Dodaj do ulubionych

hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma?

29.11.05, 18:42
Witam,

Chciałabym prosić o opinie nt. tej zabawki. Czy warto ją kupić dla rocznego
dziecka czy też lepszy będzie np.garnuszek na klocuszek?
Aha, jak on zjada te klocki, czy dziecko samo sobie z tym poradzi?
Lena
Obserwuj wątek
    • monja76 Re: hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma? 29.11.05, 19:01
      Dołączam się do pytania, również zastanawiałam się nad kupnem dla rocznej
      dziewczynki. Mam takie dziwne pytanie czy hipcio łatwo się przesuwa, czy nie
      rysuje podłogi, czy pod nóżkami ma kółeczka? Rodzice mojej chrześnicy są
      uczuleni na tym punkcie i dlatego pytam. A i jeszcze czy wydaje jakieś
      odgosy...Do jakiego wieku bawią lub bawiły się Wasze dzieciaczki? Dzięki
      • joanna266 Re: hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma? 29.11.05, 19:17
        hipcio jest super.jest stabilny i wykonany z super plastiku.najezdza się nim na
        klocki i takie kółko od spodu przekręca się i wciąga je do środka tzn do
        brzuszka hipcia.dziecko ma wielką frajdę.moja córcia ma 2 i pół roczku i nadal
        często bawi się tą zabawką.synek ma 7 miesiecy i myslę że za dwa miesiące on
        również będzie mógł bawić się hipkiem.super zabawka polecam.i cena tez jak na
        firme fp atrakcyjna.a dzisiaj kupiłam synkowi grającą kulę z piłeczkami.tez
        jest superowa.dla takiego malucha naprawde fajna zabawka na mikołaja.
    • mdorota11 Re: hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma? 29.11.05, 19:36
      moja roczna córeczka wozi w nim misie, chętnie jeździ na nim, jak ją popycham,
      ale jako chodzik-pchacz nie sprawdził się totalnie. Nie rysuje parkietu
      • monja76 Re: hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma? 29.11.05, 19:48
        Dzięki dziewczyny za pomoc, bardzo mi się ten hipcio podoba i chyba go kupie
        małej na gwiazdkę.
        • monii_1 Re: hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma? 29.11.05, 21:07
          Też jestem zainteresowana tym hipciem, czytałam że nie rysuje podłogi a jak z
          hałasem na panelah , czy bardzo go słychać ??

src="b2.lilypie.com/IC4Jp1"
          alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>
          • monii_1 Re: hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma? 29.11.05, 21:12
            no niezły się wkradł błąd na panelach oczywiście

src="b5.lilypie.com/YBUPp1"

src="b2.lilypie.com/IC4Jp1"
            • oliwia244 Re: hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma? 29.11.05, 22:02
              ja polecam bardzo
              kupilismy małej jak miala 11 miesiecy , w soje urodziny zrobila przy nim
              pierwsze kroki i wiele z niego korzystala przy nauce chodzenia
              teraz ma 16 miesiecy i przyznajmniej raz dziennie gdzies nim jedzie lub wiezie
              misie
    • asikm Re: hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma? 29.11.05, 22:07
      Witam!

U nas hipcio jak narazie się nie sprawdziłsad Kupiliśmy go synkowi jak miał 11 m-cy. Synek już wtedy całkiem ładnie chodził i jak mu pokazałam żeby go pchał, to przejechał długość pokoju i zostawił go idąc sobie sam, a minę miał taką jakby chciał mnie zapytać: po co mi to skoro ja już sam umię chodzićwink
      Jako jeździk też narazie go nie wykorzystuje, bo jest jeszcze za mały, żeby się odpychać. Lubi natomiast jak ja go na nim wożę. Mnie on się bardzo podoba, jest naprawdę stabilny i porządny. Ale u nas stoi w kącie razem z takim dużym samochodem, którego dostał na roczeksad
      No cóż może to tylko mój syn nie lubi bawić się takimi wynalazkami, a woli chochlę, drewnianą łyżkę i różne kuchenne pojemnikismile

Pozdrawiam
    • lena99 Re: hipcio-zjadacz klocków - czy ktoś ma? 30.11.05, 13:15
      Dziewczyny, bardzo dziękuje za Wasze opinie. Chyba kupię bo wygląda na to, że
      warto.
      Pozdrawiam smile
    • mama_blizniakow warto:) 30.11.05, 23:07
      Ja również potwierdzam że warto kupić Hipcia.W funkcji chodzika jest bardziej
      stabilny od jeździka pchacza(który również gorąco polecam).

Hipcio został dzisiaj odkryty przez mojego synka"od dołu"winkot ciekawość 16
      miesięcznego mężczyzny co tam takiego się znajduje że zabawka zdaja klockiwink
      Polecam.
      • miniaxv Re: wyrzucone pieniądze:) 30.11.05, 23:26
        U nas niestety Hipcio nie sprawdził się ani jako chodzik, ani jako jeździksad
        to jedna z najmniej lubianych pzrez moją córkę zabawek! Do nauki chodzenia nie
        przydał się, bo był za "szybki", dużo fajniej pchało się krzesło. No a potem
        nie było sensy pchać go przed sobą jak się umiało chodzićwink Jako jeździk też
        nie jest w łaskach. A połykanie klocków nigdy nie zainteresowało mojej
        córeczkisad Osobiście nie polecam!
        • leigh4 Re: wyrzucone pieniądze:) 01.12.05, 10:14
          Odradzam. Synek dostał go na pierwsze urodzinki. Pcha się dosyć ciężko, ale
          jako pchacz jeszcze ujdzie. Klocki połyka, ale tylko gdy są ustawione w
          odpowiednich odległościach od siebie i w linii prostejsmile) I uwaga: RYSUJE
          PARKIET!!Nie od razu, ale po jakimś czasie zauważyłam na parkiecie ryski od
          pchania.
          Jako jeździk nie sprawdza się w ogóle: jest za niski, zbyt ciężko przesuwa się
          go po podłożu.
          Jedyny plus to to, że ładnie wygląda i jest niedrogi. Ale to naprawdę pieniążki
          wyrzucone w błotosad(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka