Dodaj do ulubionych

buty od rylki dobrze sie nosza?

16.03.07, 20:09
dawno juz nie mialam, a dzisiaj mnie zachwycily
chwalicie?
Obserwuj wątek
    • demarta Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 20:12
      chwaliłam.... dopóki nie użyłam baty. od tego czasu nie pamiętam co to ryłko.

a tak swoją drogą niezłe nazwisko, co? Bogusława Ryłko do odpowiedzi! he he.
      • zuzanna56 Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 20:13
        Jak dla mnie, dobrze. Właśnie kupiłam sobie bardzo ładne wiosenne.
      • moofka Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 20:17
        demarta, ale chodzi o wygode, trwalosc czy tez jeszcze co innego?
        • demarta Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 21:36
          o wygodę najbardziej. dla mnie nieporównywalna z innymi. trwałość standardowa.
          bez rewolucji. dodatkowo kręci mnie niepowtarzalne wzornictwo.

a ostatnio postanowilam zakupić wojasy. trzecie w moim życiu. i zapomniałam
          sobie, że w wojasach mam notoryczny problem - uwiera mnie w kostkę (znakiem
          czego mam za niskie podbicie). a takie ładne, no.... i znów muszę notorycznie
          wkładać korkowe "dodatkowe prawie obcasy" pod piętę, co by móc w nich chodzić,
          ech, a tak się cieszyłam tanim, "dobrym" zakupem.
      • daemia_10 Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 21:26
        nie życzę Ci tylko, żebyś musiała batę reklamować... bezczelni do granic
        a ryłko - dla mnie super pod każdym względem
        • demarta Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 21:37
          nigdy nie reklamowałam. nie z lenistwa, a z braku potrzeby.
          • phantomka Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 22:26
            Bate reklamujemy czestobig_grin i wlasnie za to sobie m.in. chwale ten sklep -
            profesjonalnie, szybko, bez problemow.
    • izydors Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 20:14
      ogólnie dobrze, z reguły są bardzo wygodne; jedyny minus to słabe obcasy, dość
      szybko trzeba fleki wymienić, bo bardzo się ścierają;
      • moofka Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 20:16
        uuuuuuu to paskudnie
        ja z flekow robie miazge smile
    • oxygen100 Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 22:00
      srednio. Mojjesienny zamszowy nabytek sie rozciagnal z tylu i wyje. Ale wygodne
      byly. Bata niestety nie ma w ofercie 35 wiec musialysmy sie czule pozegnac.
      Czasmi cos fajnego jest w Nine West. Trwale ladne ale niestety srednio wygodne.
      Moze wiec pozostaje Manolo Blahnik??tongue_out Ale na tto trzeba najbidnije wydac 300 $
      • jklk Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 22:40
        Ja mam tylko jedną parę - sliczne, prześliczne, i wciąż jak nowe, bo mnie
        niestety obcierają tak, że nie jestem w stanie ich nosić... No ale mnie bardzo
        dużo butów obciera...
    • agmusz Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 16.03.07, 22:49
      zimowych nie polecam- pioruńsko śliskie podeszwy, cienkie podeszwy i przez to
      marznące stopy, odbarwiające się obcasy mimo dbania o obuwie i konserwowania.
      Co do fleków 100% racji, szybko się ścierająsmile))
      • janka007 Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 17.03.07, 12:06
        Nie potwierdzam opinii o zimowych, mam właśnie kupione w tym sezonie bardzo
        fajne, świetnie ocieplone zimowe buty, aż żal że zima była taka krótka. Poslizg
        to miałam jak raz nabyłam zimowe Bronksy.

Od lat kupuję przede wszystkim Ryłkę i bardzo sobie chwalę - zwłaszcza wygodę i
        posiadanie numeru 39 1/2. Do Baty sie zraziłam, jak się okazało po nabyciu tam
        jakichś botków, że kuzynka handlująca butami ma dokładnie te same bo Bata
        skupuje od innych firm i sprzedaje pod swoją marką. Były zresztą bardzo
        nietrwałe.
    • koralik12 Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 17.03.07, 12:11
      Ja mam sandały ryłko które kupiłam w podstawówce. Ciągle fajnie wyglądają.
      Normalnie szok. Ale to wyjątek bo inne buty ryłko wytrzymują mi ok sezon albo dwa.
      Bata podobnie sezon albo dwa.
    • umasumak Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 17.03.07, 12:19
      W środę kupiłam Ecco i Gino Rossi (te ostatnie na wyprzedaży). Powiem, że od
      bardzo dawna nie miałam aż tak wygodnych butów. No i jak nogi świtnie
      wyglądają smile. Ale z Ryłki byłam swojego czasu zadowolona smile
      • kruszynka301 Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 17.03.07, 12:25
        Podobnie jak u umysumak - nie istniały dla mnie lepsze buty pod względem wygody niż Ryłko (chociaż z flekami chodziłam zaraz po zakupie do szewcawink, kiedy jednak mąż, wieloletni wielbiciel Ecco, przekonał mnie do tej firmy, do sklepów Ryłko już nie wchodzę...

Co do Baty, to dla mnie pod względem wygody porażka - nowo kupione szpilki następnego dnia po użyciu, wylądowały w kontenerze PCK. Niewyprofilowane, cena nieadekwatna do jakości.
    • aska2000 Bardzo dobrze, jedne z lepszych szpilek (czyt. fun 17.03.07, 13:06
      kcjonalnych, ale i atrakcyjnych wizualnie MZ) mam właśnie z Ryłka - trzeci sezon
      właśnie zaczynamy wink

A no i najlepsze pod słońcem sandało-klapy mam właśnie ichnie smile)
      Co ja bym dała, żeby identyczną parę nabyć, ehhh - niestety model też sprzed
      trzech lat i wyszedł z wszelkich magazynów sad

Zimowe ze dwie pary również miałam, niezłe, na nasze zimy akurat (nie tylko
      takie jak tegoroczna wink

..tylko z fleczkami to prawda, ale przy szpilkach np od razu w opakowaniu
      firmowym zapasowe dołożyli smile

Pozdrawiam i polecam smile

P.S. Geox'y czy Ecco mam i też sobie chwalę, ale to jednak inna półka cenowa - w
      swojej Ryłko MZ konkurencji wielkiej nie ma, przynajmniej krajowej wink

..a Batę omijam szerokim łukiem od pewnego czasu, głównie ze względu na nie
      najlepsze doświadczenia z obuwiem dziecięcym, niestety sad
    • moofka Re: buty od rylki dobrze sie nosza? 17.03.07, 13:10
      no i dzieki
      wlasnie kupie smile
      bate tez obejrzalam, ale wzornictwo chyba jednak rylki jest duzo ciekawsze jak
      dla mnie
      no i bede uwazac zeby zapasowych flekow nie zgubic od razu smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka