justa52 03.03.05, 19:16 Czy ktos słyszał o tym leku ? Mój mały ma refluks zołądkowy lekaz kazał szukac tego w aptekach a podobno wycofali bo ma jakieś skutki uboczne proszeo pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzek2 Re: lek Cordinax pomózcie 03.03.05, 19:19 Owszem, już od dwóch niezależnych od siebie lekarzy slyszałam, że został wycofany bo podejrzewają że może powodować problemy z sercem u dzieci po długotrwałym stosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_b Re: lek Cordinax pomózcie 03.03.05, 20:48 tak wycofany jest napewno ,pracuje w aptece i od zeszłego roku nie możemy go zdobyc,brała go u nas jedna pacjentka ale teraz sie przeraziła i rezygnuje z tego leku... Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: lek Cordinax pomózcie 03.03.05, 22:37 Też go szukałam 1,5 roku temu - już wtedy były problemy z dostaniem go. Jednym ze skutków ubocznych są zaburzenia rytmu serca, ale lek jest groźny tylko dla dzieci, które mają problem z serduszkiem. Mi jakoś udało się go zdobyć, ale na młodego wcale nie działał (dopiero po nim zaczął tak naprawdę wymiotować), podziałał dopiero Losec. Może więc lekarz zapisze jakiś inny lek. Odpowiedz Link Zgłoś
justa52 Re: lek Cordinax pomózcie 03.03.05, 22:55 dzieki za pomoc tak naprawdę to nie ma problemu ze znalezieniem tego leku podzwoniłam tu i tam i znalazłam 4 butelki.Oskar dostawał ten lek przez 2 tyg i wtedy sie zaczeło biegunka, brak apetytu, stał sie apatyczny i miał straszne bóle bzucha a kiedy sie jeszcze dowiedziałam że żle działa na serduszko... prosiłam juz lekaza o zmiane leku ale on twierdzi że inne np.Debridat działaja bardziej na psychikę rodziców niż na dziecko-chyba zmienię lekaża pozdrawiam mama Oskarka Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_b Re: lek Cordinax pomózcie 03.03.05, 23:10 no pierwszy raz słyszę że działają na psychikę rodzicaakurat debridat....ja proponuje zmienic lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
bognarek4 Re: lek Cordinax pomózcie 04.03.05, 09:27 Rzeczywiście Coordinax w płynie został w zeszłym roku wycofany, jest tylko w tabletkach. Dokładnie nie potrafię powiedzieć dlaczego - o jego możliwym wpływie na układ krążenia było wiadomo od dawna (był opisywany w ulotkach leku), co nie zmieniało faktu, że w określonych przypadkach był bardzo przydatny. Niestety nie ma preparatu, którym można by było go zastąpić. Ewentualnie lekarz moze zapisać proszki robione z odpowiednią dawką leku. Pozdrawiam bognarek Odpowiedz Link Zgłoś