tweety_bird 14.01.06, 18:26 Witajcie! Mój synek odparzył się troszkę w pachwinkach. Smaruję Sudocremem, ale nie pomaga. Czy macie coś sprawdzonego? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeska1 Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 14.01.06, 19:48 Sudocrem, bephanten i inne cuda....nic nie pomagało. Ciotka poradziła mi penaten - rewelka. Smaruję tylko na noc. Brzmi to jak reklama, zdaję sobie sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 14.01.06, 19:52 ja smaruje mascia z pantenolem z serii nivea baby - pomaga wazne aby na sucha skore posmarowac i jesli uzywasz oliwki to starac sie aby dodoatkowo juz tych posamrowanych mascia miejsc nie oliwkowac Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 14.01.06, 20:47 w pachwinkach mj syn miał od pieluszek może są za małe za ciasne ja zmieniłam na większe i problemu nie ma też smarowałam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 14.01.06, 20:52 Bepanthen maść - 5% dexpantenolu, który w rewelacyjny sposób przyspiesza gojenie, łagodzi, działa przeciwzapalnie. Tłusta konsystencja (dzięki zawartości lanoliny) dodatkowo chroni skórę przed kolejnymi podrażnieniami, ale pozwala jej oddychać. Nigdy mnie nie zawiodła, a stosujemy na rany, skaleczenia, otarcia i in. Odpowiedz Link Zgłoś
sabana Tylko Clotrimazol 15.01.06, 00:27 Najlepszy jest Clotrimazol (clotrimazolum krem). kosztuje około 2zł, w każdej aptece bez recepty. Sudokremem i penatenami tylko zapaćkasz a odparzenie idzie wgłąb skóry. Clotrimazol jest lekki, wchłania się szybko, wklepuj go. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Tylko Clotrimazol 15.01.06, 01:07 Klotrimazol jest lekiem przeciwgrzybicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
sabana Re: Tylko Clotrimazol 15.01.06, 11:29 Tak, ale polecił mi go lekarz pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Tylko Clotrimazol 15.01.06, 12:21 sabana napisała: > Tak, ale polecił mi go lekarz pediatra. Na odparzenia?! Wow Odpowiedz Link Zgłoś
tomi1003 Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 14.01.06, 21:07 Hm,nie wiem,czy wam sie spodoba ta metoda,ale my takie odparzenia wysuszalismy.I tak najlepiej sprawdzil sie zestaw:sudokrem + maka ziemniaczana.Pomoglo w dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamarobcia Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 14.01.06, 21:32 Polecam grubą warstwę Bephantenu. Tylko to pomogło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agam26 Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 15.01.06, 11:37 zdecydowanie polecam lonomag(zielony) na pachwiny, zaś sudocrem do pupy. Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 14.01.06, 21:47 A ja polecam Alantan Plus maść (jest jeszcze krem, no i zasypka). U mnie była mąka, sudocrem, tormentiol, pentacrem, nivea coś tam zapobiegające odparzeniom i bez rezultatów. Najpierw lecząc smarowałam tak, jak jest napisane, czyli przy każdej zmianie pieluchy, a teraz tylko po zrobieniu kupy. Już od kilku miesięcy nie mamy żadnych problemów. Moja Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
okruszek8 Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 14.01.06, 22:11 U mojego malenstwa pomogla zasypka. Ale bardzo wazne jest aby byla na sucho a nie na naoliwione miejsca. I nie nalezy sie zrazac tym, ze jeszcze nastepnego dnia nie ma efektow, ale na pewno pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 14.01.06, 22:11 Mój Emiś od urodzenia miał problem z pachwinkami, bo ma niezwykle delikatną skórę, która ciągle pękała w tych miejscach. Pomogło smarowanie Tanno Hermal - to taki biały płyn do smarowania m.in. sączących się ran - osusza i zapobiega zainfekowaniu. Po jakichś dwóch tygodniach stosowania 3 razy dziennie problem zniknął. Teraz czasem pojawiają się nowe pęknięcia, Tanno Hermal zwalcza je zwykle w dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
sabana Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 15.01.06, 00:28 Tanno Hermal jest też na ospę. Odpowiedz Link Zgłoś
mela79 Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 15.01.06, 12:26 Dwa dni temu byłam u lekarza, mmała też taki problem. Przepsała mi receptę na maść którą wykonuje się na zamówienie w aptece. Rewelacja! Po 2 dniach wszystko zeszło, a koszt tylko 5 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_bird Re: Bardzo dziękuję za wszystkie rady :) 15.01.06, 16:00 Bardzo dziękuję za wszystkie rady Teraz nie wiem, co wybrać... Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 15.01.06, 17:26 Mi sudocrem nie pomagał. Natomiast Bepanthen rewelacyjnie sie sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
lucado Re: Odparzenie w pachwinach - czym smarować? 15.01.06, 21:06 witam wszystkie mamki ja na początku stosowałam sudocrem, potem coś z nivea ale jak mały odparzył sobie jajeczka i pachwinki to przeszłam na parafinę ciekłą dostępną w aptece za 2.30. rewelacja siuski spływają jak po kaczce nie ma odparzeń a pielucha nie przykleja się do kremu. tanio i zdrowo. polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś