Dodaj do ulubionych

Napady na kobiety w okolicach Szpitala AMG

IP: 5.5D* / 213.40.67.* 21.01.05, 22:16
wiecie co? przed powrotem do kraju powstrzymuje mnie stan bezpieczeństwa w
Polsce, Boże co za kraj, media pisz`ą o napadach, a policja cytuje
statystyki...
Obserwuj wątek
    • Gość: Student AMG Ja zglosilem i co z tego? IP: *.h.pppool.de 21.01.05, 23:07
      W ciagu czterech lat studiow napadnieto na mnie w okolicy uczelni dwa razy.
      Jest to o tyle dziwne, ze nie nie jestem malym, bezbronnym knypkiem.
      Za pierwszym razem olalem dwoch kolesi chcacych mnie "skroic" z komorki i
      ukrylem sie w budynku rektoratu (wszystko dzialo sie w bialy dzien!!!).
      Niezwlocznie zadzwonilem na policje, gdzie zostalem mniej lub bardziej olany
      (nikt nie chcial moich danych osobowych), zapowiedziany patrol oczywiscie sie
      nie pojawil.
      Za drugim razem jakis maly dresik chyba w akcie rozpaczy chcial mnie znowu
      skroic na przystanku przy bylym pogotowiu, obecnym Luxmedzie. Byla godzina
      mniej wiecej 21.00, poniedzialek, na przystanku pusto. Troche sie
      poszarpalismy, jak zobaczyl ze nie da rady zaczal uciekac przede mna i rzucac z
      bezpiecznej odleglosci we mnie kamieniami z torowiska. Zadalkem sobie trud
      zgloszenia tego drugiego incydentu. Zajelo mi to, bagatela 3 godziny na policji
      (dojazdow nie licze). Nie wiem czy wszyscy maja tyle czasu zeby zglosic probe
      rozboju, zwlaszcza jak niechetny policjant (komu by sie chcialo stukac w
      klawisze rozpadajacej sie maszyny do pisania przez poltorej godziny) i tak
      dawala mi do zrozumienia, ze to nic nie da.
      Sprawcy oczywiscie nie ujeto.
      A jesli policja uwaza ze to nie jest niebezpieczny rejon, to gratuluje
      rozpoznania w terenie, czlowieka za to odpowiedzialnego proponuje mianowac
      conajmniej ministrem spraw wewnetrznych, ten sam poziom kompetencji.
      • Gość: maruda Zgłosiłeś i nic. IP: *.gdynia.mm.pl 22.01.05, 02:11
        Gość portalu: Student AMG napisał(a):

A jesli policja uwaza ze to nie jest niebezpieczny rejon, to gratuluje
        rozpoznania w terenie, czlowieka za to odpowiedzialnego proponuje mianowac
        conajmniej ministrem spraw wewnetrznych, ten sam poziom kompetencji.

Policja świetuje opisany niedawno przez GW wielki sukces w postaci ujęcia
        groźnego przestępcy - piętnastolatka, który przerobił w swojej legitymacji
        szkolnej datę urodzenia. Straż miejska żyje konkursem na nowego komendanta.
        Nikt więc nie ma czasu na słuchanie Twoich dyrdymałów. ;)

A poważniej, problem jest nie tylko w samej policji i jej podejściu do sprawy,
        ale również mediów, które częściej opisują bzdury, zamiast przyjrzeć się
        problemom naprawdę poważnym. Rejon AMG i PG nie jest niebezpieczny od wczoraj,
        ale od kilkunastu co najmniej lat.

Kiedy GW przyciśnie i zapyta komendanta odpowiedzialnego za ten rejon, co ma
        zamiar z tym fantem zrobić? Co ma zamiar robić straż miejska, poza
        administrowaniem miejscami do parkowania?

• polf Re: Ja zglosilem i co z tego? 22.01.05, 13:30
        Panie przyszly lekarzu!!! Dbaj Pan o swoj jezyk!!! "Skroić" "olać"... To jezyk
        dzieci lub zbirow. Lekarz powinien wladac troche lepszym jezykiem.
        • Gość: tez student Re: Ja zglosilem i co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 13:52
          To niech Pan poslucha ludzi np. z zarzadzania.. Lekarz tez zawod.
        • Gość: Student AMG Do Lingwisty-Wychowawcy IP: *.h.pppool.de 22.01.05, 23:09
          Jak widze jesli nie ma mozliwosci przyczepic sie do meritum, to byle zeby miec
          post na stronie, czepiac sie jezyka.
          Panie Lingwisto, po pierwsze wydae mi sie ze forma per Pan, powinna raczej
          zabrzmiec "Niech Pan zadba..." Dbaj Pan, to forma znana z przybytkow z tanim
          winem i szemranym towarzystwem, ale najwidoczniej to panu w najmniejszym
          stopniu nie przeszkadza (pan napisane z malej litery zupelnie swiadomie).
          W dalszym ciagu zapraszam do czytania postow DOKLADNIE, jak powyzej widac slowo
          skroic jest w cudzyslowiu (to takie male, podwojne kreseczki prze i po slowie),
          co ma zasymbolizowac ze nie uzywam tego slowa na codzien.
          Ponadto mysle ze pouczanie mnie jakim jezykiem ma sie poslugiwac lekarz jest
          conajmniej nie miejscu, kto panu daje do tego prawu? Polf zapewne nie jest
          alter ego Profesora Miodka.
          Powsciagliwosci zycze, albo conajmniej pisania na temat.
    • Gość: tchod@wp.pl Re: Napady na kobiety w okolicach Szpitala AMG IP: 65.217.59.* 22.01.05, 07:25
      1. Sto tanich pagerow alarmowych, do alarmowania policji, rozdanych
      pieleniarkom AMG i WSZ byloby tansze i zapewne skuteczniejsze niz kilku
      ospałych gliniarzy, nocujacych na stałe w tym rejonie. Finansować by to mogli
      na spółkę Akademia, Policja, np. Gazeta, pacjenci i same zainteresowane.

2. A zmiana rutyny na oddziałach, przesuniecie godzin zmian tak, by różne
      oddzialy miały zmiany o różnej porze, nie kosztowałoby nikogo nic, a
      spowodowałoyby, ze rabusie nie czyhaliby na biedne Piguły jak na pewną dostawę
      mięska i woleliby grasować gdzie indziej. Np. na kogoś, kto zarabia jakieś
      pieniądze, a nie takie marne jałmużny jak one.

Dok
      • Gość: maruda Re: Napady na kobiety w okolicach Szpitala AMG IP: *.gdynia.mm.pl 23.01.05, 15:25
        Gość portalu: tchod@wp.pl napisał(a):

> 1. Sto tanich pagerow alarmowych, do alarmowania policji, rozdanych
        > pieleniarkom AMG i WSZ byloby tansze i zapewne skuteczniejsze niz kilku
        > ospałych gliniarzy, nocujacych na stałe w tym rejonie. Finansować by to mogli
        > na spółkę Akademia, Policja, np. Gazeta, pacjenci i same zainteresowane.

******************************* *

Pagerów? Na wyrwanie torebki i okaleczenie wystarczy mniej niż minuta.

> 2. A zmiana rutyny na oddziałach, przesuniecie godzin zmian tak, by różne
        > oddzialy miały zmiany o różnej porze, nie kosztowałoby nikogo nic, a
        > spowodowałoyby, ze rabusie nie czyhaliby na biedne Piguły jak na pewną dostawę
        > mięska i woleliby grasować gdzie indziej. Np. na kogoś, kto zarabia jakieś
        > pieniądze, a nie takie marne jałmużny jak one.

Wracające pojedynczo osoby są jeszcze łatwiejszym łupem. I tu nie chodzi o to,
        by AMG dostosowywała czas pracy do potrzeb lokalnych zbirów, ale korzystała z
        przysługującego podatnikowi prawa do bezpiecznego poruszania się w miejscach
        publicznych.

• Gość: E.Z. z Gdańska Re: Napady na kobiety w okolicach Szpitala AMG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 08:51
      Przed laty mieszkając w Gdyni, przy ul. Świętojańskiej pobito mnie w drzwiach
      mojego mieszkania za ujawnienie handlu kradzoną bronią. Wzywałem Policję i też
      nie przyjechała...... Oddałem sprawę do Sądu. Sprawa trwa od 1999 roku i nie
      jest do końca zakończona. W pierwszej instancji w Gdyni sprawców
      uniewinnili...... Sprawców, którym Prokuratura za fałszowanie dowodów do tej
      sprawy o pobicie przedstawiła zarzuty fałszerstwa. Sąd w sprawie o fałszerstwo
      orzekł wyroki skazujące.
      Uniewinnienie SR w Gdyni orzekł na podstawie "dawania wiary", jednocześnie
      odrzucił moje wnioski dowodowe, których celem było udowodnienie winy oskarżonym
      o pobicie.
      W trakcie mojej apelacji od wyroku SR w Gdyni, moi oprawcy przed Sądem
      Okręgowym w Gdańsku dla tegoż Sądu Okręgowego (pomimo sfałszowania j/w dowodów)
      w dalszym ciągu byli WIARYGODNI!!!!!!!!!!!! Pomimo, że apelację opierałem min
      na fakcie orzeczonych wyroków oraz nieprzeprowadzenia moich wniosków dowodowych.
      Aktualnie sprawa ta jest w STRASBURGU. Była też parokrotnie prezentowana w
      TV oraz lokalnej prasie.
      E.Z.
      ps. Tak jak w Polsce działa Policja oraz Sądy to szkoda co mówić. Wystarczy np.
      pracowć na kierowniczym stanowisku w strukturach Mar. Woj. (tak jak jeden ze
      sprawców pobicia) lub mieć koneksje rodzinne w służbie więziennictwa (tak jak
      drugi sprawca pobicia). I sprawa załatwiona. Sądy w woj. pomorskim (szczególnie
      w Gdyni i w Gdańsku) to jedna wielka wspólna oragnizacja.... Poczytajcie co
      nieco w różnych gazetach, popatrzciw w TV. Popytajcie o STAWKI u odpowiednich -
      właściwych adwokatów etc. Popytajcie, posłuchajcie to odnisiecie wrażenie, że
      sa one sprywatyzowane. Powyższe wywodzę chociażby z afery na UG Wydz. Prawa.
      Jeżeli dzieci prominentów z trójmiejskiej palestry przez protekcję otrzymały
      indeksy to jaka dla tych dzieci jest pierwsza praktyczna lekcja życiowa?????
      Proszę sobie na to pytanie odpowiedzieć.
      I każdemu kto tylko może, życzę jak najdalej od tego katolickiego kraju raju
      z wartościami chrześcijańskimi oraz księżmi biznesmenami (patrz H. Jankowski &
      o. Rydzyk). Kraju w którym ofiara jest jedynie poniewierana przez te organa
      państwowe.
      • Gość: E.Z. z Gdańsk Re: Aneks do mojej wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:05
        Wszystkim zaineterowanym dzienikarzom przedłożę oryginalne dokumenty do wglądu
        mój adres kontaktowy e-mail: eugeniuszzinkiewicz@yahoo.fr
      • polf Re: Napady na kobiety w okolicach Szpitala AMG 22.01.05, 13:35
        Niestety. Sady w Polsce nie sa niezwisle. I to co mowie nie jest czczym
        gadaniem. Przekonal sie juz o tym nie jeden obywatel naszego pieknego kraju...
        • Gość: Ormowiec Re: Napady na kobiety w okolicach Szpitala AMG IP: *.chello.pl 22.01.05, 21:52
          Nie ma się co martwic.Jak juz wszystkie napadna to nie będzie po co napadać. W
          kapitalizmie jak jest podaz to jestpopyt. Przeniosa się w inne biedne okolice
          chcby pod banki na Grunwaldzką.
          • aaniia Re: Napady na kobiety w okolicach Szpitala AMG 23.01.05, 11:10
            Policja łapie kobiety i dzieci - bo to bezpieczne zajęcie. Oprychów się boi!!!
            Zresztą trudno chlopakom się dziwić - pracują prawie społecznie!!
    • Gość: Eva Re: Napady na kobiety w okolicach Szpitala AMG IP: *.Library.McGill.CA 23.01.05, 17:54
      Ja wyjechalam z Polski ponad 20 lat temu, ale bywam w kraju co roku.
      Niestety, to nie Polska w ktorej sie wychowalam, za ktora czesto tesknie.
      A najbardziej przeraza mnie, ze z roku na roku Polska przypomina mi kraje
      Ameryki poludniowej i centralnej, a nie Europe.
    • Gość: Wlodek z zagranicy Re: Napady na kobiety w okolicach Szpitala AMG IP: 213.42.2.* 24.01.05, 06:03
      Zamiast wydawac pieniadze na luksusy(przyklad-samochod dla Prezydenta
      Sopotu),zlikwidujcie bandytyzm w Trojmiescie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka