krwawy.lolo 24.05.26, 17:36 doświadczenie z tym badylem? pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82otlin_japo%C5%84ski Czy to możma kupić jedynie online? No, i w ogóle. Żona mi się zakochała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: eMatka ogrodniczka ma 24.05.26, 17:50 Źle napisałam, można zamówić z dostawą do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatka ogrodniczka ma 24.05.26, 18:04 Dzięki, i tak zamówiłem na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: eMatka ogrodniczka ma 24.05.26, 21:33 Dobrze jest przycinać. Wtedy mocno kwitnie. Niestety, ma mnóstwo odrostów, nawet od krzak głównego. Coś na zasadzie sumaka... Ale w pełnym rozkwicie jest piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: eMatka ogrodniczka ma 24.05.26, 21:38 Przycinanie po przekwitnięciu. Kwitnie na nowych pędach. Niestety, mój nie przeżył, w zeszłym roku mi usechł. Usunęłam. Ale pędy na nowo się gdzieniegdzie pojawiają. Daleko od miejsca, w którym rósł. W ogóle sporo wieloletnich krzaków, które sądził maz- nie przeżyło. Daglezja złamała się w połowie, kilka dni po pogrzebie. Nie wiem, co o tym sądzić. Dziwny zbieg okoliczności 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: eMatka ogrodniczka ma 24.05.26, 17:56 Mam taki trochę zapuszczony kat w ogrodzie, i posadziłam tam z 5 lat temu otrzymany w prezencie z porządków w ogrodzie znajomego złotlin. Niczego się specjalnie po nim nie spodziewałam, a tu proszę, jest jedną z moich ulubionych roślinek. Gdzie kupić, nie wiem. Nie robię dla niego zupełnie nic, a on rozrasta się w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatka ogrodniczka ma 24.05.26, 18:13 Wygląda świetnie. Podobno trzeba uważać, żeby się badyl za bardzo nie rozplenił. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: eMatka ogrodniczka ma 24.05.26, 18:47 Na to wygląda. Mnie to akurat w tym kącie pasuje 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś