Dodaj do ulubionych

do Anety - LINOLA -rogowacenie okołomieszkowe

04.06.04, 13:48
trafiłam kiedys na wątek, że wyleczyłaś rogowacenie okołomieszkowe kremem
Linola, proszę napisz, jak długo musiałas stosować tę kurację, czy wyleczyłaś
skórę bezpowrotnie, czy tez musisz krem cały czas stosować, czy miałaś tę
przypadłość tylko na ramionach? Baaaardzo będę wdzięczna za odpowiedź. Jednym
słowem potrzebuję słów nadziei, że to jest wyleczalne :)Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • akna74 Re: do Anety - LINOLA -rogowacenie okołomieszkowe 04.06.04, 14:28
      ja tez prosze o info, niestety mnie tez neka ta przypadłosc;-(
      • Gość: aneta Re: do Anety - LINOLA -rogowacenie okołomieszkowe IP: *.net.autocom.pl 04.06.04, 16:38
        Witam wszystkich zainteresowanych
        pisalam kiedys na ten temat na roznych watkach, ale to bylo dawno
        to znaczy ze juz wlasciwie mam spokoj:)

moze napisze jak to bylo ze mna od samego poczatku
        mialam strasznie obsypane ramiona i uda

najpierw przez prawie pol roku stosowalam xerial 30 i 50
        bylo to uciazliwe i kosztowalo niemalo
        pozniej znana dermatolog powiediziala mi ze xerial to chwyt farmaceutyczny bo
        tak naprawde nie ma on wlasciwosci zluszczjacych czopy rogowe, a przeciez nam
        o to chodzi aby zniknely te wstretne kropki.
        rezultatu oczywiscie nie bylo zadnego
        w tamtymc czasie stosowalam tez peelingi z soli, jadlam wit a, smarowalam sie
        solcokerasalem, hasceralem, glyco a, differinem a nawet elocomem(ze sterydami)
        i innymi specyfikami
        bez rezultatu

jest pewna metoda poddanie sie kuracji z wysokim stezeniem kwasow w gabinecie
        dermatologiczno kosmetycznym, kosztuje to w sumie 800 zl, ja nie mialam takiej
        kwoty na zawolanie a szkoda bylo skorzystac z 2, 3 zabiegow i nie skonczyc
        kuracji, moj znajomy poddal sie temu i pomoglo calkiem, podobno to okropnie
        pieklo ale podzialalo
        teraz kiedy jest juz cieplo kuracja kwasami AHA odpada bo mozan sie nabawic
        przebarwien na cale zycie
        zamawialam tez przez neostrate mleczko z kwasami aha 15 za praiwe 100 zl i nie
        pomoglo niestety

jest jeszcze jeden dermokosmetyk podobno tez bardzo skuteczny; Propy lacti
        care, ale ja nie zdazylam go przetestowac bo trafilam na masc linola
        smarowalam cale ramiona 2 a jak mialam jak to nawet 3 razy dziennie, w
        odroznieniu od xerialu i innych masc nie jest az tak tlusta i nie smierdzi
        niczym
        po 2 tygodniach zauwazylam pierwsze rezultaty, ale oczywisicie pilnowalam zeby
        to bylo naprawde 2 razy dziennie minimum
        zajelo mi to w sumie jakies 2 i pol miesiaca
        koszt jednej masci to okolo 25 zlotych

teraz moje rece moze nia sa gladziusienkie, czas tez robi swoje (29 lat) ale
        nie ma tych okropnych kropek, ja wlasciwie dopiero od tego sezonu pozwalam
        sobie na odkrywanie ramion i nawet zapomnialam ze kiedys to bylo moja zmora

oczywiscie delkiatne opalenie sie i uzywanie samoopalacza tez robi swoje

byc moze moja doswiadczenie z linola jest subiektywne
        ale u mnie rozwiazalo to problem definitywnie

pozdraiwam
        serdecznie
        aneta
        • justa_79 Re: do Anety - LINOLA -rogowacenie okołomieszkowe 04.06.04, 16:49
          a to jest maść specjalnie na rogowacenie, czy takie zastosowanie odkryłaś
          przypadkiem? na ile starcza 1 tubka?
          • Gość: aneta Re: do Anety - LINOLA -rogowacenie okołomieszkowe IP: *.net.autocom.pl 04.06.04, 17:13
            ponizej wklejam troche informacji
            mi tubka wystarczala na jakies 2 i pol tygodnia
            stosowalam na ramiona i przedramiona

LINOLA® maść
            SKŁAD LEKU
            100 g maści zawiera:
            Substancje aktywne:
            nienasycone kwasy tłuszczowe oleju rycynowego [C18 : 2]0,815 g
            (w tym kwasy linolowe: 9,12-oktadekadienowy - 0,21 g oraz 9,11-oktadekadienowy -
            0,52 g).

Substancje pomocnicze: wosk mikrokrystaliczny, aldehyd 2(4-tert-butylobenzylo)
            propionowy, wosk ciekły, wosk biały, tłuszcz utwardzony, woda oczyszczona,
            lanolina bezwodna, stearynian glinu, monostearynian sorbitanu, olej arachidowy
            utwardzony, olej arachidowy rafinowany, alkohol cetostearylowy, stearynian
            magnezu, parafina gęsta, parafina stała, wazelina biała, alkohole lanoliny,
            beta-karoten, octan-tokoferolu.

OPIS DZIAŁANIA
            W badaniach farmakologicznych kwasów linolowych wykazano ich działanie
            przeciwzapalne i pozytywny wpływ na utrzymanie lub/i regenerację naturalnej
            bariery skóry. Efekt przeciwzapalny zależy prawdopodobnie od hamowania syntezy
            prostaglandyn i leukotrienów przez nienasycone kwasy tłuszczowe. Za pozytywny
            wpływ na barierę skóry odpowiadają prawdopodobnie produkowane w naskórku
            metabolity obu kwasów.

WSKAZANIA
            Samoistne pęknięcia skóry lub uszkodzenia skóry związane z wykonywaną pracą
            (np. pęknięcia, otarcia, zadrapania, oparzenia). Pomocniczo w następujących
            schorzeniach: przewlekły wyprysk kontaktowy, zwłaszcza w okresie objawów
            lichenizacji, neurodermit i zaburzenia rogowacenia (rybia łuska zwykła i
            podobne schorzenia), atopowe zapalenie skóry, w leczeniu alergicznych chorób
            skóry po odstawieniu miejscowych preparatów steroidowych.

PRZECIWWSKAZANIA
            Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu.

OSTRZEŻENIA
            Nie istnieją żadne specjalne ostrzeżenia co do stosowania preparatu.

STOSOWANIE LEKU PODCZAS CIĄŻY I KARMIENIA PIERSIĄ
            Lek może być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią.

WPŁYW LEKU NA ZDOLNOŚĆ KIEROWANIA POJAZDAMI MECHANICZNYMI, OBSŁUGĘ MASZYN I
            SPRAWNOŚĆ PSYCHOFIZYCZNĄ
            Brak wpływu.

INTERAKCJE
            Nie występują.

DAWKOWANIE I SPOSÓB STOSOWANIA
            Stosować kilka razy dziennie na zmienioną chorobowo skórę.

SPOSÓB POSTĘPOWANIA PRZY PRZEDAWKOWANIU
            Nie notowano przypadków przedawkowania.

DZIAŁANIA NIEPOŻĄDANE
            Nie opisywano.

Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu,
            nie stosować leku po upływie terminu ważności.

Przechowywać w temperaturze do 25°C w miejscu niedostępnym dla dzieci.

DOSTĘPNE OPAKOWANIA
            Tuby 50 g.

NAZWA I ADRES WYTWÓRCY
            Dr. August Wolff GmbH & Co. Arzneimittel
            Sudbrackstraße 56
            D-33611 Bielefeld
            Niemcy

Nr Świad.Rej. MZ: R/6477

• reno11 Re: do Anety - LINOLA -rogowacenie okołomieszkowe 07.06.04, 08:08
              Anetko serdeczne dzięki. Zaczęłam kurację linolą i będę cierpliwie czekać na
              efekty. Mam nadzieję, że u mnie też zadziała i wreszcie będę mogał pozwolić
              sobie na odsłonięcie trochę więcej ciała. Pozdrawiam. Renata
              • akna74 Re: do Anety - LINOLA -rogowacenie okołomieszkowe 07.06.04, 08:36
                Ja zastanawiam sie tylko czy okres letni (tzn słonce i opalanie sie) to dobry
                moment na zaczecie kuracji? nie bedzie powodowało podraznen?
                • reno11 Re: do Anety - LINOLA -rogowacenie okołomieszkowe 07.06.04, 09:04
                  ten krem jest naprawdę delikatny, ale na opalanie się smarując sie tym kremem na
                  pewno sie nie zdecyduję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka