Dodaj do ulubionych

Baza z wyzszej polki......nie polskiej....

26.06.06, 21:49
Dziewczyny jaka baze mozecie polecic,ale niestety nie dax ani nic
polskiego,bo nie ma mnie w Pl i nie pojade przez nast kilka miesiecy do Pl.
Chcialabym zakupic baze do cery mieszanej....szukam w wyszukiwarce,ale
glownie naczytalam sie o Dax C....
prosze o pomoc.dzieki
Obserwuj wątek
    • otakou Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 26.06.06, 22:21

A na jakim działaniu bazy Ci zależy?
    • martusia81 Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 26.06.06, 22:31
      szczerze mowiac nie znam sie na tym. ale najabrdziej na matujacym i
      wygladzajacym...tak mysle:)cere mam mieszana i nigdy w zyciu nie uzywalam
      wczesniej tego specyfiku.
      • asiulka81 Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 26.06.06, 22:49
        Shiseido jest ok.
        • edavenpo Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 26.06.06, 23:17

Lancome Teint Idole jest dobry tylko ze on jest dosc mocno kryjacy

Double Wear - to samo
          • edavenpo Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 26.06.06, 23:18

Double Wear Estee Lauder oczywiscie ;-)
        • umaa Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 27.06.06, 21:53
          och tak !! shiseido jak najbardziej ok

w jakim kraju jestes ?? bo moze bede mogla cos Ci doradzic z marek dostepnych w
          kraju w ktory aktualnie przebywasz...

pozdrawiam
    • otakou Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 26.06.06, 23:43
      Hm, ale Wy chyba wymieniacie nazwy podkładów, a nie baz pod makijaż, co?
      Lancome ma bazę w ofercie, ale nazywa się Transparence Base de Teint; Estee
      Lauder nie wiem, a Shiseido ma 3 bazy pod podkład w ofercie, więc warto podać
      nazwę przy okazji, kiedy się ją poleca.

Ja swego czasu stałam sie fanką baz pod makijaż i kilka sobie kupiłam, miałam
      lub mam nadal bazy: białą bazę Chanel, niedostępną już YSL, Shiseido the Makeup
      Base de Teint (w małym słoiczku, nie tubce), Divinaura Guerlain ze złotem,
      Lancome Base de Teint (białą i różową), no i nie wiem, czy to wszystko, na
      razie tyle sobie przypomniałam. Z tych wymienionych tylko Guerlain ma działanie
      matujące, ale stanowi ono jakby efekt uboczny, bo właściwym jej działaniem ma
      być upiększanie, napinanie, rozświetlanie. Jest bardzo droga i na pewno nie
      warta swojej ceny (ja kupiłam taniej na Allegro, chyba za ok 80 zł).
      Rzeczywiście nieźle i na cały dzień matuje, poza tym makijaż się na niej długo
      trzyma - poza tym na mojej twarzy żadnych więcej efektów nie zaobserwowałam.
      Wybierając bazę kieruję się jej działaniem upiększającym, na ogół tylko takie
      mnie interesowały. Takie działanie mają wymienione bazy Lancome, przy czym
      biała baza optycznie rozjaśnia cerę, co latem może być niewskazane i daje efekt
      promiennej, jasnej, zdrowej, wypoczętej cery; różowa baza głównie wyrównuje
      koloryt i daje efekt równej, zdrowej cery (różowy pigment nie każdemu może
      pasować). Widziałam niedawno w perfumerii z tej serii fioletową bazę,
      pozostałych w ogóle nie było w sprzedaży, ale nie interesowałam się, czy są
      jeszcze dostępne. Biorąc pod uwagę cenę (chyba ok. 130 zł w sklepie, ok 90 na
      Allegro) i działanie, uważam bazy Lancome za dobry wybór, przynajmniej na
      podstwie moich dotychczasowych doświadczeń z bazami innych firm. Biała baza
      Chanel działa identycznie, co biała Lancome, ma tylko inną konsystencję i jest
      znacznie droższa. Shiseido w ogóle nie widzę, żeby działała, może lekko
      rozświetla - używam jej na okolicę oczu. Niedawno kupiłam bazę YSL z nowej
      serii (jest kilka kolorów do wyboru), ale na razie niczego o niej nie potrafię
      powiedzieć, bo nie miałam okazji jej używać.

Wymienionych baz używam albo samodzielnie albo na ogół pod puder w kamieniu (na
      ogół Creme Puff MF lub Pastel Teint Bourjois) - nie używam prawie w ogóle
      podkładu. Większość tych baz można używać na podkład lub mieszać z podkładem,
      bo pokryte warstwą makijażu w ogóle przestają byc widoczne i dawać efekt.

Jakbyś miała jakieś pytania do którejś z wymienionych przeze mnie baz, pisz,
      choć nie wiem, czy jestem w stanie coś jeszcze na ich temat sensownego napisać.
      Polecam też ranking kosmetyków na www.wizaz.pl - zajrzyj do działu KWC
      (KOSMETYKI), jest tam osobna kategoria z bazami pod makijaż, można poczytać o
      nich recenzje.

Pozdrawiam!
      • otakou P.S. 26.06.06, 23:51
        Acha, wprawdzie nie o krem pytałaś, ale teraz każdemu polecam, jeśli tylko
        usłyszę, że zależy mu na matowieniu cery. Otóż od jakiegoś czasu uzywam kremu
        do twarzy polskiej firmy MonaLiza Mincer, a dokładnie: " Specjalnego,
        matującego kremu na dzień z samoopalaczem nawilżającego" - taką ma długą nazwę.
        Krem rewelacyjnie matowi skórę, wcale jej nie samoopala, daje efekt takiej
        satynowej, matowej, gładkiej skóry. Super! Odkąd go mam, nie używam baz, tylko
        odrobiny pudru w kamieniu. Poza tym ma właściwości jakby doskonalące cerę. Od
        kilku dni mam też krem z serii Siarkowa Moc, "Antybakteryjny krem matujący"
        firmy Barwa. Również świetnie i na dość długo matuje. Obydwa kremy polecam, są
        bardzo dobre, kosztują ok. 20 zł. Niestety, trudno je dostać, trzeba się
        postarać, pochodzić za nimi albo zamówić w aptece (ten siarkowy).
    • zwykladziewczyna5 Smashbox 27.06.06, 02:28
      Firma dostepna w USA. Nie wiem, czy tez Europie. Polecam Photo Finish Color
      Correcting Foundation Primer ("color" to amerykanska pisownia)
      Ja mam w kolorze zielonym korygujacym zaczerwienienia, ale sa tez inne. Wejdz
      na ich strone internetowa www.smashbox.com
      • zwykladziewczyna5 Ten primer mozna nosic sam, bez podkladu 27.06.06, 02:29
        Swietnie wygladza skore
      • sabriel Re: Smashbox 28.06.06, 10:34
        Zwykładziewczyno,już niedługo będzie dostępna i u nas.
        Też mnie zainteresowała ta baza :)))
    • zwykladziewczyna5 Laura Mercier 27.06.06, 03:24
      Ta firma tez jest znana z kolorowych kosmetykow, m.in. baz pod podklad
      www.lauramercier.com
    • martusia81 Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 28.06.06, 08:57
      dzieki dziewczyny...w weekend ide na poszukiwanie:))
    • martusia81 Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 28.06.06, 08:58
      ahah ale czy moglby ktos wkleic jak wyglada ta baza z Lancome...nie jestem
      pewna czy dobra znalazlam i nie chce niespodzianki:)dzieki
      • zwykladziewczyna5 Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 29.06.06, 03:56
        Zobacz www.lancome.com Baza to primer po angielsku.
    • otakou Re: Baza z wyzszej polki......nie polskiej.... 28.06.06, 11:29
      www.wizaz.pl/produkty/baza/pictures/40/9468.jpg
      Warto przejrzeć opinie o innych bazach przed zakupami. Niedawno w Galerii
      Centrum widziałam tylko wersję fioletową bazy Lancome, nie wiem, jaka jest.
      Wydaje mi się, że fioletowy odcień dobrze wygląda tylko na opalonej lub śniadej
      karnacji.

bazy na KWC:
      www.wizaz.pl/produkty/baza/kategoria.php?kat=40
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka