Gość: Sineira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:59 Kto zna dalszy ciag tej uroczej piosenki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.05, 21:59 Dawniej dziewice miały cyce jak donice i zarośnięte pice. Dzisiaj niewiasta - ledwie jej obrasta, a cycki ma jak z ciasta. Troche inny wierszyk ale tysz fajosky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:29 No nieeee, to było dłuższe i ładniejsze, a śpiewano to na melodię "Pije Kuba do Jakuba". Było coś o "marmurowych cycach". I o tym, jacy dawniej byli faceci, "a dzisiaj studencik ma malutki pręcik" - niestety pamiętam piąte przez dziesiąte. Naprawdę nikt nie zna całości??? Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." 11.05.05, 23:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=23751239 Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." 11.05.05, 23:44 Ja znam. Na melodię "Pije Kuba do Jakuba" Dawniej były jak kobyły przeczyste dziewice, Du.y miały jak ze skały, marmurowe cyce. A dzisiaj niewiasta, Ledwie jej obrasta, Pie..lona, miętoszona, du.ę ma jek z ciasta Była jeszcze jedna zwrotka (a może więcej), ale pamiętam tylko strzępki: Dawniej młodzian, w zbroję odzian, ch.a miał jak baszta, ... ... A dzisiaj studencik Ch.a ma jak pręcik... Całość tej piosenki przypisywano Fredrze. Trzeba by dotrzeć do inedytów fredrowskich, takich jak 13 księga "Pana Tadeusza", bajka "O kondomie Samo..bie", czy "Księżniczka Piz..na". Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.05.05, 01:31 Dawniej były jak kobyły Nasze te dziewice Dupy miały jak ze skały Jak z granitu cyce Dawien młodzian w skórę odzian Ch.ja miał jak wieża. I z tym ch.jem jak z maczugą polował na zwierza A dzisiaj studencik, Ch.ja ma jak pręcik Sp.olony,zmiętolony cały instrumencik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 18:46 O żesz... Toż to bezczelna i prosta kradzież mojego posta!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=23423940&a=23423940 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retrofood Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." IP: *.mtm-info.pl 12.05.05, 19:19 A ja znam inną wersję: Dawniej były jak kobyly, nadworne dziewice, Pizdy miały jak kapelusz i żelazne cyce A dzisiaj niewiasta, ledwie jej porasta, Zmiętolona, spie..na, jak kawałek ciasta. Dawniej młodzian, w skóry odzian, ch..a miał jak wieża, I z tym ch..em szedł do puszczy na grubego zwierza, A dzisiaj studencik ch..ka ma jak pręcik, zmiętolony, spie..ny mały instrumencik. Inne też znam ... Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." 12.05.05, 06:18 Dawniej były jak kobyły dorodne dziewice miały cyce jak donice,marmurowe pice a dzisiaj niewiasta ledwo jej obrasta zmiętoszona sp...dolona ma p..dę jak z ciasta Dawniej młodzian w skórę odzian z ch..jem niby wieża jak z maczugą w las wyruszał na dzikiego zwierza a dzisiaj studencik,ch..a ma jak pręcik zmiętoszony sp...lony cały instrumencik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 18:43 O rany... Nie przypuszczałam, że funkcjonuje tyle wersji! Dzięki wszystkim za odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popek Re: "Dawniej były jak kobyły żelazne dziewice..." IP: *.play-internet.pl 19.06.16, 23:13 Dawniej były jak kobyły te nasze dziewice miały marmurowe cyce i stalowe pice a teraz niewiasta co trawką obrasta zmietoszona spier....na jak kawałek ciasta Dawniej młodzian skure odzian miał pałe jak wierza machal w lewo i w prawo i zabijal zqierza a teraz studencik ma chu.. jak precik zmietoszony zpie..... caly instrumencik Odpowiedz Link Zgłoś