Dodaj do ulubionych

Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkodliwe?

21.05.06, 17:44
Obserwuj wątek
    • piotrbbyd Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 22.05.06, 20:48
      Nie , pod warunkiem że jest to dobra woda ( ze sklepu , lub DOBREGO
      filtra- nie za kilkaset zł)
    • hmm4 Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 23.05.06, 18:49
      a czy moglby jeszcze wypowiedziec sie ekspert?
      poniewaz zobvaczylam kiedys na forum fitness, jak ktos, o ile sie nie myle,
      napisal ze to chyba moze szkodzic na nerki.. (?)
      i nie wiem juz teraz sama czy picie niegazowanen wody (ze sklepu ;) po ktorej
      jest zimno jest zdrowe czy nie
      w kazdym razie daje ladne efekty - wspomaga utrzymanie ladnej figury, oczyszcza
      organizm, ladna cera..
      • ishja Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 10.06.06, 21:58
        No nie wiem czy takie ładne... ja miałam po tym wcale nieładną cere a ponadto
        problemy z żołądkiem bo woda rozpuszcza kwasy żołądkowe.
        • miska1251 Re: Czy picie wody kranówki może być szkod 10.06.06, 22:27
          a ja mieszkam w Lubelskim i pije kranówkę,ze względu na to,iż woda ta czerpana
          jest z ujęć głębinowych,więc moje pytanie ....czy taka może być szkodliwa??
    • katarzyna.purak Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 14.06.06, 15:59
      Woda mineralna jest bardzo potrzebna naszemu organizmowi, oczyszcza go ze
      szkodliwych toksyn, „przepłukuje nerki”, reguluje przemianę materii, uzupełnia
      braki składników mineralnych. Dlatego powinniśmy wypijać 1-1,5 l wody
      mineralnej dziennie, może być gazowana. Jeśli ktoś ma problemy żołądkowe, bądź
      wrażliwe struny głosowe to lepiej wybrać niegazowaną. Najbezpieczniejszą dla
      organizmu będzie temperatura tzw. „pokojowa”.
    • are.1 Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 15.06.06, 00:42
      Moze byc szkodliwe picie zimnej, szczegolnie przez dluzszy czas. A juz na
      pewno po wypiciu zimniej nie nalezy jesc nic przez jakies 2 godziny, bo sie nie
      strawi.

Wody mineralnej nie nazlezy naduzywac. Lepiej jest pic zrodlana (nie jest tak
      "na sile" mineralizowana). Nie moze - rzecz jasna - byc gazowana.
      • malenkajalenka Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 15.06.06, 14:31
        Woda gazowana jest sztucznie nasycana dwutlenkiem wegla, czy picie jej w
        ilościach 1-1,5l dziennie nie jest szkodliwe dla organizmu???????
    • jagawel Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 05.07.06, 12:59
      Ja tam piję bardzo dużo chłodnej, źródlanej wody. Wiadomo mi jednak, że bardzo
      dobrze jest popijać również ciepłe bądź gorące płyny (herbata i takie tam),
      podobno picie samej zimnej wody szkodzi jednak na żołądek. I pamietajcie, pić
      trzeba duuuuużo!!!! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka