piotrbbyd Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 22.05.06, 20:48 Nie , pod warunkiem że jest to dobra woda ( ze sklepu , lub DOBREGO filtra- nie za kilkaset zł) Odpowiedz Link Zgłoś
hmm4 Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 23.05.06, 18:49 a czy moglby jeszcze wypowiedziec sie ekspert? poniewaz zobvaczylam kiedys na forum fitness, jak ktos, o ile sie nie myle, napisal ze to chyba moze szkodzic na nerki.. (?) i nie wiem juz teraz sama czy picie niegazowanen wody (ze sklepu ;) po ktorej jest zimno jest zdrowe czy nie w kazdym razie daje ladne efekty - wspomaga utrzymanie ladnej figury, oczyszcza organizm, ladna cera.. Odpowiedz Link Zgłoś
ishja Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 10.06.06, 21:58 No nie wiem czy takie ładne... ja miałam po tym wcale nieładną cere a ponadto problemy z żołądkiem bo woda rozpuszcza kwasy żołądkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
miska1251 Re: Czy picie wody kranówki może być szkod 10.06.06, 22:27 a ja mieszkam w Lubelskim i pije kranówkę,ze względu na to,iż woda ta czerpana jest z ujęć głębinowych,więc moje pytanie ....czy taka może być szkodliwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.purak Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 14.06.06, 15:59 Woda mineralna jest bardzo potrzebna naszemu organizmowi, oczyszcza go ze szkodliwych toksyn, „przepłukuje nerki”, reguluje przemianę materii, uzupełnia braki składników mineralnych. Dlatego powinniśmy wypijać 1-1,5 l wody mineralnej dziennie, może być gazowana. Jeśli ktoś ma problemy żołądkowe, bądź wrażliwe struny głosowe to lepiej wybrać niegazowaną. Najbezpieczniejszą dla organizmu będzie temperatura tzw. „pokojowa”. Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 15.06.06, 00:42 Moze byc szkodliwe picie zimnej, szczegolnie przez dluzszy czas. A juz na pewno po wypiciu zimniej nie nalezy jesc nic przez jakies 2 godziny, bo sie nie strawi. Wody mineralnej nie nazlezy naduzywac. Lepiej jest pic zrodlana (nie jest tak "na sile" mineralizowana). Nie moze - rzecz jasna - byc gazowana. Odpowiedz Link Zgłoś
malenkajalenka Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 15.06.06, 14:31 Woda gazowana jest sztucznie nasycana dwutlenkiem wegla, czy picie jej w ilościach 1-1,5l dziennie nie jest szkodliwe dla organizmu??????? Odpowiedz Link Zgłoś
jagawel Re: Czy picie chłodnej/zimnej wody może być szkod 05.07.06, 12:59 Ja tam piję bardzo dużo chłodnej, źródlanej wody. Wiadomo mi jednak, że bardzo dobrze jest popijać również ciepłe bądź gorące płyny (herbata i takie tam), podobno picie samej zimnej wody szkodzi jednak na żołądek. I pamietajcie, pić trzeba duuuuużo!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś