max.222 08.07.06, 22:28 Czy ktoś z Was używał maści Isotrexin na trądzik, jeżeli tak proszę o opinię na jej temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anaeva Re: czy ktoś używał maści Isotrexin 08.07.06, 23:09 Witaj! Używałam przez ok. trzy miesiące. Teraz mam małą przerwę. Miałam problemy z cerą (rozszerzone pory, małe grudki na policzkach, czasem jakiś większy wyprysk:-/). Nie była to jakaś tragedia, ale mi mocno to przeszkadzało. Pani dermatolog stwierdziła, że to trądzik i zaleciła stosowanie ŻELU isotrexin (pewnie ma podobne działanie jak maść)na noc i żelu clindacne na dzień. Po trzech miesiącach stosowania widzę dużą poprawę i zrobiłam sobie na jakiś czas przerwę (po konsultacji z lekarzem). Musisz pamiętać ,że po posmarowaniu się żelem należy unikać słońca. Pani mi powiedziała, że jeżeli stosuję isotrexin na noc, to po zmyciu go z twarzy rano nie trzeba jakoś specjalnie unikać słońca. Oczywiście należy jakoś ochronić twarz ,ale bez paniki:-) Nie zaleca się też stosowania równocześnie peelingów itp., ale ja czasem sobie pozwalałam i wszystko było ok. Oczywiście nie można z tym przesadzać. Oprócz plusów są też i minusy. Cera jest zdecydowanie czystsza, mniej się przetłuszcza, ale na mojej widać było takie zmęczenie, szarość. Z natury mam jasną skórę i po dłuższym stosowaniu stałam się trupio blada:-/ (Dopiero niedawno zapytałam czy można używać równocześnie samoopalacza i okazało się ,że tak. Więc jeśli ktoś ma taka potrzebę, to nie należy się tego obawiać) Dodam ,że tego efektu zmęczenia cery już się pozbyłam. W czasie przerwy w stosowaniu mocno nawilżam skórę i teraz jest ok. Trochę się rozpisałam, ale nie wiem czy o takie informacje Ci chodziło. Jeżeli masz jakieś konkretne pytania, to chętnie odpowiem w miarę możliwości:-) Może inne dziewczyny mają jeszcze jakieś rady! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
max.222 Re: czy ktoś używał maści Isotrexin 09.07.06, 08:33 Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, o takie informacje mi właśnie chodziło. Ja mam podobny roblem do Twojego, czyli rozszerzone pory, przetłuszczająca się cera, zaskórniki, grudki no i czasami pojawiające się krosty. Byłam u dermatologo parę dni temu, bo jak sama pisałaś jest to bardzo męczące. Moja Pani dermatolog również przepisał mi żel Isotrexin (bo to żel nie maść, źle napisałam) i dlatego chciałam wiedzieć czy to coś pomoże, ale skoro mówisz, że tak to bardzo się cieszę. Szkoda tylko, że nie będę mogła się opalać tzn twarzy, bo niedługo wybieram się na urlop, ale wolę być nie opalona niż mieć takie problemy jak mam. A po jakim czasie stosowania żelu zobaczyłaś poprawę? CZy mogłaś chodzić do kosmetyczki kiedy używałaś żelu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaeva Re: czy ktoś używał maści Isotrexin 09.07.06, 10:37 Tym urlopem się nie martw. Pani dermatolog powiedziała ,że jeżeli zmyjesz rano żel z twarzy to nie musisz cały czas pod parasolem leżeć. Wiadomo, że trzeba nałożyć filtr ale i wtedy możesz liczyć na efekt lekkiego muśnięcia słońcem. Poza tym możesz używać samoopalacza, żeby ukryć ewentualną różnicę pomiędzy bledszą twarzą a np. szyją. A na wieczór trochę pudru brązującego na policzki i już masz wakacyjny wygląd;-) Pierwsze efekty zobaczyłam po ok. 3 tygodniach, może nawet wcześniej. Byłam zachwycona! Potem te efekty jakoś się „zatrzymały” i miałam taki moment ,ze stwierdziłam ,ze nie jest nic a nic lepiej i ta poranna szarość twarzy mnie dobijała, ale twardo się smarowałam i teraz wiem ,że zrobiłam dobrze:-) Pory są mniejsze i nie ma grudek:-D U mnie to jeszcze nie koniec, za jakiś czas znowu zrobię kurację. Jeżeli chodzi o kosmetyczkę, to myślałam o tym, ale nie poszłam w końcu. Pytałam lekarki i powiedziała mi ,że u mnie wskazane jest złuszczanie, ale to dopiero jesienią. O innych zabiegach nie myślałam. Sądzę ,ze jak pójdziesz do dobrej kosmetyczki i powiesz co stosujesz, to będzie wiedziała co Ci zalecić. Życzę dobrych efektów i trzymam kciuki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
max.222 Re: czy ktoś używał maści Isotrexin 09.07.06, 20:47 Bardzo dziękuję:) Mam nadzieję, że wkrótce moje problemy za skórą się skończą a przynajmniej znacznie zmniejszą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś