elizka77 06.10.06, 10:12 Proszę podzielcie się swoimi wrażeniami odnośnie produktów marki Sephora, czego uzywałyście co jest godne polecenia, a co nie..jak z jakością itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maga.m Re: Produkty Sephory 06.10.06, 10:39 moja kolezanka (ale we włoszech, nie wiem czy w Polsce tez sa) kupila sobie cienie do powiek w kremie, w opakowaniu jak blyszczyk do ust, ktore na powiece "zamieniaja sie" i wygladaja jak takie prasowane tzn nie załamuja sie, nie rozmazuja i trzymaja sie caly dzien. są w pieknych kolorach. dała za jeden 5 euro. podobno lakiery do paznokci są kiepskiej jakosci, ale to juz taka plotka, nie wiem jak w rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Produkty Sephory 06.10.06, 11:22 Miałam szminke i baze pod podkład, obie fuj, bardzo niska jakość, wiec teraz trzymam sie z daleka od produktów wlasnych Sephory. Odpowiedz Link Zgłoś
voltri Re: Produkty Sephory 12.10.06, 15:59 Ja stanowczo odradzam. Mialam: lakier do paznokci- bardzo ladny kolor, ale bardzo nietrwaly (tylko z warstwa lakieru utwardzajacego na wierzchu mozna bylo tego uzywac) Najgorsze doswiadczenie z kredkami do powiek (kupilam 2 kolory: grafit i fiolet) - zbijaja sie w grudki, nie sposob ich dobrze rozprowadzic. Mam ochote je wyrzucic.... Odpowiedz Link Zgłoś
maat7 Re: Produkty Sephory 06.10.06, 12:04 Rewelacyjna jest paletka do brwi - 2 odcienie brązów, super wygodny pędzelek i wosk do ułożenia i zdyscyplinowania brwi. Miałam też pomadkę z drobinkami, odcień cudowny, ale niestety bardzo szybko mi się ułamała i mogę jedynie skrobać ją pędzelkiem. Pędzle do makijażu Sephora ma też bardzo dobre - szczególnie polecam do pudrów brązujących. Teraz używam kremu liftingującego do oczu, ale tylko wieczorem, bo niestety rulonikuje się na nim podkład i niespecjalnie to wygląda (może to wina podkładu?). Kremik jest o.k., ma lekki różowawy pigment i delikatnie maskuje sińce pod oczętami, co do efektu napinania skóry - raczej niezauważalny. Baza pod podkład matująca Sephory u mnie się nie sprawdziła - matuje króciutko, a problem świecenie i tak się pojawia po ok. godzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
o.lunia Re: Produkty Sephory 06.10.06, 12:28 polecam puder rozswietlajacy, taki bezowy. Ladnie wyglada takze na oczach w roli cienia do powiek:) baza pod poklad moze byc. ponoc dobre sa bibulki matujace?? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_asia Re: Produkty Sephory 29.10.06, 20:01 o tak, mam ten sam puder. I tak samo - podwójnie go stosuje. Naprawdę rozświetla zarówno przy stosowaniu mocnym an policzkach jak i łagodnym na prawie całej twarzy wygląda bardzo ładnie i świeżo. Kupiłam go, bo znajoma miała i byłam po wrażeniem. Innych produktó Sephory nie stosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Produkty Sephory 06.10.06, 12:46 Puder w pedzlu, bardzo praktyczny do torebki. Niestety wystepuje tylko w takim jasnym, rozowawym odcieniu. Nienajgorsze sa blyszczyki. Za to bdb sa akcesoria do makijazu i produkty do ciala (balsamy, peelingi i takie serie z mlekiem i brazowym cukrem). Odpowiedz Link Zgłoś
o.lunia Re: Produkty Sephory 06.10.06, 12:50 pamietam, ze kiedys sie zastanawialam nad tym pudrem, bo faktycznie fajne opakowanie. A jaki jest jakosciowo? matuje? nie tworzy maski? Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Produkty Sephory 06.10.06, 13:07 o.lunia napisała: > pamietam, ze kiedys sie zastanawialam nad tym pudrem, bo faktycznie fajne > opakowanie. A jaki jest jakosciowo? matuje? nie tworzy maski? Na pewno nie tworzy maski, jest lekki i transparentny, wiec w sumie nawet ta rozowosc gdzies znika. Nie sadze, aby matowal - wprawdzie mam tlusta cera, ktorej nic nie matuje, ale mimo wszystko on chyba "nie z tych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
alien64 Re: Produkty Sephory 06.10.06, 13:31 zawsze trzymam sie z dala od tego typu produktow ale ostatnio sprobowalam chusteczki odswiezajace sephory i jestem zachwycona. Niestety nie moge dostac ich w wielkiej brytanii wiec zawsze prosze kolezanki ktore jade na wakacje do polski... sprobowalam lakiery do paznokci ale sa beznadziejne wiec nie polecam.... Odpowiedz Link Zgłoś
philo77 Re: Produkty Sephory 06.10.06, 15:43 Jak do tej pory używalam tylko plynu do kąpieli - piekny zapach, ale 0 własciwości nawilżających oraz balsamu do ust w bialo-czarnym opakowaniu - dla mnie bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
an_anya_ya wyszukiwarka cie boli??????? 06.10.06, 12:58 czy tez nie umiesz jej uzyc i dlatego dublujesz watki??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=47870852&a=47870852 Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Produkty Sephory 06.10.06, 19:11 błyszczyki w tubce są ok, chociaż ich zapachy mnie drażnią. No i kredki do powiek są wg mnie genialne. Jestem od nich uzależniona :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulka73 Re: Produkty Sephory 08.10.06, 19:09 Ja mam puder i po użyciu jest fajnie na ok 2h ja mam cerę mieszaną i straszne problemy z tym błyszczeniem. Czy ktoś mógłby napisać mi coś o bibułkach matujących i chusteczkach odświezających?? Odpowiedz Link Zgłoś
mellaverde Re: Produkty Sephory 09.10.06, 10:38 ja uzywam tych bibulek matujacych regularnie i jestem bardzo zadowolona. matuja nie usuwajac makijazu. polecam. uzywam ten kremu pod oczy - tego rozowym pigmentem. ja uzywam go na dzien, pod makijaz, zwlaszcza w te dni kiedy mam since, ladnie je maskuje. baza matujaca - sa dwie, mowie o tej w tubie - pomaga mi na jakies dwie godziny, pozniej musze uzyc bibulki matujacej. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Produkty Sephory 09.10.06, 16:36 Peeling do twarzy (taki rozowy) - bo jest taki "czysty" Peeling do ciala "Brown" - bo jest slodki Pastylki do kapieli Brown i White Puder brazujacy z drobinkami Pudelka, pedzle, aerozole (puste) - bo sa i sie przydaja Zmywacz do paznokci - przyzwoity Zielony tonik - moze byc Zmywacz do makijazu oczu - nie polecam, szczypie Odpowiedz Link Zgłoś
trenchard Re: Produkty Sephory 09.10.06, 17:22 Miałam: cień do oczu - całkiem fajny, dosyć trwały i nie załamuje się tak bardzo na zagięciach powiek; cień do oczu w kremie - bardzo trwały, zupełnie nie tworzy załamań, ale perfidnie wysusza skórę na powiekach, a ja mam bardzo delikatną skórę (problemy alergiczne z oczami), więc dla mnie odpada; puder prasowany - przeciętny, tyle, że mają taki bardzo jasny odcień, czyli w sam raz dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: Produkty Sephory 10.10.06, 07:53 Ja lubie ich bibulki matujace. Naj;epsze z tej nizszej polki. Shiseido ma najfajniejsze ale cena kosmeiczna . A te sa super. Lubie ich blyszczyki w tubce i bardzo sobie chwale konturowke do ust bo idealnie dobralam caly komplet do mojego koloru warg. Bazy nie polecam. Mailam probke. Jest ok dla tych co sie nie maluja, albo latem dla rozswietlenia. Ale jak naloze na to podklad, puder, roz to nic z tej bazy nie widac wiec po co dokladac kolejny kosmetyk. Ale fakt, ze baza ma ladne rozswietlajace drobinki ;-) Wiecej jeszcze nie przetestowalam. Aha moj maz uwielia lini e dla mezczyzn. Bo ma skore wrazliwa i wiele go kosmetykow uczulalo nawet tych dla skory wrazliwej. UZywa kremu po goleniu, kremu nawilzajacego i zelu z delikatnym peelingiem do mycia twarzy. Jest bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
yogini Re: Produkty Sephory 10.10.06, 16:41 Potwierdzam - bibulki matujace sa swietne za te cene. Moim faworytem jest jednak paletka do brwi, wczesniej kombinowalam z cieniami i np. woskiem do wlosow albo zelem, ale w tym malenstwie jest wszystko. I fantastyczne cienie i wosk i pedzelek. Ulatwilo mi to zycie poniewaz duzo podrozuje i wystarczy ze spakuje sama paletke, nie musze juz zabierac wszystkich tych kosmetykow. Uwielbiam podkreslac brwi, to taka kropka nad "i". Bardzo niedoceniana. Lubie rowniez puder brazujacy i pedzle do makijazu - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
golabek Re: Produkty Sephory 11.10.06, 10:56 Polecam bazę rozświetlającą pod podkład- rewelacja, a cena przystępna ok 25 PLN i bardzo dobry puder opalający- latem jako puder do całego ciała, przez reszte roku jako róż. Ogromne pudełko ze świetnym, duzym lusterkiem Odpowiedz Link Zgłoś
edi681 Re: Produkty Sephory 11.10.06, 12:19 Ja natomiast NIE POLECAM bazy pod cienie. Zupełnie nie spełnia swojej funkcji! Cienie wcale nie trzymają się na niej lepiej, zbierają się w załamaniach powiek, ścierają... Tragedia! Miałam wcześniej bazę ArtDeco i wiem, co powinna robić dobra baza, ta nie robi nic! Wyrzucone pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
maga33 Re: Produkty Sephory 12.10.06, 20:55 a ja bardzo lubie ich lakiery! maja naprawdę fajne kolory i wcale nie są takie nietrwałe. poza tym sa w malych opakowaniach i to też lubię! szda tylko , że w moim miescie nie ma sephory Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Produkty Sephory 20.10.06, 13:33 Też lubie te małe lakiery.Dużo kolorów do wyboru no i malutka pojemność co dla mnie jest akurat plusem bo zawsze mi lakier wyschnie albo robi się przedatowany zanim zdąże go zużyć. Fajne mają błyszczyki.I brokaty, cienie w pyłku. Za to cienie prasowane z brokatem są do niczego. Ale kurcze dawno w sephorze nie byłam więc mogą już tego nie produkować. Odpowiedz Link Zgłoś
beatacie Re: Produkty Sephory 15.10.06, 18:23 Polecem puder w kamieniu, bardzo miałki, można robić wiele poprawek... inny produkt też całkiem niezły to paleta 4 korektorów, ale lakiery do pazokci to lepiej omijać... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra_1981 Re: Produkty Sephory 15.10.06, 20:38 ja mam silikonową bazę pod podkład, bardzo dobra, tworzy delikatną powłoczkę na twarzy dzięki czemu fluid bardzo dobrze rozprowadza się. Niestety nie używam jej codziennie, ponieważ na twarzy pojawiają mi się wypryski (niestety cały czas walczę z trądzikiem). Nie wydaję mi się, by baza powodowała niedoskonałości u osób z normalną cerą. Mam także balsam do ust o smaku wanilii z dodatkiem mentolu. Bardzo fajne uczucie chłodu, pomaga zwłaszcza latem. Jeśli chodzi o właściwości to nieźle nawilża chociaż wazelina jest lepsza i tańsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirella26 Re: Produkty Sephory 19.10.06, 20:11 używałam różnych produktów - zgadzam się, że puder w pędzlu jest wrt kupna, bo podobny ma Shiseido, a kolor jest dość uniwersalny. Baza rozświetlająca zachwyciła moja koleżankę, mnie mniej bo podkreślała mieszaną cerę i jej przetłuszczające się elementy, lubię mój szafirowy eyeliner. Co do błyszczyków- mnie nie powalają. Super są produkty do kąpieli i pod prysznic. Zimą kupiłam taki fajny malutki balsam do ust, chłodzący spierzchnięte usta miętą. Generalnie produkty nie są drogie, ale też nie warto się na wszystko rzucać, czasem lepiej kupić drobiazg polskich kilku fajnych firm. Ale jestem entuzjastką tej sieci i czasem możn natrafić na kompetentne konsulantki albo na jakąś gratkę - kiedyś malował mnie dyr. artystyczny Sephory Sergiusz Osmański. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Produkty Sephory 25.10.06, 23:39 Bardzo fajny jest transparentny puder matujący. Niedrogi, a naprawdę się sprawdza :) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Produkty Sephory 26.10.06, 00:38 Ja szczerze polecam krem maksymalne odprężenie Creme de repos z serii Spehora Professionnel (białe pudełeczko z czarną nakrętką), chyba jestem od niego uzależniona :) dla mnie ten krem sosowany na noc w połączeniu z delikatnym masażem daje efekt porannej skóry jakby po zabiegach w spa - odprężona, załagodzone ewentualne stany zapalne. Do tego na dzień kremik w tubce tzw. liftingujący pod oczy i na powieki z tej samej serii, podobno ma przeciwdziałać tzw. puffy eyes. Ja stosuję go rano pod makijaż z tego względu, że jest lekko różowy i skóra po prostu po nim lepiej wygląda. Poza tym nocą skóra lepiej wchłania, a moja jeszcze nie potrzebuje liftingu :) Nic nie przebije balsamu do ust w okrągłym pudełeczku z tej samej serii, chyba że ten sam balsam w sztyfcie, ale jeszcze go nie wypuszczono na rynek. Lubię grubaśne kolorowe kredki do oczu, bardzo duży wybór kolorów, dziecinnie łatwo się nakłada i można dwoma ruchami zrobić efekt przydymionych powiek. Niestety, nie są trwałe, u mnie - a mam skórę normalną w stronę suchej - już po dwóch godzinach trzeba poprawiać. Z drugiej strony nakłada się je tak przyjemnie, że to w sumie żaden problem. Ceny, odpowiednio: 29 pln, 29 pln, 12 pln, ok. 19 pln - a kosmetyki super. Odpowiedz Link Zgłoś
oleczkadiddl Re: Produkty Sephory 28.10.06, 15:07 kupiłam fluid i specjalny pędzel do nakładania fluidu- fluid kiepski,zatyka pory skóry i tworzy plamy,waży się-choć ma być podobno matujący do cery mieszanej- pędzel taki sobie,pewnie dobry przy odpowiednim fluidzie gorąco mogę polecić paniom z trudną,świecącą się cerą cashmere perfect l`oreal -ładnie kryje,nie waży się,wprawdzie efekt matowania nie jest 12h ale napewno jest bardzo długi a puder kosztuje tyle samo co to badziewie z sephory Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Produkty Sephory 28.10.06, 17:10 Mam dwa ich produkty: bronzer+rozświetlacz Sephora Sun-bardzo fajny,ładny efekt i niedrogi oraz balsamik do ust Sephora professionnel z którego też jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś