Dodaj do ulubionych

sposób na PLAMY na ubrankach -jak je zlikwidować?

28.02.07, 16:49
hej,
proszę o podpowiedź co wy robicie z plamami, to znaczy jak je likwidujecie z
ubranek.
moja córeczka uwielbia podczas jedzenia wymachiwać lapkami i wszystkie ubrania
są brudne, to znaczy są to głównie plamy po marchewce.
macie może jakiś "domowy" sposób aby je zlikwidować?
próbowałam już wielu rzeczy i nic nie pomaga. plamy zostają, a szkoda wyrzucić
całą garderobę. śliniaki podczas jedzenia też nie wiele pomagają.

POMOCY.

Ania
Obserwuj wątek
    • chupachups1 Re: sposób na PLAMY na ubrankach -jak je zlikwido 28.02.07, 17:10
      Plamy z marchewki są bardzo ciężkie do wywabienia. Ja białe ubranka moczyłam w
      roztworze Domestosu - pomagało. Natomiast kolorowe spróbuj namoczyć na noc w
      jakims odplamiaczu np. Vanish, ACE delikatny (chyba, taki w zielonej butelce).
      Jeszcze jeden patent stosowany przez nainie mojej córki, śeiwże plamy namoczyc
      i natrzec szarym mydłem, zostawić tak na noc przynajmniej.
      • erka235 Re: sposób na PLAMY na ubrankach -jak je zlikwido 28.02.07, 17:12
        spróbuj namoczyć świeże plamy w płynie do naczyń(najlepiej w ludwiku)
    • cesarus Re: sposób na PLAMY na ubrankach -jak je zlikwido 28.02.07, 19:36
      plamy z marchewki najlepiej wywabiać zaraz po zabrudzeniu, najlepiej mydłem. na
      stare polecam znajdź sobie jakiegoś dystrybutora amway (tak, tak, ten stary
      amway) i kup wywabiacz do wszystkich tkanin. nie zawiera chloru więc nie wywabia
      koloru. Naprawdę szczerze Ci polecam. Jeszcze nie trafiłam na plamę, która by
      nie zeszła. Stosuję go bezpośrednio na mokrą plamę: posypuję, robię taką mini
      papkę z wodą i zostawiam. Po jakimś czasie sprawdzam i plamy znikają. Taką
      metodą (zamiast dodawać do prania) starcza na naprawdę bardzo długo.
    • demarta Re: sposób na PLAMY na ubrankach -jak je zlikwido 28.02.07, 19:37
      ja ubranka ze świeżymi, ale naprawdę swieżymi plamami opłukuję pod bieżącą
      wodą, a potem poplamione miejsca polewam żelem do prania i wieszam. przy
      najbliższym praniu wrzucam razem z innymi ciuszkami do pralki i .... właściwie
      w ogóle nie mam problemu plam. no, może na tertowych pieluchach, ale na nich mi
      nie zależy, więc poplamnione wrzucam prosto do bieliźniarki, a nie namaczam i
      nie oblewam żelem do prania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka