eiza.rrasay 01.09.06, 13:21 czyli co polecacie a co nie? byl juz podobny watek z Rosmana, zrobmy wiec i taki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotbalamot Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 01.09.06, 15:17 Polecić mogę szminki. Szczególnie te z lekkim brokatem, ładnie nawilżają i pielęgnują usta , są trwałe i po nałozeniu na ustach maja ładniejszy kolor niz wygladałoby to patrząc na sztyft.Mam nawet wrazenie że tworzą efekt większych ust. Srednie są kontórówki do oczu i do ust. Duża gama kolorów, w miarę trwałe ale są dość twarde i nierównomiernie się rozprowadzają. Przeciętne sa cienie do powiek chociaz kolory oryginalne. Nie polecam baz pod podkład. Dostałam próbki dwóch w tym jedna koloryzująca. Słabo ujednolicają koloryt cery i nie nadaja sie do mieszanej czy tłustej skóry ( twarz zaraz się świeci).Makijaż wcale nie utrzymuje się dłużej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 01.09.06, 15:41 - puder w kamieniu rozświetlający (taki w gwiazdy - w nazwie ma "shimmer") - potrójne rozswietlacze w 2 odceniach - brązy i róze. genialne. - kredki w miare ok. - pędzle do makijazu super! zawiodłam sie na pielegnacji (mialam krem do twarzy i balsam do ust), tonik i demakijaz oczu - sredniawka. Błyszczyki, cienie, lakiery do paznokci - nietrwałe. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 01.09.06, 15:50 bazę pod makijaż-nie wiem czy jest jeszcze ta w opakowaniu z pompką. jest rewelacyjna. poza tym fajne sa take malutkie błyszczyki w kulce. Z Sephory bardzo tez lubie linie kapielową:) Kupiłam tam też akcesoria typu np. mała składana szcotka do włosów z lusterkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 01.09.06, 15:50 i zapomniałam napisać rewelacyjne pędzle, pędzelki i aplikatory:) Odpowiedz Link Zgłoś
kotbalamot Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 01.09.06, 16:20 Zapomniałam dodać , że nie polecam korektora w ołówku. Trudno sie rozprowadza i jest bardzo widoczny na twarzy.Badziew wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka777 Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 01.09.06, 20:44 ja polecam ten balsamik do ust w pudełeczku - professional - genialny !!!!!! wszelkie akcesoria są super - pędzelki do makijażu , grzebyk :) , penseta :) nie polecam elektrycznej zalotki, dobry efekt daje tylko w połączeiu ze zwykłą :) lakiery są ładne, żadkie i szybko schną , trwałość taka sobie nie polecam blyszczyka powiększającego usta - ten za 39 zł, jest ładny (miałam 07 nr) , nawet daje efekt, ale baaaardzo niewydajny fajne błyszczyki w kulce - 4 odcienie są i bardzo ładnie wyglądają na ustach ale trzeba uwazać żeby nie spadły, bo wtedy pęka zamknięcie :( mam też czarną kredke - zanda rewelacja ładny błyszcyk - brillant levres , pachnie budyniem ... kolor też taki , ale nie widziałąm go ostatnio , kopowałąm dosc dawno. miałąm tez perfum sefory , nie byl drogi (60 zł)jak na perfumy, a slicznie pachnial taki w podłużnym cienkim flakoniku, nie pamietam nazwy , do wyboru bylo 6, albo wiecej zapachów z tej seri, miałam różowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 02.09.06, 10:57 Polecam puder prasowany i hit jak dla mnie, Makeup Eraser, mazak poprawiający makijaż. Niezastąpiony jak się rozmaże tusz. Same ekspedientki często nie wiedzą, o jakim produkcie mówię, ale to moim zdaniem ich najlepszy produkt. Cena jakieś 40 zł. U żadnej innej firmy go nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 02.09.06, 11:21 ja polecam kredki - do ust do oczu i takie cienie do powiek w kredce nawet nie ze wzgledu na jakas rewelacyjna jakosc :-/ bo mocno srednia ale sliczna game kolorystyczna ps. niegdzioe indziej niz w Sephorze nie znalazlam takiego ladnego odcienia ciemnobrazowej kredki do oczu ! A naszukałam sie duzo - zimny odcien ciemnej czekolady :) - dla mnie zdec lepsza alternatywa niz szare czy czarne kredki do oczu :) ps. zgodze sie z imienniczka - fajna maja serie kapielowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 02.09.06, 11:47 balsam do ust w czarno-białym pudełeczku aplikatory do cieni do oczu utrwalacz lakieru jak ktoś lubi-cienie sypkie do oczu Odpowiedz Link Zgłoś
odrey Re: kosmetyki z Sephory - co warto kupic? 02.09.06, 13:46 Ja tam lubię cienie do powiek. Uwielbiam zestawy po cztery, ostatnio zaopatrzyłam się w zieloną gamę , przepiękna, stonowana, delikatna, pudrowa, raczej twarda. Dostałam fajną próbkę pomadki... raczej mi pasuje :)kredki też mają ciekawe kolory, choć rzeczywiście jakość nie zachwyca. No i akcesoria są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
nellnell jakie macie doswiadczenia z .... 02.09.06, 14:39 a) bazą pod podkład (ta za 39zł) miałam probki, własnie dzisiaj kupiłam - mieszam ja z podkładem. (mniej sie podkładu zuzywa + fajnie rozswietla) b) błyszczyk do ust powiekszający z pedzelkiem jesli nie ten błyszczyk to który (z sephory)? pozdrawiam i dzieki Odpowiedz Link Zgłoś