Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

29.07.09, 15:29
Witam serdecznie 3 dni temu moja 74 letnia babcia doznała drugiego udaru mózgu obecnie jest sparaliżowana prawa strona bezwładna ręka i noga nie potrafi także mówić.jak byłem wczoraj w szpitalu to lekarze powiedzieli mi że babcia za tydzień ma zostać wypisana do domu.Proszę o rady jak załatwić dla babci opiekę medyczną w sensie rehabilitacji czy ewentualnie jakiegoś sanatorium jakie dokumenty powinien wystawić lekarz prowadzący aby taką opiekę uzyskać.Ważne dla mnie jest też to czy jest możliwość uzyskania jakiś potrzebnych przedmiotów do rehabilitacji w domu jak taka rehabilitacja powinna wyglądać.Chciał bym dodać że pierwszy udar babcia zniosła o wiele lepiej była też w sanatorium w Reptach tylko nie nie wiem jak to było załatwione bo przebywałem wtedy za granicą.chciał bym aby moja babcia miała jak najlepszą opiekę i pragnę dołożyć wszelkich starań aby taka opiekę otrzymała wiec proszę o jak najwięcej informacji na ten temat z góry serdecznie dziękuję
Obserwuj wątek
    • magosiaa Re: Proszę o pomoc 07.08.09, 23:46
      Musisz skontaktować się z lekarzem Babci z POZ, pielęgniarką
      środowiskową, ewentualnie MOPS, w tych miejscach powinieneś zdobyć
      potrzebne informacje i skierowania. Niestety "powinieneś" nie znaczy
      wcale, że otrzymasz, jeżeli będą próbowali cię zbyć idź prosto do
      rzecznika praw pacjenta w NFZ tam otrzymasz pomoc.
      Może w mieście gdzie mieszka Babcia jest ośrodek rehabilitacyjno-
      opiekuńczy, bo o takim profilu byłby najwłaściwszy dla Babci. W
      takim ośrodku może pacjent przebywać chyba do 1/2 roku.
      Powodzenia i dużo zdrowia dla Babci.
      • agnkowal2 Re: Proszę o pomoc 10.12.10, 21:17
        Moja mama ma 55 lat i w tej chwili jest po udarze, ma drenaż w głowie który odprowadza płyn i zapalenie płuc, była intubowana teraz jest po zabiegu tracheotomii usłyszałam też od lekarza, że mama ma wodogłowie, jestem tym wszystkim przerażona, nie mieszkam z rodzicami. MA także odlezyny bo jest bardzo otyła. Leży już od 2 m-cy w szpitalu. Proszę o pomoc i rozmowę......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka