Dodaj do ulubionych

dzwoniłam do Kostrzeńskiej - probiotyki przed bada

29.01.07, 15:12
Dziewczyny, 2 razy dzwoniłam do Kostrzeńskiej z pytaniem czy musze odstawić
probiotyki Dziecku przed posiewem na grzyby i 2 razy uzyskałam odpowiedź NIE.
Pierwszy raz odebrał Facet i się kogoś dopytywał, dziś odebrała kobieta, jak
zaczęłam drążyć to powiedziała, ze jak bardzo chcę to 1 dzień przed mogę nie
dawać.
Obserwuj wątek
    • kiw75 Re: dzwoniłam do Kostrzeńskiej - probiotyki przed 29.01.07, 15:52
      Ja równiez dostałam odpowiedź "nie". Tą samą informację miałam od swojego
      lekarza. No, to może to i prawda...
      • m_oments Re: dzwoniłam do Kostrzeńskiej - probiotyki przed 29.01.07, 21:53
        zeby to byla prawdasmile
        bo chyba nieswiadomie skrzywdziłam własne dziecko
        mały miał mleko z probiotykami, i było w miare wszytsko ok z jego brzuszkiem,
        od wczoraj probuje go przestawic na mleko bez probiotyków (tez HIPP tylko BIO) i
        teraz ma wielki twardy brzuszek..
        i wlasnie sie zamartwialam co jest gorszym złem..
        ufff
        chyba jutro sama do niej zadzwoniebig_grin

ale pytałyście o badanie na grzyby? nie same pasozyty?
        • emfj Re: dzwoniłam do Kostrzeńskiej - probiotyki przed 30.01.07, 08:58
          ja pytałam konkretnie o posiew na grzyby - u nas wyszła u Kamirskiej candida
          więc one interesują mnie najbardziej
    • babsee Re: dzwoniłam do Kostrzeńskiej - probiotyki przed 30.01.07, 09:04
      W moim Labie, kierowniczka mowila, ze nie ma znaczenia, czy dziecko przyjmuje
      probiotyki.Dlatego,ze i tak one wyjdą w posiewie jako dobre bakterie.I nie ma
      to wplywu na badanie.ja odstawilam na tydzien przed pobraniem kału a i tak pani
      przy odbieraniu wynikówe powiedziala :alez ma bogata flore!widac ze daje pani
      probiotyki.
      • atopik Re: dzwoniłam do Kostrzeńskiej - probiotyki przed 30.01.07, 10:00
        Ja robiłam w sumie badania w trzech labach. W dwóch kazano odstawić probiotyki i wszelkie środku grzybobojcze na przynajmiej dwa tygodnie przed badaniem, w trzecim Pani nie była do końca przekonana....
        A mnie tak naprawde interesuje jak funkcjonuje moje dziecko bez probiotyków, czy organizm sam daje sobie rade, dlatego uważam, że lepiej jest jednak robić badania po odstawieniu probiotyków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka