mma_ramotswe 15.06.08, 15:16 jeździć na rolkach wzruszac się na piosence Feel mieć nadziei na jutro lepsze niż dziś mieć jakiejkolwiek nadziei szukać pracy szukać miłości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryzelda71 Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:18 A stara to od jakiego wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:20 nie wiem konkretnie. Ale ja już po tej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:22 To ja nadal po drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:23 a czy należy sie trzymac kurczowo strony młodosći? czyy to nie jest śmieszne, lub wręcz żałosne? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:25 A co nazywasz kurczowym trzymaniem się młodości?Robieniem pewnych rzeczy bez oglądania się czy wypada? Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:26 własnie nie wiem. Pewnie granica dla kazdego inna. Ale 50tka w ciuchach młodzieżowych i w dziurawych dżinsach jest już dla mnie "trzymająca sie kurczowo". niech sobei tak robi - moze jej dobrze. Ale ja bym tak nie chciała Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:28 Skup sie na tym co sama napisałaś:niech sobei tak robi - moze jej > dobrze. Ale ja bym tak nie chciała Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:30 Ze kazdy robi wg własnego uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:31 no dobrze, ale pogadać nie można? pościerać poglądów? dajże spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:32 Daje spokój.Choć w moim wieku może nie wypada hehe Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:19 starej babie nie wypada sztuczna szczęka, jak dobrego kleju używa Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:21 jakoś nie do żartów mi dzisiaj, chyba źle ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:22 w takim razie nie jesteś przyzwoitą starą babą, tylko zdziadziałym ramolem! otrząśnij się Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:24 nigdy nie mówiłam, ze jestem przyzwoita!~ "Zdziadziały" chyba też do mnie nei pasuje, ale "ramol" - jak najbardziej. Na otrząsanie się jestem za stara... Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:41 moze oprócz chodzenia z rózowa wstazeczka i mini ( jak ma brzydkie nogi) to wszystko wypada.... 40 stka 40 stce nie równa 50 tka , moze byc duchowo młodsza od 30 stki a stare 25 ki tez spotkałam wiec co oznacza stara baba... bo mnie sie kojarzy stara baba nie z wiekiem, ale ze sposobem bycia... ale takiej to nie tyle że nie wypada, tylko w glowie sie nie mieści, ze mozna masz dzisiaj jakies rowne urodziny, czy cos.. jak czujesz sie stara strzel sobie dziecko.. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:43 a swoja droga, to ile masz lat?...że za ramola sie uważasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 18:21 Lat mam z czwórką na początku... ALe dlaczego sie za ramola uważam - to w poście poniżej) Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 18:20 bea.bea napisała: > moze oprócz chodzenia z rózowa wstazeczka i mini ( jak ma brzydkie nogi) to > wszystko wypada.... A dlaczego wszystko? A jeśli wszystko - to dlaczego jednak tę różową wstążeczkę odgrodziłaś? > > 50 tka , moze byc duchowo młodsza od 30 stki ale czy to znaczy, że ma z siebie robić liceum? >> ale takiej to nie tyle że nie wypada, tylko w glowie sie nie mieści, ze mozna > > masz dzisiaj jakies rowne urodziny, czy cos.. A wiesz, że nei. Tylko czasem mam wrażenie, że już wszystko za mną. Że dokonało sie to na co liczyłam w życiu, na co czekałam. A to o czym jeszcze bardzo gorąco marzę, to się nie spełni. Nie, nie urodziny - tylko ta utrata nadziei > > jak czujesz sie stara strzel sobie dziecko.. Mam czworo! Daj mi spokój!)) Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 19:12 eee... masz doła i tyle..:0 ja w tym roku postawiłam sobie jedynke za czwórka... i zupełnie nie robi to na mnie wrazenia.... nie wiem co znaczy stara baba robi z siebie liceum..... jestem jaka jestem, lubie siebie i zwisa mi co inni o mnie myslą.... w moim wieku i z moim charakterem wiem , ze to juz ich problem ...i to im podnosi sie cisnienie, jak cos im nie lezy...ja mam tak jak chce... a w zyciu osiagniesz co chcesz, jesli chcesz...wlasnie zapisałam sie na studia..a wczoraj dowiediałam sie, ze mnie przyjeli do pracy.... nie wiem jak dam sobie rade...ale tym bede martwiła sie we wrzesniu .... ech staruszko....zaprosiłabym cie na kawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 19:31 bea.bea napisała: > eee... masz doła i tyle..:0 hehe, to taki dół dwadzieścia lat trwający... > > ja w tym roku postawiłam sobie jedynke za czwórka... > i zupełnie nie robi to na mnie wrazenia.... Wiesz, mnie nie tyle o sam wiek konkretnie chodzi, tylko tak właśnie ten brak nadziei mnie przybił > > nie wiem co znaczy stara baba robi z siebie liceum..... To znaczy, ze robi wszytsko by wyglądac młodo. Nawet nie: młodziej, ale młodo. Staje się to jej obsesją > jestem jaka jestem, lubie siebie i zwisa mi co inni o mnie myslą.... To ja powiem tak: jestem jaka jestem, średnio siebie lubię i zupełnie mi nie zwisa co niektóre osoby o mnie myślą > > a w zyciu osiagniesz co chcesz, jesli chcesz...wlasnie zapisałam sie na > studia..a wczoraj dowiediałam sie, ze mnie przyjeli do pracy.... Może zwróciłaś uwagę - założyłam niedawno wątek o bezsilności, bezradności. Własnie nie jest tak, ze jak chcesz, to wszytsko osiągniesz w żyiu. W wielu sprawach na szczęście można coś zrobić. Ale u mnie ostatnio parę takich, na które już nie mam żadnego wpływu: ((( A pracy gratuluję!!! > > nie wiem jak dam sobie rade...ale tym bede martwiła sie we wrzesniu .... Dasz radę, dasz radę! Na pewno! po sobie wiem, że im więcej zajęć, tym lepiej organizacja czasu wychodzi. A dlaczego studia od września? > > ech staruszko....zaprosiłabym cie na kawe.. A ja chętnie bym to zaproszenie przyjęła. Bardzo chętnie > Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 15:49 Starej babie w ogole niewiele rzeczy wypada - poza macica, wlosami i sztuczna szczeka (o szczece to juz kolezanka napisala powyzej). Do nieliczych wypadajacych (poza wyzej wymienionymi) starej babie czynnosci, mozna zaliczyc przywdzianie wora nieokreslonego koloru i pokorne czekanie na walniecie w piornik, polaczone z odmawianiem rozanca. Do piornika stara baba moze zawczasu przygotowac sobie stosowna garderobe. Ale, zeby nie czekac bezczynnie, stara baba moze zajmowac sie roznymi spolecznie uzytecznymi rzeczami, jak to: pieleniem ogrodka, bawieniem wnuczat, obsluga meza, sprzataniem chalupy i rozwazaniami na temat, co ludzie powiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
uroda_ziemi1 Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 16:24 Jedno jest pewne: tzw. stara baba powinna mieć klasę i ubierać się z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 18:24 chciałam wczoraj to urzeczywistnić. Urzeczywistnienie nazywało sie "sukienka". To sie okazuje, że w moim rozmiarze (36) trzeba mieć 17 lat A w moim wieku trzeba mieć rozmiar 46. Innej opcji w moim mieście nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 19:16 to sobie ja kup..... bosz...mam sasiadke w wieku 65 lat która jak mniemam nosi rozmiar 34...chodzi w dzinsach ..i nie wyglada na liceum....( chyba ze z tyłu.. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 19:32 Ale mnie się własnie nie podobają te na nastolatki! Wymarzyłam sobie taką prostą, z satyny, z wcięciem w talii, rozkloszowany dół, do pół łydki. A tu wszytskie w kolorach wściekłego Picassa, długość nijaka, biust na kopertę, naprawdę wszytskie takie same Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 19:52 to co ....do gdyni na zakupy..??? Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 20:01 myślę, że starej babie nie wypada mieć jednocześnie starego męża i starego samochodu dlatego najlepiej zawczasu zadbać o to, by mąż był młodszy (bo później duża konkurencja na rynku trudno przecież wymieniać wciąż samochód na nowy, bo się człowiek (tzn. stara baba) przywiązuje czasem do danego modelu, którego już nie produkują, bo akurat postanowili zmienić nieco kształt lampek oświetlajacych tablicę rejestracyjną... Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 16.06.08, 08:34 Zdecydowanie jestem przywiązana do mojego cudownego męża i zdecydowanie uwielbiam wymieniać samochody. Tylko że do nowego trzeba dołożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 20:23 W złym miejscu szukałaś Ostatnio śliczną sukienkę 36 nabyłam w Promodzie. Przedostatnio w Reserved. Lat mam z czwórką na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 16.06.08, 08:35 Byłąm i w promodzie w i reserved. Ale szukam czegoś bardziej eleganckiego. Może wyraz "klasyczny" byłby najbardziej na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 20:16 A ja chyba wiem skad taki stan u Ciebie, mmma..cos tam cos tam(strasznie trudny ten nick). Czyzby mialo to zwiazek z Twoim ostatnim watkiem o spojrzeniu...? Bo jesli tak, to zadna stara baba nie jestes, wypraszam sobie, bom taka sama. Inna liczbe na poczatku mam, ale ta 4 to malo, malo... Chyba musialabym Cie poznac z moja mama albo z kumpela mojego meza. Mama po 50 juz, a dopiero teraz zyje. Kumpela tez z 4 na poczatku albo niewiele przed 4 i na randki biega, seksuje sie ostro i zycie sobie uklada. A ze czasem nastrojowo sie czlowiekowi i melancholijnie robi normalna rzecz i wiek raczej bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 16.06.08, 08:38 majmajka napisała: > A ja chyba wiem skad taki stan u Ciebie no, to mów... , mmma..cos tam cos tam(strasznie trud > ny ten nick). Nie taki trudny, jeśli sie zna Bohaterkę, o której mowa Czyzby mialo to zwiazek z Twoim ostatnim watkiem o spojrzeniu...? Wiesz, chyba nawet nie. Tak ogólnie wspomnieniowo jestem rozmemłana . Kumpela tez z 4 na poczatku albo niewiele przed 4 i > na randki biega, seksuje sie ostro i zycie sobie uklada. Wcale nie marzę o cyzmś takim. Moje marzenia są bardziej przyziemne - bo przyziemne sprawy nawalają. Męża cudownego mam... > A ze czasem nastrojowo sie czlowiekowi i melancholijnie robi normalna rzecz i w > iek raczej bez znaczenia. Gorezej, jeśli to trwa i trwa i trwa.... > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tosina Re: czego starej babie nie wypada 15.06.08, 20:25 Ostatnnio pracac sie na plazy moja mlodsza o 10 siostra uslyszala od szwagierki.-"po30 nie powinno sie juz opalac" hm..A ja biedna dopiero zaczelam zyc dla siebie(. DZieci spore , mozliwosci finansowe o nieboooooooo lepsze niz w mlodosci, to ja juz wole zyc po swojemu i szczescliwie niz zastanawiac sie co wypada w moim wieku a co nie) I tak mi dobrze. baaa bardzo dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: czego starej babie nie wypada 16.06.08, 09:03 mma_ , ja nie rozumiem dlaczego Ty się tak dołujesz; jesteś po 40stce, obowiązek prokreacyjny spełniłaś, nosisz rozmiar 36 (wow!), masz cudownego męża - nosz żyć nie umierać, a Ty wciąż jakieś problemy wymyślasz Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: czego starej babie nie wypada 16.06.08, 13:52 Jak mi to tak rozpisałaś, to faktycznie. Tylko praca do niczego, a spędzam w niej większość dnia. Widoków na inną niet. I ciężka choroba dziecka, nie chcę o tym pisać Odpowiedz Link Zgłoś