Dodaj do ulubionych

Bill Gates o komunistach :D

13.01.05, 07:37

7thguard.net/news.php?id=4344

widać p.tebe to taki bill gates. tyle, że bez kasy ;D
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Bill Gates o komunistach :D 13.01.05, 08:33
      Biedny Bill, ludzie nie chca mu dawac swoich $$$ za to cudowne oprogramowanie i
      wyjatkowe bezpieczenstwo przy korzystaniu z niego i zaraz sa komunistami.
      Ale ja bym sie na jego miejscu martwil, bo nie tylko linuks, ale i serwery czy
      oprogramowanie dla przedsiebiorstw ma spore problemy z dominacja rynku, a
      longhorn to chyba nigdy sie nie ukaze (przynajmniej taki jak mial byc, a nie
      jako windows xp se;).
      Co ciekawe to nie tylko linuksa bym sie obawial na jego miejscu, obawialbym sie
      i to bardzo! nowe mac mini: tinyurl.com/55v6q
      Bardzo ciekawy komputer, z systemem operacyjnym ktory bije windows na glowe
      stabilnoscia, prostota obslugi, graficznymi bajerami (ma to wszystko co longhorn
      mial miec i wiecej) nie wspominajac jeszcze o bezpieczenstwie. Moze nie w Pl (bo
      wiele osob dalej woli wydac podobne pieniadze na supermarketowa tandete), ale w
      usa i zachodniej europie wiele osob bedzie chcialo miec taniego maca, skoro maja
      juz ipoda (w okresie samych swiat sprzedanko ~4mln ipodow) i to wlasnie apple
      dominuje na rynku sprzedazy muzyki, a nie microsoft z ich marzeniami o
      dominacji formatem wma ;) Ciekawe kiedy Bill zacznie obrazac uzytkownikow Mac-a
      (a szykuje sie na to, skoro pierw wycofali sie z produkcji msie dla maca, a
      teraz podobno chca przestac ms office).
    • Gość: pan suseł Re: Bill Gates o komunistach :D IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.01.05, 09:44
      Ta wypowiedź była już przytaczana na tym forum, dwukrotnie zresztą. Była
      dyskusja o komuniźmie. Po co kolejny raz trollować?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=19176636&a=19176636
      • kell99 Re: Bill Gates o komunistach :D 13.01.05, 09:47
        bo Bill G juz drugi raz o tym komunizmie;) facet tylko sie osmiesza z tego co
        mozna przeczytac na roznych grupach dyskusyjnych, bo zostaje przyrownywany do
        desperata, ktory chwyta sie najbardziej brudnych metod by zdyskredytowac
        konkurencje (tylko, ze wkurza cala innych osob przy okazji).
        prorok z niego zaden, przejmuje sie tylko swoim kontem.
        • Gość: Cornolio Re: Bill Gates o komunistach :D IP: *.ch.pwr.wroc.pl 13.01.05, 10:18
          A poza tym to takie "trendy" mówić źle o MS.
        • Gość: hehe no jak to nie prorok? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 12:17
          "640K ought to be enough for anybody" - Bill Gates, 1981

"The Internet? We are not interested in it"
          • kell99 Re: no jak to nie prorok? :D 13.01.05, 15:36
            no coz, wystarczy poczytac o shorthornie.. mialo byc 'bez kompromisow',
            'uzytkownik ponad wszystko', a teraz przesuneli date wydania juz o 3 lata i
            pozbawili system 2/3 interesujacych funkcji;)
            bez kompromisow panowie.

do postu "wyzej", nie, zadna moda, ale ci co najwiecej krzycza (microsoft)
            najmniej robia (np bezpieczenstwo to slogan wart iles tam $$$, gdzie end-user
            zupelnie sie nie liczy)
      • gray Re: Bill Gates o komunistach :D 13.01.05, 10:51

och, excuses moi - nie skojarzyłem, że to to samo. tym bardziej, że źródła są
        inne a cała wypowiedź przetłumaczona - teraz przynajmniej rdzennie polscy ;-)
        użytkownicy forum mogą się dowiedzieć na co cierpi pan gates :-)
        • Gość: pan suseł Re: Bill Gates o komunistach :D IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.01.05, 12:49
          > teraz przynajmniej rdzennie polscy ;-)
          > użytkownicy forum mogą się dowiedzieć

Ależ ci polscy użytkownicy to znakomita mniejszość, ledwie kilka osób... ;)
          • gray Re: Bill Gates o komunistach :D 13.01.05, 13:46
            nie wiem - nie liczyłem - ale non stop ktoś mówi, że nie zna angielskiego. jak
            chcesz możesz zrobić badania.
    • Gość: pieszy_na_rowerze moderator gray trolluje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:57
      gray napisał:

>
      > 7thguard.net/news.php?id=4344

To jest ok.
      >
      > widać p.tebe to taki bill gates. tyle, że bez kasy ;D

Ten wpis pokazuje ze na moderatora sie nie nadajesz. W jednym z watkow
      postawiles prawdziwemu.tebe zarzut trollowania. Zapomniales ze opieka nad forum
      to nie prowokowanie do awantur. Twoj komentarz przy linku adresowany ad.personam
      do prawdziwego.tebe jest chamski.
      Twoj wpis pokazuje ze na moderatora sie nie nadajesz.

>
      • Gość: ass Re: moderator gray trolluje !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.05, 10:03
        A gdzie sa moderatorzy w soboty i niedziele?????
        Ciekawe posty wypisuja.............i trzeba czekac do poniedzialku
        na ich usuniecie.
        • m.gregor Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 10:23
          > A gdzie sa moderatorzy w soboty i niedziele?????
          A co? Myslisz ze taki moderator nie moze sobie w weekend odpoczac?
          • Gość: ass Re: moderator gray trolluje !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.05, 10:32
            "A co? Myslisz ze taki moderator nie moze sobie w weekend odpoczac?"
            To jest Forum publiczne i 2 moderatorow.
            Mozna podzielic tydzien na 2 (lacznie z weekendem) i po klopocie.
            To jest dla dobra Gazety - nie uwazasz.
            • m.gregor Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 11:34
              No to zes wymyslil...Moze jeszcze dyzury nocne, w swieta i Sylwestra tez?
              • Gość: ass Re: moderator gray trolluje !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.05, 11:55
                "No to zes wymyslil...Moze jeszcze dyzury nocne, w swieta i Sylwestra tez?"
                Jak juz pisalem ,to jest Forum publiczne takze otwarte w Swieta itd.
                Wyjdzie to chyba lepiej na pensji moderatorom.
                • m.gregor Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 12:01
                  Ty myslisz ze gray i eressea dostaja kase za to ze moderuja forum?
                • gray Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 12:05

moderator _społeczny_ - oto kim jestem - poświęcam na moderację mój wolny czas
                  ale są dni, w których go nie mam :/
          • Gość: Cornolio Re: moderator gray trolluje !!!! IP: *.ch.pwr.wroc.pl 13.01.05, 10:42
            "Bezrobocie" jest duże. Może się znajdzie jakiś biedaczek, który pomoderuje w
            niedziele i święta.
      • Gość: pollak Re: moderator gray trolluje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:16
        Co ciekawe, jeśli p.t się odgryzie, zostanie wycięty.
        • eressea Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 10:49
          Gość portalu: pollak napisał(a):

> Co ciekawe, jeśli p.t się odgryzie, zostanie wycięty.

To bardzo ciekawe, co mówisz. A skąd taka pewność?
          • Gość: pollak Re: moderator gray trolluje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:05
            Bo miał taką możliwość i to robił. Możliwość dalej ma, zapał jak można
            wnioskować, również.
            • Gość: pollak PS Oczywiście niewykluczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:08
              że zamiast Graya, wytnie go Pani Aesica.
              • m.gregor Re: PS Oczywiście niewykluczone 13.01.05, 11:32
                AESice Ty zostaw w spokoju. Jeszcze sie nie zdarzylo zeby eresska wyciela cos "z
                partyjnego klucza"...
              • eressea Re: PS Oczywiście niewykluczone 13.01.05, 13:39
                pollak napisał:

> że zamiast Graya, wytnie go Pani Aesica.

Ależ oczywiście, ja nic innego nie robię tylko czekam na wpisy pt aby je wyciąć.
                Przejrzałeś mnie.
                • Gość: pollak Re: PS Oczywiście niewykluczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:04
                  Myślałem że taka jest rola aesa ;)

A poważnie, to powiedz szczerze, czy nie korciło by Cię by wyciąć analogiczny
                  post p.t ze wstawką dotyczącą Graya (że jest biedny itp.)?

PS To pytanie tylko. W sumie zadałbym je też Grayowi.
                  PPS Nic przeciwko Grayowi nie ma, tylko niech nie wycina p.t
                  • eressea Re: PS Oczywiście niewykluczone 13.01.05, 14:21
                    pollak napisał:

> A poważnie, to powiedz szczerze, czy nie korciło by Cię by wyciąć analogiczny
                    > post p.t ze wstawką dotyczącą Graya (że jest biedny itp.)?

Nie korciłoby mnie.
                    • Gość: pollak Re: PS Oczywiście niewykluczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:35
                      No to jest jeszcze przed Tobą jeszcze szansa. Rzuć to aesowanie i stań
                      z nami po stronie dobra.
                      • Gość: Cornolio Re: PS Oczywiście niewykluczone IP: *.ch.pwr.wroc.pl 13.01.05, 14:49
                        "No to jest jeszcze przed Tobą jeszcze szansa. Rzuć to aesowanie i stań
                        z nami po stronie dobra."

Sprecyzuj:
                        1. Szansa - na co?
                        2. Z nami - czyli z kim?
                        3. Po stronie dobra - o jakie "dobro" Ci chodzi?

Może jak wyjaśnisz to więcej osób "stanie".
                        Pozdrawiam. Hejas.
                        • Gość: pollak Re: PS Oczywiście niewykluczone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:12
                          Oni wiedza, Cornolio, na co szansa ;)

pozdrówka
                      • eressea Re: PS Oczywiście niewykluczone 13.01.05, 14:51
                        pollak napisał:

> No to jest jeszcze przed Tobą jeszcze szansa. Rzuć to aesowanie i stań
                        > z nami po stronie dobra.

Po Twojej stronie można tylko dyskutować (a i dyskusje czasami znikają - jak ta
                        dzisiejsza, hmm), po mojej można też działać bardziej aktywnie. Dlatego zostanę
                        tu gdzie jestem :)
                        • Gość: pollak Re: PS Oczywiście niewykluczone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:12
                          Aktywistka!
        • gray Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 11:03

oczywiście, stanie się dokładnie tak jak piszesz. co więcej - zostanie wycięty
          również twój post żeby nie było, że coś przewidziałeś. sprytne, prawda?
          • Gość: pollak Re: moderator gray trolluje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:07
            Mów jeszcze. Widziałem jak wycianłeś.

Mi nie chodzi o to że założyłeś taki wątek. Tylko byś w "rozgrywkach"
            nie posługiwał się tym czym się posługujesz.
            • gray Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 11:15
              Gość portalu: pollak napisał(a):

> Mów jeszcze. Widziałem jak wycianłeś.

kurde! myślałem, że nikt nie widział jak wycianłem :>
              chodzi ci o awanturę z osłem? no cóż, każdy ma swoje własne poczucie godności,
              może p.tebe albo ty albo jeszcze ktoś inny jesteście przyzwyczajeni do takich
              etykiet ale ja np. nie. poza tym, przyznaję, był to wypadek (ciekawe ile razy
              już to pisałem - niektórzy mają bardzo wybiórczą pamięć...) z samego początku
              mojego moderatorowania - teraz osły, jak i gorsze rzeczy, wypluwane przez trolli
              po prostu po mnie spływają i interweniuję bardzo rzadko. jeżeli cierpisz na
              nadmiar czasu możesz oczywiście poszukać co jeszcze takiego prawdziwemu.tebe
              wyciąłem - nie zabraniam.

> Mi nie chodzi o to że założyłeś taki wątek. Tylko byś w "rozgrywkach"
              > nie posługiwał się tym czym się posługujesz.

no to powinieneś być usatysfakcjonowany.

a że nie jest to dyskusja na to forum zatem ją kończę (co w sumie nie ma
              znaczenia bo i tak to wszystko wytnę, jak co dzień z resztą :>).

EOT.
              • Gość: pollak Re: moderator gray trolluje !!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.01.05, 11:23
                > Gość portalu: pollak napisał(a):
                > > Mów jeszcze. Widziałem jak wycianłeś.
                >
                > kurde! myślałem, że nikt nie widział jak wycianłem :>

Chciałbyś!

> mojego moderatorowania - teraz osły, jak i gorsze rzeczy, wypluwane przez troll
                > i
                > po prostu po mnie spływają i interweniuję bardzo rzadko. jeżeli cierpisz na
                > nadmiar czasu możesz oczywiście poszukać co jeszcze takiego prawdziwemu.tebe
                > wyciąłem - nie zabraniam.

Czy nie postępujesz trochę głupio pisząc tak pogardliwie o trollach, w
                trollowatym wątku, który sam założyłeś? ;) To jest trochę tak, jakbyś
                własną pięścią okładał się po twarzy.

> a że nie jest to dyskusja na to forum zatem ją kończę (co w sumie nie ma
                > znaczenia bo i tak to wszystko wytnę, jak co dzień z resztą :>).
                >
                > EOT.

EOT? Tak ciekwie napisałeś o p.t, i chcesz już kończyć?
          • m.gregor Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 11:36
            Cholera...ja u Orwell'a...:-) Zmieniacie przeszlosc w czasie rzeczywistym ;-)
      • gray Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 11:02
        Gość portalu: pieszy_na_rowerze napisał(a):

> Ten wpis pokazuje ze na moderatora sie nie nadajesz.

dziękuję za opinię, umieszczam ją w teczce pt. 'za abdykacją' ;-)

> W jednym z watkow postawiles prawdziwemu.tebe zarzut trollowania. Zapomniales
        > ze opieka nad forum to nie prowokowanie do awantur.

ależ skądże - ja podałem informację (drugi raz z resztą do czego przyznaję się
        bez bicia) i dodałem mały komentarz ponieważ chciałem jedynie zauważyć zbieżność
        poglądów tych, jakże różniących się pod innymi względami, osób. jeżeli chodzi
        zaś o awantury to sprawdź kto tutaj próbuje ją zacząć nazywając mnie np. 'chamem'.

> Twoj wpis pokazuje ze na moderatora sie nie nadajesz.

dziękuję za opinię, umieszczam ją w teczce pt. 'za abdykacją' ;-)
        • mini999 Re: moderator gray trolluje !!!! 13.01.05, 11:09
          Kochani dajcie se SPOKO z tematem,
          rynek zadecyduje !

Kundle szczekją, karawany systemów
          idą dalej - zobaczymy kto przejdzie
          pustynię ?
        • Gość: pollak Re: moderator gray trolluje !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:23
          Umieść ją obok monitora lepiej.
        • Gość: meduza Re: moderator gray trolluje !!!! IP: 193.188.105.* 14.01.05, 00:03
          >>abdykacją
          Prosze, prosze. I to pisze jeden z najwiekszych trolli w dziejach forum.
          Dowiodles ze jestes wykwalifikowanym robolem. Ja rowniez twierdze ze nie
          posiadasz zadnych kwalifikacji na moderatora.
          Nawet sztuczna inteligencja lepsza jest od ... naturalnej głupoty. ;-\

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka