w_ojciech 18.09.05, 02:58 W 1949 r. Antek Cukierman i jego żona Cywia Lubetkin założyli w Izraelu istniejący do dziś kibuc Bohaterów Gett. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_ojciech zapomniałem link 18.09.05, 02:59 polish-jewish-heritage.org/Pol/lipiec_03_edelman.htm Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: zapomniałem link 18.09.05, 04:19 czyli nasz antos forumowy zmienil plec,aby moc rozmawiac z kucharka? oj wej ale komus sie nudzi,widac jego cywia cosik smutnawa chodzi. jednak to kapowanie to nudna zabawa,szczegolnie,ze antosiowi ciagle ktos dywanik spod nog odsuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 03:13 Widze, ze i ty spac nie mozesz. U nas pelnia ksiezyca a juz juz grzecznie spalem jak mnie koszmar (w postaci kolegi z pracy)zbudzil. Zobaczymy czy forum mnie uspi na nowo. PF Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 03:21 Ja już prawie spałem, ale niepotrzebnie użyłem Google i oto zgubne skutki w postaci tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 03:29 Ach ten Google, juz nie ma ucieczki w intymnosc przez niego. Ktos zawsze cos umiesci, adres kazdego mozna znalezc, nie ma jak sie skryc. Prawdziwy Orwell 1984. Pytanie czy to wiedza? Chyba nie. Raczej faktografia jak juz cos sie wie albo podejrzewa. Wiedzy zdobywanie musi miec metode no: teza, antyteza i synteza. A i jeszcze nie moze byc tylko wirtualne. Nawet Einstein posilkowal sie eksperymentami innych. PF Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 03:39 polski_francuz napisał: > Ktos zawsze cos umiesci, adres kazdego mozna znalezc, nie ma jak sie skryc. > Prawdziwy Orwell 1984. > > Pytanie czy to wiedza? Chyba nie. --------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 03:44 To byly "olowiane czasy" w Polsce,a moje pierwsze lata na emigracji. Wszystko sie rozwalalo i zadnej nadziei nie bylo. Pamietam takie zdjecie z sejmu z generalami, ktorym cos sie nie udalo...grupa grubasow, nieudacznikow. Der Spiegel pokazywal to chetnie tuz obok uprawy roli polskiej przy pomocy koni... Jak ma sie dobra pamiec (a ja mam tego pecha) to nie mozna nie byc optymista... PF Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 03:30 Wątek jak każdy inny, ale zawiązując go znów wywołasz serię obelg (niestety). Pełnia, rzeczywiście (oglądałem przez lornetkę). I ja nie mogę spać. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 03:41 pomruk napisał: > ...ale zawiązując go znów wywołasz serię obelg (niestety). ------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech uzupełnienie 18.09.05, 03:45 Mam nadzieję, że myślimy o tym samym. Chodzi o występ cywia_l w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29162527 Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: uzupełnienie 18.09.05, 04:23 Nie zawsze o tym samym, ale tamto zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike do tych co nie spia 18.09.05, 04:11 polecam wiersz Galczynskiego: dla zakochanych i dla zawianych,ktorym do domu nie spieszy sie:)) ja tam moge spac bez problemu,jak sie dziury wierci wiertarka,potem sprzata to swinstwo i robi rozne usprawnienia w domu to sen sam przychodzi:)) dobranoc milym panom ogladajacym ksiezyc,gdyz u nas niestety pochmurno,ale cykady nawijaja jak glupie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: do tych co nie spia 18.09.05, 04:18 No to wracam do lozka. Posmialem sie na forum humorum (Panie Kopernik wstrzymaj ziemie wysiadam) i na oslej lawce (zostaf ten muj wontek q...a). Ale starczy tego dobrego. Jak tak lubie polski jezyk. W zadnym tak sie nie smieje. Ale jutro (tzn dzisiaj) mam zrobic co najmniej 3 rzeczy: jogging, popracowac, zwinac basen. Musze ztaem nabrac sil. PF Bedz potrzebowal wszustkich sil Odpowiedz Link Zgłoś
cywia_l Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 08:00 w_ojciech napisał: > W 1949 r. Antek Cukierman i jego żona Cywia Lubetkin założyli w Izraelu > istniejący do dziś kibuc Bohaterów Gett. Dobrze, że internet istnieje i można coś wygooglać z niego! Ale odkrycia dokonałeś, prawda? Czy jesteś w stanie COŚ z nim zrobić? Przeprowadzić analizę naukową? Jakieś wnioski wyciągnąć? Czy sprawa "cywii_l" skończy się na twoich czerwonych uszach i zadyszce??? c_l Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 14:28 oj wojtus wojtus... od baby w d dostales niezle..... mowilam ci, zebys nie pil od rana bo to ma zle nastepstwa.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 15:16 dana33 napisała: > oj wojtus wojtus... od baby w d dostales niezle..... mowilam ci, zebys nie pil od rana bo to ma zle nastepstwa.... :)))) --------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 15:50 wow, wojtus!!!! taka nagla abstynencja tez zle na ciebie wplywa.... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Ot taki sobie wątek 18.09.05, 21:20 cywia_l napisała: > w_ojciech napisał: > > > W 1949 r. Antek Cukierman i jego żona Cywia Lubetkin założyli w Izraelu > > istniejący do dziś kibuc Bohaterów Gett. > > Dobrze, że internet istnieje i można coś wygooglać z niego! > Ale odkrycia dokonałeś, prawda? Czy jesteś w stanie COŚ z nim zrobić? > Przeprowadzić analizę naukową? Jakieś wnioski wyciągnąć? Czy sprawa "cywii_l" > skończy się na twoich czerwonych uszach i zadyszce??? > c_l tratatatatatata babciu babciu dlaczego masz takie dlugie uszy? antos tys juz chyba przekwitl jako baba? Odpowiedz Link Zgłoś
cywia_l Re: Ot taki sobie wątek 19.09.05, 09:01 a. Zaczęłam czytać to Forum, by poznać opinie o tym, co na świecie się dzieje. b. Moją uwagę zwrócił natłok wątków pisanych m.in. przez tych, których sprawy żydowskie nuuuudzą. O czym? O sprawach żydowskich. W jakim duchu? W duchu pogardy i nienawiści. c. Zobaczyłam także stałe i wulgarne dokopywanie Danie (teraz jeden z gierojów radzi jej by się powiesiła i na gałęzi nie suchej), Żydówce z Izraela. Ujrzałam też, że Dana świetnie sobie radzi z opadającą ją sforą. Ale że jest prawie sama, że mało kto ją wspiera. Wspiera ją Antek Cukiermann. Może wolałbym by to był Icchak? d. Wybrałam więc sobie nick cywia_l (oczywiście znaczący) i czasem zaczęłam się tu odzywać. Broniąc nie tyle Dany, ile przekonania, że nikt po jej stronie nie staje. e. Spotkałam się z napastliwością, z próbami dociekania kim jestem (!), z jakimiś dziwacznymi insynuacjami. Celuje w tym kilka osób, które siedzą tu na okrągło, tematy żydowskie bądź sami wywołują (w duchu prowokacji), bądź żwawo się w nich udzielają (w duchu "Juden raus"). Na ogół podpuszczając siebie nawzajem, szczując na forumowiczów, zidentyfikowanych przez nich jako Żydzi. Byłoby śmieszne, gdyby nie było smutne. c_l W-ojciech mnie wygasił, ale poproście go, aby przeprowadził naukową analizę (oczywiście może to być telepatia) i wykazał wam, że nie mogę być Antkiem, skoro jestem Cywią. Dobrej zabawy z kompletem "Mały śledczy". Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Ot taki sobie wątek 19.09.05, 18:25 > Byłoby śmieszne, gdyby nie było smutne. > c_l > W-ojciech mnie wygasił, ale poproście go, aby przeprowadził naukową analizę > (oczywiście może to być telepatia) i wykazał wam, że nie mogę być Antkiem, > skoro jestem Cywią. Dobrej zabawy z kompletem "Mały śledczy". no czasami smutne bywa smieszne,sczegolnie,ze jako nowa panienka na forum podczepiasz sie do tych samych osob,za to samo co twoj szanowny malzonek antos. buhahahaha cywio,so long,bo zapewne jak zasznurujesz te swoje buciczki to wymyslisz cos nowego,moze tym razem z lepszym polotem i czepiaj sie tej gramatyki,a jesli juz antos to czep sie danowej,ta wali bardziej wonne od perfum cywii. Odpowiedz Link Zgłoś
cywia_l Re: Ot taki sobie wątek 20.09.05, 07:21 i-love-2-bike napisała: > no czasami smutne bywa smieszne,sczegolnie,ze jako nowa panienka na forum > podczepiasz sie do tych samych osob,za to samo co twoj szanowny malzonek antos. > buhahahaha cywio,so long,bo zapewne jak zasznurujesz te swoje buciczki to > wymyslisz cos nowego,moze tym razem z lepszym polotem i czepiaj sie tej > gramatyki,a jesli juz antos to czep sie danowej,ta wali bardziej wonne od perfum cywii. "Poczepiam się do ciebie"; niegramatycznie to brzmi, ale piszę twoim językiem, byś mnie zrozumiała. Czepiam się twojej słownikowej znajomości znaczenia wyrazów. Bronisz polskości? Pisz po polsku. "Podczepiam się do w_ojciecha": zakazuje na Forum Świat poruszać tematy międzynarodowe. Skoro go "dola kobiety w islamie" nie interesuje, po co sięga po posty na ten temat? "Podczepiam się do krystiana": pisze bzdury o architekturze (żydowskiej, bo ten temat go nuuuudzi); jego cenne "odkrycie" Tuwima jako katolika litościwie mu odpuściłam. Reszty twego postu nie rozumiem. Jakie buciki, co ty gadasz? Ty nosisz sznurowane? Ja wolę sandały. Wymyślać niczego z polotem lub bez niego nie potrzebuję. Jesteście, główni rozgrywający: Ty, w_ojciech i niejaki krystian (przepraszam innych, ale tę trójkę dostrzegłam, chyba najbardziej udziela się we wskazanej tematyce), tak pełni polotu, że nie mam zamiaru nawet się ścigać. c_l PS Nie jestem panienką, może ty jesteś:), jestem całkiem dorosłą panią. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 no prosze i sprawdza sie powiedzenie starych 18.09.05, 12:21 ludzi,ze stare malzenstwa upodabniaja sie do siebie i nawet wg ewangeli stanowia jednosc. Podobnie jak wierny pies do swego pana,po ktorym przejmuje styl,gust i upodobania. Albo odwrotnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cywia_l Re: no prosze i sprawdza sie powiedzenie starych 18.09.05, 12:27 krystian71 napisała: > ludzi,ze stare malzenstwa upodabniaja sie do siebie i nawet wg ewangeli > stanowia jednosc. > Podobnie jak wierny pies do swego pana,po ktorym przejmuje styl,gust i > upodobania. > Albo odwrotnie :)))) Zdaje się, że masz psa? c_l Deklarację (wyżej) w_ojciecha przyjęłam z ulgą. Oczywiście w strachu przed ZDEMASKOWANIEM pozostając. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 mam psa, antos ci tego nie przekazal??????? 18.09.05, 12:40 podpytaj,on wszystko wie, lacznie z laczna iloscia moich postow w tym roku z rozbiciem na ulubione dni tygodnia i godziny wzmozonej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 aha,i rowno z lozka wstaliscie 18.09.05, 12:43 12.25 antos pod wtracalskim na moj temat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29176270&a=29200403 12.27 cywia l zainteresowana,czy juz wyprowadzilem psa buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
cywia_l Re: aha,i rowno z lozka wstaliscie 18.09.05, 14:05 krystian71 napisała: > 12.25 antos pod wtracalskim na moj temat > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29176270&a=29200403 > 12.27 cywia l zainteresowana,czy juz wyprowadzilem psa > buhahahahaha Chyba jesteś chory człowieku. Masz manię prześladowczą. Twój śmiech jest też dziwnie niezdrowy. O psie pisałeś sam, wyżej. Nie wiem, kto to wtracalski. Pochlebiasz sobie myślami, że mnie interesujesz. Twój pies dokładnie tyle samo. c_l No, chyba że żartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 di widzenia cywia, do pierwszej pomylki w logowani 18.09.05, 16:34 ktora musi przyjsc predzej czy pozniej, bo takie jest prawo forum Wtedy sie odezwe, a narazie czesc Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: czyli z kazdego watku moze byc jakas korzysc 18.09.05, 15:13 Nu, kolejny nick się wyłożył. Panta rhei. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 :))))) i o to chodzi, oto chodzi 18.09.05, 16:35 nie lubie tloku, zwlaszcza sztucznego :))) Odpowiedz Link Zgłoś