/infid/579983

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka