Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KANDYDACI DO KOMISJI SZKOLENIOWEJ

23.09.05, 09:43
    Niedawno zaczął pracę zarząd Polskiego Związku Curlingu. Teraz czas na mające
    mu pomagać komisje. To one w praktyce przygotowują dokumenty związku, które
    uchwala zarząd, więc są niezwykle ważne. Mam zaszczyt przewodniczyć komisji
    ds. szkoleniowych i komisji regulaminowej. Efektywność pracy obu jest sprawą
    gardłową dla związku.

Dlatego zwracam się do osób aktywnych na tym forum, mających liczne pomysły w
    materii działań obu komisji, z prośbą o włączenie się w pracę komisji.
    Pomóżcie mi, żeby nasz związek dobrze działał. Pracujcie ze mną, żeby każdy
    klub miał swoją reprezentację w sprawach najważniejszych. Szczególnie zachęcam
    osoby mające przygotowanie trenerskie, prowadzących drużyny jako trenerzy,
    sprawnych organizatorów i mających wiedzę prawniczą.

Kandydatów do komisji zgłaszają Wasi prezesi klubów. Prosiłem ich o to, by
    znaleźli ich szybko. Was proszę, żebyście to byli Wy.
    Paweł Burlewicz
    Obserwuj wątek
      • bartoszsit Re: KANDYDACI DO KOMISJI SZKOLENIOWEJ 19.10.05, 19:01
        Pawle jeśli tylko chciąłbyś skorzystac z mojej osoby w zakresie prac w komisji
        szkoleniowej to podtrzymuję swoje zdanie z KAtowic, kiedy o tym rozmawialismy,
        że bardzo chętnie włącze się do takij pracy na rzecz curlingu w Polsce.
        Cel jest dość precyzyjny: szkolenie. Pomysły myślę że są ... chociaż pewnie
        rozbijaja sie o pieniądze. Sądzę że dobrze byłoby zacząć od budżetu
        przeznaczonego z PZC (jeśli dysponuje takimi środkami - a raczej co słyszałem
        to w takiej lub innej formie są one do dyspozycji) na takie cele. Wtedy można
        organizować szkolenia w okresach szczególnie wiosennych, z mojego rozenania
        łatwiej wtedy o lód. Dodatkowo sądzę że dysponując kilkoma materiałami -
        szczególnie z Fussen, można by się pokusic o jakieś tłumaczenie tego na język
        polski i dostarczenie takich materiałów do klubów. Przecież kamienie i lód to
        podstawa ale wszyscy wiedzą że stretching, zajęcia taktyczne czy nawet gry
        (nazwę je tutaj planszowe) to dobra forma przetarcia do prawdziwego treningu i
        spotkań towarzyskich (a wiemy że to pasja curlerów hehe..)). Opracowac można na
        ich podstawie, tych materiałów, nawet gotowe plany treningowe. Powielania jakis
        materiałów video czy na DVD byłoby tez bardzo wskazane. Za pewne materiały
        przecież można i płacić z kasy klubowej. Reszta może - jakiś wkład PZC byłby na
        miejscu. Jestem chętny do pomocy, mam i kilka pomysłów (najprawdopodobniej w
        Sopocie, na otwartym lodowisku, ruszy jeszcze w tym roku liga minicurlingowa
        dla uczniów sopockich szkół srednich), więc chętnie się "zapiszę" jeśli można
        do komisji szkoleniowej ..)) Jeśłi masz już jakis plan pracy - drogą spotkań,
        maili, skąłdu osobowego - daj znać - może trzyba cos takiego opracować, też
        jestem gotów, ale szkoda byłoby się powielać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka