Dodaj do ulubionych

Brzydki zapach z ust ...

06.05.08, 19:23
synek ma 19 miesięcy ... miał robione badania pod kątem grzybów i ph-
metrię - wszystko ze względu na paskudny zapach z ust ....

czym moze być spowodowany taki smród z buzi ?
( pleśniawek , grzybicy nie ma ... ph-metria ok)
Obserwuj wątek
    • 0hela Re: Brzydki zapach z ust ... 06.05.08, 19:32
      a obecnosć bakterii? np. paciorkowca ropotwórczego?
    • sweet.joan Re: Brzydki zapach z ust ... 06.05.08, 21:11
      A jakie badanie pod kątem grzybów miał robione? Ja bym zrobiła wymaz z gardła i
      posiew kału na grzyby i pleśnie. A kataru nie ma? Odbija mu się?
      • asik37 Re: Brzydki zapach z ust ... 06.05.08, 21:29
        a ząbki ma zdrowe?
        • eda.wilczus Re: Brzydki zapach z ust ... 07.05.08, 11:54
          ząbki zdrowe (mało ich ma - 7 ) ...
          posiew kału w kierunku grzybów był robiony 5 razy w róznych labach
          (u Kamirskiej też) ...
          wymaz z gardła i nosa w kierunku gryzbów też miał robiony ...

• eda.wilczus Re: Brzydki zapach z ust ... 07.05.08, 11:55
          ząbki zdrowe (mało ich ma - 7 ) ...
          posiew kału w kierunku grzybów był robiony 5 razy w róznych labach
          (u Kamirskiej też) ...
          wymaz z gardła i nosa w kierunku gryzbów też miał robiony ...

kataru nie ma ... odbija mu się czasem

• sweet.joan Re: Brzydki zapach z ust ... 07.05.08, 12:21
            Jak u Kamirskiej, to rozumiem, że i pasożyty były robione? Odbijanie czasem
            towarzyszy lambliom albo tasiemcowi.
            Aha, Kamirska na grzyby nie robi posiewu - bada mikroskopowo, z tego co wiem.
            Posiew najlepiej w Warszawie zrobić u Kostrzeńskiej (robi też wszelkie wymazy).
            • eda.wilczus Re: Brzydki zapach z ust ... 07.05.08, 20:56
              tak , pasożyty były robione ( nietylko u K.) ...
              jedynie wymazu z gardła i nosa w kierunku bakterii nie robiłam ....

• 0hela Re: Brzydki zapach z ust ... 07.05.08, 21:37
                eda.wilczus napisała:

> tak , pasożyty były robione ( nietylko u K.) ...
                > jedynie wymazu z gardła i nosa w kierunku bakterii nie robiłam ....
                >

zrób koniecznie
                pzdr
                • sweet.joan Re: Brzydki zapach z ust ... 08.05.08, 09:12
                  Jeśli jesteś z W-wy, nie trać czasu, idź od razu do Kostrzeńskiej (na Alergiach
                  znajdziesz namiary - trzeba się do niej umówić), powiesz o objawach i zrobisz
                  wszystkie wymazy. A przy okazji dla świętego spokoju zrobiłabym u niej też
                  jeszcze ten posiew (tylko nie wiem jak z kwestią finansów, czy podołacie tyle
                  naraz).
                  • eda.wilczus Re: Brzydki zapach z ust ... 08.05.08, 11:15
                    niestety jestem z Krkowa...

czy moze to być spowodowane spożywaniem zbyt dużej ilości mięsa?
                    • sweet.joan Re: Brzydki zapach z ust ... 08.05.08, 11:29
                      O, szkoda. Popytaj o dobre laby w Krakowie (pod kątem posiewów i wymazów).
                      Ogólnie mówi się, że spożywanie mięsa w dużych ilościach sprzyja powstawaniu
                      bakterii gnilnych w organizmie, ale nie zgłębiałam tematu, więc szczegółowo się
                      nie wypowiem. Wiem tylko, że dobrze jest jeść dużo czosnku i chrzanu - niszczą
                      bakterie gnilne. Ale jak mówię, nie wiem, czy to ma związek.
                      A jakieś inne objawy dziecko ma?
                      • eda.wilczus Re: Brzydki zapach z ust ... 09.05.08, 11:34
                        mały jest alergikiem .... przy okazji ph-metrii miał robione testy
                        skorne ( nic nie wyszło ) , wcześniej testy z krwii - też nic nie
                        wyszło ... IGe całkowite w normie ...
                        • eda.wilczus Re: Brzydki zapach z ust ... 09.05.08, 11:37
                          oprócz tego wysypki i czasem paskudne ,kolorowe kupy z
                          niesrtawionymi resztkami ...

miał robione próby trobowe - wyszły ok ..
                          krew utajona w kale -ok

czekam na wynik badania chlorków w pocie

ps. mały miał sepsę kiedy miał 2 miesiące - po operacji na
                          przpuklinę przeponową ... oraz zapalenie jelit
                          • sweet.joan Re: Brzydki zapach z ust ... 09.05.08, 12:34
                            No to trochę tych objawów jest. Trudno mi coś doradzić, ale coś na rzeczy musi
                            być. Z pewnością miał podawane antybiotyki? Coś w tych jelitach się dzieje na
                            moje oko, ale moje oko to oko laika uncertain
                            A posiewy kału robiłaś w Krakowie?
                            Wszelkie rodzaje alergii, wysypki, problemy z kupami często towarzyszą pasożytom
                            (w tym grzybicy), ale o tym chyba wiesz, bo już widziałam Cię na f. Alergie.
                            Ja bym chyba dalej badała te kupy i rozważyła dietę przeciwgrzybiczą, mimo
                            negatywnych badań. Dieta sama w sobie jest dobra nawet dla zdrowych osób. Zero
                            cukru i mleka (całego nabiału) i odstawiłabym gluten, przynajmniej na jakiś czas.
                            Poszperaj jeszcze na Alergiach, może na coś wpadniesz. Albo opisz sytuację i
                            ktoś Ci pomoże?
                            • eda.wilczus Re: Brzydki zapach z ust ... 09.05.08, 20:05
                              posiew kału robiłam dwukrotnie - najpierw wyszedł gronek , później
                              nic specjalnego ... badania robione w Krk ...

badanie na pasożyty robiłam 5 razy ( lambie też ) -w tym raz u
                              Kamirskiej ...

na grzybicę : badania kału parokrotne i wymaz z gardła i nosa
                              (raz ) - tylko u K. wyszła Candida na + ....

na Alergiach już o to pytałam i przewertowałam forum ... właściwie
                              to wszędzie szukam sad
                    • 0hela Re: Brzydki zapach z ust ... 08.05.08, 11:40
                      W Krakowie istnieje tylko jedno laboratorium wink Instytut
                      Mikrobiologii na Czystej
                      pzdr
                      • sweet.joan Re: Brzydki zapach z ust ... 08.05.08, 11:59
                        Chyba rzeczywiście:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=41752518&a=41754577
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka