Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i niedrogi

03.09.06, 23:05
Witam. Podajcie mi propozycje fotelika samochodowego dla mojego synka.
Skończył 5 m-cy. Waży 8500 smile. Synek jeszcze sam nie siedzi - chociaz sie
mocno juz do tego rwie. W obecnym foteliku pasy zapinam już na styk (długość
wysunięta na maxa, nie ma regulacji wysokości), nózki już tez ma za
fotelikiem, a główce już niewiele brakuje zeby wystawała. Chciałabym fotelik
w którym będzie jeszcze mógł wygodnie leżeć, a w przyszłości siedzieć. Z góry
dziękuję
Obserwuj wątek
    • wiola0k Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 06.09.06, 22:06
      Nie ma nikogo kto mógłby doradzić mi - za jakim fotelikiem powinnam patrzeć, te
      od 9-18 nie pozwalają na pozycje półleżącą - a na takiej własnie mi zależy,
      zanim synek zacznie twrdo siedzieć jeszcze trochę minie, nie chciałabym męczyć
      go na siłe.
      • delfina7 Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 06.09.06, 22:53
        My nabylismy własnie na allegro za 200 zl . Rozkłada się do pozycji pól
        leżącej , ale chyba nie tak mocno jak wyprofilowane są foteliki - nosidełka .
        Najlepiej sama skocz do sklepu i popatrz na te foteliki jak sie rozkładają Weż
        też poprawkę na to , że siedzenie też jest pochylone, a to ten
        fotelikaukcja.onet.pl/show_item.php?item=123266884
        Materiał podobny do irchy , coś takiego. W sumie wyglądem to podobny do
        firmowych z tym , że nie ma tam np bajerów typu wskażniki napięcia pasów.
        • anulla1 Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 06.09.06, 23:03
          Nie wiem jak wygladajaą , ale podobno są foteliki od 0-18kg moze taki by wam
          pasował. Ewentualnie foteliki ramatti (9-18) są dosyc głęboko wysuwane do przodu
          • dyzurna Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 08.09.06, 10:37
            mam ten sam problem i chyba zdecyduje sie na fotelik od 0-18 kg, szukam fajnego
            modelu
            • niuczka1 Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 08.09.06, 10:44
              My zakupiliśmy ramatii 9-18, fajny i jak narazie nas nie zawiódł, wybraliśmy
              się w długą podróż i sprawdził się w 100%. Synuś juz siedzi, ale fotelik ma
              pozycje półleżącą. Ja zapłaciłam w sklepie 280 zł. Tak wygląda:
              www.allegro.pl/item123836806_fotelik_ramatti_2006r_venus_9_18wys0zl_7gratisow.html
              Ja oglądałam też te 0-18 ale uważam że sa małe i dla starszego dzieciaczka
              będziesz musiała szukać większego.
    • p_renula76 Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 08.09.06, 10:47
      My równiez parę dni temu nabyliśmy fotelik taki jak "delfina" wizualnie
      faktycznie nie odbiega od firmówek, ma 2 wkładki(do demontażu) jedna
      pomniejszajaca jego głębokość a druga jest umiejscowiona przy głowce-
      zapobiega "obijaniu"się główki po bokach. Posiada regulacje pozycji siedziska
      od pozycji siedzącej do półleżacej-podobnie mają prawie wszystkie foteliki.
      Narazie sie sprawdza,mam nadzieje ze dalsza Jego eksploatacja równiez dobrze
      wypadnie
      • dyzurna Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 08.09.06, 10:54
        ja niestety musze kupic od 0-18 mala ma 5 miesiecy i 7 kg , fotelik jest w
        jednym domu ten od 0-13 ale drugi potrzebujemy bo mala jezdzi tu z nami w
        belgii, a taki mozna montowac tylem do kierunku jazdy. jest za mala na jazde
        przodem. moze ktos jeszcze cos dopisze?
        • mumusowa Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 08.09.06, 12:13
          hej, ja troche z innej becki ale też odnośnie fotelika - wybieram sie na kilka
          miesięcy do Belgii i też zamierzam zmienić fotelik, mały ma 6 miesięcy i
          myślałam o ramatti venus, no ale on jest montowany do jazdy przodem. Czy to
          oznacza, ze nie moge go uzytwać, bo młody musi w tym wieku jeżdzić w Belgii
          tyłem do kierunku jazdy?
          • delfina7 Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 08.09.06, 14:02
            Wiesz np ten mój fotelik w instrukcji ma opis montażu tyłem do kierunku jazdy ,
            także chyba w innych też można.
    • magdalenas10 Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 08.09.06, 12:55
      moja corcia ma ok 3,5 miesiaca i wazy ok 7 kg.ale zamierzam kupic nastepny
      fotelik 9-36 kg.teraz mam coneco, i taki sam tez chce kupic.widziałam na alegro
      po 250 zł.mysle ze w grudniu juz będe zmuszona zmienic na wiekszy.
    • baas1 Re: Jaki fotelik samochodowy na 6mc : dobry i nie 08.09.06, 13:55
      Ja kupiłam Ramatti, kosztował w sklepie trochę ponad 300 zł, jest wprawdzie od
      9 do 18 kilo, ale to chyba bardziej chodzi o wielkość dziecka, a nie o wagę.
      Jak sie pociągnie za taki dzyndzelek na dole, to dziecko jest w pozycji
      półleżącej.Moja córka od razu pokochała podróże samochodem, bo fotelik kołyska
      chyba ją strasznie wkurzał, że nic nie widzi, bo jeździ tyłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka