Dodaj do ulubionych

Parada Rownosci w Krakowie!

20.04.07, 19:46
W dniu jutrzejszym ma sie odbyc Parada Rownosci w Krakowie, w ktorej udzial
wemna ludzie, ktorzy czuja sie dyskryminowani (nie wiem, czemu ludzie
powtarzaja sloganowe stereotypy, ze to Parada Gejow). Jednak obok tej parady
przejdzie zbirowsko Mlodziezy Wszechpolskiej i wszelkich huliganow,
szukajacych wrazen i rozroby. Niestety mialam juz watpliwa przyjemnosc
zobaczyc, jak zachowuje sie Mlodziez Wszechpolska i jakich ludzi prowokuje,
by sie do nich 'przylaczyli' na okres publicznej rozroby. Oczywscie przy
okazji tego tematu mozna podjac wiele watkow. Ale przedew wszystkim teraz
zastanawiam sie, jak mozna pozwolic istniec takiemu ugrupowaniu, jak MW!?
Przeciez politycy, wladza, rzad (mimo roznych zdan, ktore reprezentuja
ugrupowania) powinni byc reprezentacja, powinni dzialac dyplomatycznie,
powinni starac sie zrozumiec punkt widzenia calego Narodu, by moc wydawac
dobre i madre decyzje. Tak przynajmniej mi sie wydaje. Ale chyba jestesm w
bledzie, zwlaszcza ;patrzac' na MW. Przeciez to ugrupowanie tworza ludzie o
naparwde skrajnie radykalnych pogladach, sa pelni nienawisci, agresji,
a 'swoje' chca zdobywac poprzez wyzwiska, rozboje....cos w stylu "gin w imie
Boga" (dobra wymowka, co nie). Jak mozna na takie cos pozwalac, przeciez Ci
ludzie(i to dodatkowo mlodziez) powinni otrzymac bilet do zakladu zamknietego
na przymusowe leczenie, a nie chodzic z nozami i jajkami po ulicach.
Czy jest tutaj ktos, kto naparwde popiera dzialania MW? Jesli tak, prosze
powiedziec - dlaczego?
Obserwuj wątek
    • autenty Nie wiem dokad ten kraj zajdzie... 21.04.07, 01:00
      jszhc napisała:

> W dniu jutrzejszym ma sie odbyc Parada Rownosci w Krakowie, w ktorej udzial
      > wemna ludzie, ktorzy czuja sie dyskryminowani (nie wiem, czemu ludzie
      > powtarzaja sloganowe stereotypy, ze to Parada Gejow). Jednak obok tej parady
      > przejdzie zbirowsko Mlodziezy Wszechpolskiej i wszelkich huliganow,
      > szukajacych wrazen i rozroby. Niestety mialam juz watpliwa przyjemnosc
      > zobaczyc, jak zachowuje sie Mlodziez Wszechpolska i jakich ludzi prowokuje,
      > by sie do nich 'przylaczyli' na okres publicznej rozroby. Oczywscie przy
      > okazji tego tematu mozna podjac wiele watkow. Ale przedew wszystkim teraz
      > zastanawiam sie, jak mozna pozwolic istniec takiemu ugrupowaniu, jak MW!?

Tez uwazam, ze organizacje parafaszystowskie jak mlodziez wszechpolska powinny
      byc rozwiazane. W Polsce przyzwala sie na homofobie, antysemityzm i faszyzm.
      Popiera sie fanatyzm religjny i nacjonalizm. Nie wiem dokad ten kraj zajdzie...
      • Gość: brum Do nieba n/t IP: *.chello.pl 21.04.07, 08:53
        • autenty w dodatku chyba zywcem... 22.04.07, 23:36
      • Gość: jszhc Re: Nie wiem dokad ten kraj zajdzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 15:22
        I to ma byc ta sprawiedliwosc i bezpieczenstwo;)
    • Gość: rowny nie zapomnij hełmu - będę równał do bruku IP: 195.175.37.* 21.04.07, 09:00
      no i weź ze sobą trochę kolsiow - będzie weselej
    • kochanica-francuza Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 15:27
      Ja się czuję dyskryminowana i nie będę szła z gejami, bo moje interesy mają się
      nijak do ich spraw.

A poza tym założę się, że część gejów też dyskryminuje ludzi z powodu, o który
      mi chodzi. Podobnie jak część hetero.
      • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 15:31
        poza tym, chciałam kiedyś przyłączyć się do letniej akcji feministycznej
        organizowanej przez Agatę Teutsch, lesbijkę. Chciałam jednak mieszkać osobno ze
        względu na [powód dyskryminacji]. Agata Teutsch odmówiła mi.
        • Gość: jszhc Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 15:32
          Ale mam nadzieje, ze nie nazwala cie wypaczencem i obrzucila jajkami:)
          • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 15:35
            Gość portalu: jszhc napisał(a):

> Ale mam nadzieje, ze nie nazwala cie wypaczencem i obrzucila jajkami:)
            Przez maila byłoby trudno. Ja też jej niczym nie nazywałam , więc nie widzę
            powodu do kpin. Niemniej, Agata Teutsch nie uznała mojej inności i prawa do
            życia zgodnie z [powodem dyskryminacji]. Miałam do wyboru: dostosować się albo
            zrezygnować. I teraz ona będzie lazła rzekomo w moim imieniu. Co za krętactwo!
            • jszhc Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 16:57
              No ale dlaczego musialas miec calkiem osobne lokum? Rozumie, ze nie chodzilo
              raczej o kaprys! A moze czulas jakis wstyd przed lisbijkami?
              • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:01
                jszhc napisała:

> No ale dlaczego musialas miec calkiem osobne lokum? Rozumie, ze nie chodzilo
                > raczej o kaprys! A moze czulas jakis wstyd przed lisbijkami?

Nie, ani o kaprys, ani o wstyd, tylko o obsesję czystości. Takiej kompulsywnej
                czystości, jaka była mi NIEZBęDNA DO ZAśNIęCIA, nie było na terenie. Dodam (bo
                xtrin powtarza zarzuty Agaty Teutsch), że nie chodzi o apartament w Ritzu, tylko
                o sytuację, kiedy MAM DOSTęP DO łAZIENKI, a nie prysznica, gdzie trzeba stawiać
                szampon i mydelniczkę na kamieniach, ziemi lub brudnych dechach... Bo ja to pote
                m muszę umyć. Dodam, że nic nie mam do ludzi, wakacjujących w takich warunkach,
                nawet im zazdroszczę, że oni tak mogą. Też kiedyś mogłam.
                • Gość: jszhc Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 17:03
                  Jestes pedantka:).
                  • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:05

> Jestes pedantka:).
                    Mówię ci, że jestem zdiagnozowana kompulsywna. Od dziecka. Jest nas 2%, czyli
                    tylko 2,5 raza mniej niż homo. ;-)
                    • marysia_b Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:38
                      kochanica-francuza napisała:

> Mówię ci, że jestem zdiagnozowana kompulsywna. Od dziecka. Jest nas 2%, czyli
                      > tylko 2,5 raza mniej niż homo. ;-)

Masz TOC na punkcie czystosci i kupujesz w lumpeksach? Chyba nie wiesz o czym
                      mowisz. Gwoli scislosci, 4%.
                      • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:47

>
                        > Masz TOC na punkcie czystosci i kupujesz w lumpeksach? Chyba nie wiesz o czym
                        > mowisz. Gwoli scislosci, 4%.

To ty nie wiesz, o czym mówisz. Nerwice nie są logiczne. Widziałam anorektyczki
                        pijące potwornie kaloryczne capuccino.
                      • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:49

>
                        > Masz TOC na punkcie czystosci i kupujesz w lumpeksach?

Owszem, tylko w niektórych , tylko ciuchy "daleko od ciała" i zawsze je piorę.
                    • mg2005 Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 23.04.07, 18:50

Jest nas 2%, czyli
                      > tylko 2,5 raza mniej niż homo. ;-)

Homo to 1% (wg badań brytyjskich)
                  • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:05

> Jestes pedantka:).
                    Aha, i ta "pedanteria" nie daje mi zasnąć"? Kocie, ja wymieniłam tylko promil
                    moich natręctw...
                    • Gość: jszhc Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 17:24
                      Z tego co wiem, a wiele nie wiem:), to zaburzenia kompulsywne to cos takiego,
                      ze....masz poprostu jakas obsesje, obsesyjne mysli, zachowania....na
                      cos....Czyli masz powiedzmy obsesje na punkcie zbytniej czystosci. No coz, to
                      choroba jakby nie patrzec. Byc moze owa kobitka nie wziela tego powaznie albo
                      uznala, ze twoja obecnosc stanowilaby problem.
                      • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:29

> Z tego co wiem, a wiele nie wiem:), to zaburzenia kompulsywne to cos takiego,
                        > ze....masz poprostu jakas obsesje, obsesyjne mysli, zachowania....na
                        > cos....Czyli masz powiedzmy obsesje na punkcie zbytniej czystosci. No coz, to
                        > choroba jakby nie patrzec. Byc moze owa kobitka nie wziela tego powaznie albo
                        > uznala, ze twoja obecnosc stanowilaby problem.

No właśnie!!! Nerwice, w tym kompulsywne, nie są brane w POlsce poważnie! To to
                        samo , co "Syneczku, nie wygłupiaj się z chłopcami, znajdź sobie wreszcie jakąś
                        miłą dziewczynę".
                        • Gość: jszhc Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 17:36
                          Moze dlatego, ze ludzie o tym nie wiedza wiele.
                          Moglas zrobic 'zadyme', zeby kobicie sie glupio zrobilo. Wlaczy o to, by jej
                          nie dyskriminowano, a sama zachowala sie infantylnie.
                          • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:38

> Moze dlatego, ze ludzie o tym nie wiedza wiele.

A w "Na dobre i na złe" postać, która chciała zostać psychiatrą, wyśmiewała ich.

Gdzie by tu zrobić tę zadymę? Na stronie FAIR? Bo z Kraka to ja nie jestem, a
                            zadym robić nie umiem. Antytalent. ;-)
                            • Gość: jszhc Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 17:44
                              No coz, Na dobre i Na zle nie ogladam:).
                              • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:46

> No coz, Na dobre i Na zle nie ogladam:).
                                hehe :-) nic nie tracisz :-)

na stronie Ulicy Siostrzanej nie ma opcji Skomentuj
                  • kochanica-francuza no i oto mój coming out 21.04.07, 17:07
                    jedni mnie nie traktują serio ("pedantka"), a inni sugerują, że jestem jakąś
                    zadętą lalą-kretynką, która poniżej hotelu z jacuzzi nie schodzi
          • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 15:41
            poza tym nie wiem, skąd te drwiny, bo skoro chciałam wziąć udział w czymś, co
            ONA organizuje, trudno, żebym prezentowała taki punkt widzienia.
        • xtrin Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 15:35
          > Chciałam jednak mieszkać osobno ze względu na [powód dyskryminacji].

A jakie były powody tej odmowy? Były możliwości organizacyjne, by zapewnić Ci
          osobny kwaterunek?
          • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 15:43

> A jakie były powody tej odmowy? Były możliwości organizacyjne, by zapewnić Ci
            > osobny kwaterunek?

Sama bym go sobie zapewniła, za własne pieniądze. Sprawdziłam w necie możliwości.
            "Bo akcja jest tak pomyślana, że istotne jest mieszkanie razem". A że w polowych
            warunkach, jakie oferowała, mogłam nie zasnąć całą noc, noc po nocy - aaa, to
            już jej nie obchodziło. Dodam, że wcześniej NIGDY nie słyszała o takich
            problemach jak moje.
            • xtrin Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 16:36
              Wybacz, ale tak totalnie bez szczegółów to nie sposób oceniać. Jakbyś napisała
              "pani X jest głupia" byłoby to równie umotywowane jak to, co teraz próbujesz nam
              przekazać.

Jeżeli organizuję obóz harcerski pod namiotami i przyjdzie mi ktoś, kto powie
              "ja w sumie to bardzo chętnie pojadę, ale muszę mieć pokój w hotelu z jacuzzi"
              to - nawet, jeżeli sam sobie za to zapłaci - powiem mu namiot, albo jedź sobie
              sam. Bez względu na to jakie będą powody takiego stawiania sprawy. Nie ma w tym
              żadnej dyskryminacji.
              • Gość: jaija Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.04.07, 16:44
                Ciekawa jestem, xtrin, czy byłabyś też taka politycznie poprawna, gdybyś
                jechała na obóz z samymi facetami i powiedziała, że jednak, jako dziewczyna,
                chciałabyś spać gdzie indziej, bo po prostu (w domyśle), nie do końca ufasz
                panom, których wszak nie znasz. Ale, podejrzewając, zaraz napiszesz, że tak,
                choć może myślisz inaczej.
                • Gość: jaija Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.04.07, 16:45
                  Zamiast "podejrzewając" miałam napisać "podejrzewam" :)
                • xtrin Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:16
                  Gość portalu: jaija napisał(a):
                  > Ale, podejrzewając, zaraz napiszesz, że tak, choć może myślisz inaczej.

No to po co mam odpowiadać, jeżeli cokolwiek nie odpowiem to Ty i tak wiesz lepiej?
                • kochanica-francuza Nie w tę mańkę 21.04.07, 17:31
                  Ja wtedy nawet nie wiedziałam, że Teutsch jest homo.
              • kochanica-francuza Xtrin, robisz TO SAMO co ona! 21.04.07, 16:58
                Nie chodzi o hotel z jacuzzi. Chodzi o zespół kompulsywny - obsesję czystości.
                Może być izba u chłopa, byle z dostępem do łazienki i czysto. A tam była
                gliniana polepa i psujące się prysznice. Nie mogę postawić mydelniczki na ziemi,
                bo muszę ją potem UMYć i NIE ZABRUDZIć!
                • xtrin Re: Xtrin, robisz TO SAMO co ona! 21.04.07, 17:13
                  > Nie chodzi o hotel z jacuzzi. Chodzi o zespół kompulsywny - obsesję czystości.

Wszystko jedno czy chodzi o jacuzzi czy o łazienkę u chłopa. Jeżeli obóz
                  przewiduje spanie w namiocie, a Ty w namiocie spać nie możesz (bez względu na
                  to, czy ze względu na chorobę, czy widzimisie) to po prostu na ten obóz się nie
                  nadajesz i tyle.
                  • kochanica-francuza Małżeństwo przewiduje związek kobiety i mężczyzny 21.04.07, 17:17

> Wszystko jedno czy chodzi o jacuzzi czy o łazienkę u chłopa. Jeżeli obóz
                    > przewiduje spanie w namiocie, a Ty w namiocie spać nie możesz (bez względu na
                    > to, czy ze względu na chorobę, czy widzimisie) to po prostu na ten obóz się nie
                    > nadajesz i tyle.

I jeżeli ktoś nie może, bez względu czy na gejostwo, czy na widzimisię, to do
                    małżeństwa się nie nadaje i tyle.

Prościzna, nie?

ps. ten obóz przewiduje to ze względów także finansowych, nie ideologicznych

To nie namiot, to taka chałupa.
                    • xtrin Re: Małżeństwo przewiduje związek kobiety i mężcz 21.04.07, 17:54
                      > I jeżeli ktoś nie może, bez względu czy na gejostwo, czy na widzimisię,
                      > to do małżeństwa się nie nadaje i tyle.

To o czym piszesz ma zastosowanie w kwestii np. małżeństw kościelnych. KK wymaga
                      do małżeństwa przeciwnej płci i kilki innych spraw i jest ok, nie ma w tym
                      dyskryminacji, bo nie każdy jest katolikiem. Małżeństwo świeckie to inna sprawa.
                      Tak samo - prywatny hotel czy obóz organizowany przez jakąś instytucję
                      pozarządową nie muszą się stosować do Twoich wymagań, nawet, jeżeli mają one
                      racjonalne podstawy. Ale już państwowa szkoła, uczelnia czy szpital - absolutnie
                      powinny.
                      • kochanica-francuza Re: Małżeństwo przewiduje związek kobiety i mężcz 21.04.07, 17:59

> To o czym piszesz ma zastosowanie w kwestii np. małżeństw kościelnych. KK wymag
                        > a
                        > do małżeństwa przeciwnej płci i kilki innych spraw i jest ok, nie ma w tym
                        > dyskryminacji, bo nie każdy jest katolikiem. Małżeństwo świeckie to inna sprawa
                        > .

hmmmm...zatem jakie podstawy ma małżeństwo świeckie?

poza tym, co tam katolikiem. Myślę, że to działa w każdej wierze i obrządku.

> Tak samo - prywatny hotel czy obóz organizowany przez jakąś instytucję
                        > pozarządową nie muszą się stosować do Twoich wymagań, nawet, jeżeli mają one
                        > racjonalne podstawy. Ale już państwowa szkoła, uczelnia czy szpital - absolutni
                        > e
                        > powinny.

Ale ja nie mówię, żeby ONI się stosowali! Niech się integrują na polepie! (bez
                        podtekstów) Ja bym się integrowała w trochę mniejszym stopniu.
              • kochanica-francuza Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:08
                xtrin napisała:

> Wybacz, ale tak totalnie bez szczegółów to nie sposób oceniać. Jakbyś napisała
                > "pani X jest głupia" byłoby to równie umotywowane jak to, co teraz próbujesz na
                > m
                > przekazać.

Tylko że ja pani Agacie Teutsch powiedziałam, o co chodzi.
                • xtrin Re: Jacy "ludzie dyskryminowani"? 21.04.07, 17:15
                  > Tylko że ja pani Agacie Teutsch powiedziałam, o co chodzi.

Ale ja przecież nie pisałam o tym, jak uzasadniałaś to jej, ale jak opisujesz to
                  tutaj na forum. Stwierdzenie "miałam kiedyś do czynienia z panią X, wszystko jej
                  wytłumaczyłam, a ona nie chciała się zgodzić" nijak nie daje podstaw to
                  oceniania pani X, bo po prostu informacji za mało.
        • johnny-kalesony Ciekawym ... 24.04.07, 16:59
          Ciekawym, czy gdybym na przykład ja zgłosił chęć uczestnictwa w takiej akcji,
          Agata Teutsch chciałaby poczuć bliskość mą socjalną ...

Tally-ho
          Keep Rockin'
    • Gość: kix No i bydlaki (obrońcy życia) z MW nadymiły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:29
      Wycieruchy spod sztandarów obrony życia poczętego pokazały znów swe prawdziwe oblicze. Miłosierni uczniowie Chrystusa.
      • xtrin Re: No i bydlaki (obrońcy życia) z MW nadymiły. 21.04.07, 16:31
        Znowu krzyczeli "a żeby was wyabortowano"? :)
      • Gość: jszhc Re: No i bydlaki (obrońcy życia) z MW nadymiły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:48
        No wlasnie;), tacy wielcy obroncy zycia i prawosci z k***a na ustach i nozem w
        kieszeni. Poprostu hipokryzja jak sie patrzy.
      • Gość: doktor Banda debilnych lewaków obrzucona jajkami ;))) IP: *.chello.pl 21.04.07, 17:14
        I bardzo dobrze.
        • Gość: kix *.chello.pl - znowu atakuje ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:27
          Buraku z *.chello.pl - nawet jak 1000 razy zmienisz nicka to nie zmienisz prostactwa, które cię cechuje.
          • troche_inny Obawiam sie, ze ty tez.. n/t 22.04.07, 15:53

• Gość: doktór pawian słuchaj zdebilały dzieciaku neostrady!!!! IP: *.chello.pl 22.04.07, 17:03
            > Buraku z *.chello.pl - nawet jak 1000 razy zmienisz nicka to nie zmienisz prost
            > actwa, które cię cechuje.

właśnie.
      • autenty zwykla holota i faszysci 22.04.07, 23:38
        Gość portalu: kix napisał(a):

> Wycieruchy spod sztandarów obrony życia poczętego pokazały znów swe prawdziwe o
        > blicze. Miłosierni uczniowie Chrystusa.

zwykla holota i faszysci, dlatego nazywaja sie obroncami zycia dla zmylki
    • nessie-jp Re: Parada Rownosci w Krakowie! 21.04.07, 16:58
      Dla mnie obrzydliwe jest, że MW wymachiwała flagami POLSKIMI. Jakim prawem?
      Czemu nie odebrano im tych flag? Przecież to ewidentne znieważenie symbolu
      państwowego. Polska flaga nie jest własnością wyłącznie neofaszystów i łysych
      gniewnych.
      • Gość: bijpedała!!! Re: Parada Rownosci w Krakowie! IP: *.chello.pl 21.04.07, 17:22
        A dlaczego żaden fanatyk - uczestnik parady miłości do gejów - nie niósł
        biało-czerwonej flagi???
        • nessie-jp Re: Parada Rownosci w Krakowie! 21.04.07, 17:47
          Ano właśnie dlatego, że nie była to manifestacja państwowa, wspierana przez
          państwo, dotycząca ogółu państwa. A wszy polskie uznały, że ICH popis 200 łysych
          jest... :/ Tfu, na pohybel.
      • Gość: Inka Flagi IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.07, 15:10
        nessie-jp napisała:

> Dla mnie obrzydliwe jest, że MW wymachiwała flagami POLSKIMI. Jakim prawem?
        > Czemu nie odebrano im tych flag? Przecież to ewidentne znieważenie symbolu
        > państwowego. Polska flaga nie jest własnością wyłącznie neofaszystów i łysych
        > gniewnych.
        >

Nie jestem ani faszystką ani neofaszystką ani też nie jestem łysa.
        Ale jestem Polką. I nie widzę nic złego w tym, że mieli flagi. Nie czuję się
        oburzona.
        Gejom i lesbijkom nikt nie zabraniał nosić flag. Gdyby nosili też nie czułabym
        się oburzona.
        Do flagi ma prawo każdy Polak.
        Więc nie histeryzuj. :)
    • Gość: doktor Wy - lewacy niczym się nie różnicie od MW. IP: *.chello.pl 21.04.07, 17:17
      Fanatyczni ludzie!! Jesteście jak dwie końcówki podkowy. Tak wam od siebie
      daleko, że aż blisko...
    • magnusg 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczech 21.04.07, 17:23
      dotyczylo homoseksualnych mezczyzn.Dane mozna sprawdzic na stronie instytutu
      Roberta Kocha w Berlinie.Jak obroncy gejow te fakty chca wytlumaczyc.Czy homo
      sa za glupi, zeby zrozumiec jak funkcjonuje ochrona przed zakazeniami czy sa
      tak zdegenerowanym srodowiskiem, ze jest im to obojetne.Uwzgledniajac odsetek
      homo w spoleczenstwie 3-5%(juz wliczajac lesbijki) 62% zakazen to porazajacy
      fakt.
      • Gość: jszhc Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 17:32
        No ale co ci szkodza te zakazenia, skoro dotycza one gejow;p. To oni sie
        zakazaja miedzy soba i wtedy MW osiagnie cel...Geje sami sie wybija Hivem;p.
        Wiec po co to zalosne i skandaliczne zachowanie 'na ulicach'? Poza tym powiem
        ci tyle: znam wiecej hetero dziewczyn puszczajacych sie na lewo i prawo
        rozprowadzajacych kily i inne badziewa, niz gejow prowadzacych bardzo beztroski
        tryb zycia.
        • Gość: Magnus Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.07, 14:50
          Ano obchodzi mnie, bo pozniej sie lecza na koszt panstwa.Kogo ty znasz to ja
          nie wiem i nikt tutaj nie ma mozliwosci tego sprawdzenia.ja podaje oficjalne
          dane, ktore kazdy moze zweryfikowac.one wskazuja, ze to homo sa glownymi
          roznosicielami tej choroby.
          • Gość: jszhc Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 16:56
            Na koszt Panstwa? Dziwne, bo 99% gejow, ktorych znam pracuja, w zwiazku z czym
            oplacaja podatki:). Za to znam sporo flejtuchow hetero, ktorzy wlasnie okradaja
            Panstwo, nic calymi dniami nie robia, maja po kilka dzieci (niezawsze z jednego
            ojca). Dla mnie takie osoby sa wiekszym problemem.
      • Gość: taaaaa 70% zarazonych w tajlandii to kobiety IP: *.pools.arcor-ip.net 21.04.07, 17:40
        zarazone przez europejczykow...
        w RPA 90% to hetero..z czego 70% to kobiety..
        • Gość: Magnus Re: 70% zarazonych w tajlandii to kobiety IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.07, 14:52
          Podaj zrodlo twoich danych.
          Po zatym troche smieszne jest porownywanie RPA do Niemiec, gdzie od minimum 15
          lat sa prowadzone intensywne kampanie o AIDS.Najwyrazniej do pederastow nie
          trafiaja.
          • xtrin Re: 70% zarazonych w tajlandii to kobiety 22.04.07, 17:11
            Gość portalu: Magnus napisał(a):
            > Najwyrazniej do pederastow nie trafiaja.

Nie no zaraz, mówimy o homoseksualistach, czy pederastach?

Bo jeżeli o homoseksualistach to Twoje wnioski nie są do końca uzasadnione. Na
            ilość zarażeń wpływa nie tylko to co do kogo trafia ale grają tu rolę także inne
            czynniki, np:
            1. geje częściej zmieniają partnerów, więc ich szanse na spotkanie partnera
            zarażonego są większe,
            2. geje częściej niż pary hetero uprawiają seks analny, który wiąże się z
            większym niebezpieczeństwem (większa szansa na przeniesienie wirusa jak i
            większe niebezpieczeństwo pęknięcia prezerwatywy),
            3. w przypadku par hetero dodatkowym czynnikiem mobilizującym do zabezpieczenia
            się jest antykoncepcja.
            • Gość: Magnus Re: 70% zarazonych w tajlandii to kobiety IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.07, 11:09
              Nie no zaraz, mówimy o homoseksualistach, czy pederastach?

Powinienes wiedziec, ze poprawne w jezyku polskim okreslenie homoseksualisty to
              wlasnie PEDERASTA.Przeciez nawet nie tak dawno dzialacz homo z Gdanska przegral
              w sadzie proces, bo tez mu sie okreslenie PEDERASTA nie podobalo.

"geje częściej niż pary hetero uprawiają seks analny, który wiąże się z
              > większym niebezpieczeństwem (większa szansa na przeniesienie wirusa jak i
              > większe niebezpieczeństwo pęknięcia prezerwatywy),"
              Wiesz-taka argumentacje to bys mogl przytoczyc, gdyby pederasci stanowili 10
              albo 12% wsrod nowo zakazonach HIV, ale nie 62% przy grupie, ktora stanowi 3-5%
              spoleczenstwa.Te prezerwatywy by musialy pekac jedna za druga, zeby osiagnac
              62%.

"geje częściej zmieniają partnerów, więc ich szanse na spotkanie partnera
              > zarażonego są większe,"
              To jest prawidlowa argumentacja.Niezabezpieczony sex z byle kim i byle gdzie
              wsrod pederastow jest przyczyna tak porazajacej liczby zachorowan na Hiv w tej
              grupie.

• xtrin Re: 70% zarazonych w tajlandii to kobiety 24.04.07, 20:26
                > Powinienes wiedziec, ze poprawne w jezyku polskim okreslenie
                > homoseksualisty to wlasnie PEDERASTA.

Po pierwsze nic nie "powinienem" wiedzieć, płeć mi na to nie pozwala.
                Po wtóre mylisz się, jeżeli o ową "pederastię" chodzi. Słowo to ma swoje
                historyczne tło i nagminne używanie go w znaczeniu "homoseksualizm" świadczy
                wyłącznie o osobie go używającej. Kiepsko świadczy.

> Wiesz-taka argumentacje to bys mogl przytoczyc, gdyby pederasci stanowili
                > 10 albo 12% wsrod nowo zakazonach HIV, ale nie 62% przy grupie, ktora
                > stanowi 3-5% spoleczenstwa.Te prezerwatywy by musialy pekac jedna za druga,
                > zeby osiagnac 62%.

Aby takie wnioski wyciągać musiałbyś podeprzeć się nie tylko ilością zakażonych,
                ale także - przynajmniej - statystykami dotyczącymi różnic między seksem analnym
                a waginalnym - częstotliwość uprawiania przez pary homo i hetero,
                prawdopodobieństwo zarażenia i pęknięcia. Bez takich danych można sobie tylko
                gdybać co do liczb.

> To jest prawidlowa argumentacja. Niezabezpieczony sex z byle kim i byle
                > gdzie wsrod pederastow jest przyczyna tak porazajacej liczby zachorowan
                > na Hiv w tej grupie.

Ja wiem, że dla Ciebie "prawidłową argumentacją" jest tylko ta, z którą się
                zgadzasz, ale wybacz, nie każdy podziela to podejście.
                Wszystko co opisałam wyżej wpływa na owe statystyki. W jakim stopniu - można
                tylko gdybać.
      • xtrin Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec 21.04.07, 17:55
        magnusg napisał:
        > dotyczylo homoseksualnych mezczyzn.

A jakie to ma znaczenie?
        • Gość: Magnus Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.07, 14:52
          Bardzo duze, bo pokazuje jak skrajnie zdegenerowane jest to srodowisko.
          • xtrin Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec 22.04.07, 15:48
            > Bardzo duze, bo pokazuje jak skrajnie zdegenerowane jest to srodowisko.

1. Co rozumiesz pod określeniem "zdegenerowane"?
            2. Statystycznie koń i jeździec mają pod trzy nogi.
            3. Czy kraje, w których większość zarażeń jest spowodowana kontaktami hetero są
            dowodem na to, jak zdegenerowane jest środowisko hetero?
            4. I najważniejsze: jaki to ma związek z paradą w Krakowie?
          • Gość: jszhc Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 16:58
            Widze, ze tak naparwde nie masz pojecia o czym mowisz. Argumentujesz je
            statystykami, ktore czesto sa prowadzone na bardzo grzaskim gruncie. A ja mam
            do czynienia z tym srodowiskiem juz od wielu lat i o pewnych rzeczach moge
            mowic z bezposredniego doswiadczenia.
            • Gość: Magnus Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.07, 17:00
              Jakim grzaskim gruncie?to sa oficjalne dane instytutu odpowiedzialnego za
              monitoring chorob i wirusow zakaznych w Niemczech.
            • mg2005 Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec 23.04.07, 18:57

> A ja mam
              > do czynienia z tym srodowiskiem juz od wielu lat i o pewnych rzeczach moge
              > mowic z bezposredniego doswiadczenia.

Opowiedz o swoich doświadczeniach w 'dark-roomie'...
              • Gość: kix MG - bywalec darkroomów? Tak można sądzić ))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 21:01
                Widzę pleban, że tak w co drugim poście prawisz o tym darkroomie, więc chyba nabrałeś jakichś nowych (a może nie nowych?) doświadczeń w tej materii, tylko nie wiesz jak się nimi publicznie pochwalić? )))
              • Gość: jszhc Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:38
                Lesbijka i gejem nie jestem, wiec nie wiem czy mialabym wstep;p. Poza tym moj
                pokoj z zaslonietymi zaluzjami tez moze byc dark;p, ale jakos nie mam zamiaru
                ci opowiadac co tam robie z moim Pawlem;p
                • Gość: Magnus Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.07, 18:13
                  Kiedy w koncu zrozumiesz, ze tu widac twojego providera.podpisywanie sie
                  roznymi nickami nic nie da:-)
                  • xtrin Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec 24.04.07, 20:08
                    Hehe, tak, provider "neoplus.adsl.tpnet.pl" rzeczywiście działa tylko dla jednej
                    osoby :).
                  • Gość: jszhc Re: 62% nowych zakazen HIV w 2006 roku w Niemczec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 09:18
                    Niech to osadzi administracja, ktorej to zglosze dla picu;p, bo jestes druga
                    osoba i byc moze ta sama, ktora bezpodstawnie oskarza mnie o bywanie tutaj pod
                    roiznymi nickami:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka