Dodaj do ulubionych

poród rodzinny w Łodzi - gdzie???

16.03.06, 12:11
nie moge uzyskać informacji nt. warunków w łódzkich szpitalach - chodzi np. o
odpłatnośc z aporód, opiekę położnej. Czy możecie mnie doinformować?
Obserwuj wątek
    • dasiem Re: poród rodzinny w Łodzi - gdzie??? 16.03.06, 12:18
      naprawde proszę o pomoc
      • uluskal Re: poród rodzinny w Łodzi - gdzie??? 16.03.06, 22:14
        Witam
        Może porozmawiaj ze swoim lekarzem? powinien coś zaproponować, to on jest w tym
        środowisku i ma kontakty, nawet jeżeli nie ma etatu w szpitalu.
        Ja rodziłam w ICZMP (2002,2004) ponieważ tam mam lekarza ale pracuje na innym
        oddziale. Umówiłam się z nim że będzie przy porodzie, nie pytałam za ile,
        dostał wg naszego uznania, byłam zadowolona. Mąż był przy mnie, 2002-sala
        rodzinna, 2004-sala ogólna (ale byliśmy sami, wg nas nie chciało im
        się "brudzić" rodzinnej, poród był szybki).
        • kropka1005 Re: poród rodzinny w Łodzi - gdzie??? 16.03.06, 22:35
          cześc na chwilę obecną poród w CZMP rodzinny jest bezpłatny, podobnie jak
          znieczulenie. Myślę ze powinnaś poszukać odpowiedzi na forum szpitale, jak
          znajdę linki do wątków to Ci zaraz tutaj wrzucę.
          • kropka1005 o czmp 16.03.06, 22:39
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=38475776
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=34365043
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=37750184
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=37479989 mam nadzieję ze
            znajdziesz jeszcze inne watki na ten tematsmile pozdraiwam
    • elag3 Re: poród rodzinny w Łodzi - gdzie??? 17.03.06, 14:45
      Ja rodziłam na Przyrodniczej ale tam już nikt nie urodzi bo oddział położniczy
      został zlikwidowany. Wiem natomiast że w Rydygierze sala porodów rodzinnych
      kosztuje 500zł. W sali jest fotel i masz położną tylko dla siebie. Znieczulenie
      kosztuje 400zł i trzeba je zakontraktować wcześniej wtedy jeśli zaczniesz
      rodzić muszą Ci sprowadzić anastezjologa bo nie mają go na miejscu non-stop. W
      innych szpitalach nie wiem jak jest ale wiem że opiekę położnej można załatwić
      zupełnie legalnie i kosztuje to jakieś 300zł. Spytaj w szpitalu. Ja miałam
      umówioną położną - kobieta anioł, ale pamiętaj że ostatecznie to nie ona ale
      lekarz podejmuje zasadnicze decyzje.
      • patipomoz Re: poród rodzinny w Łodzi - gdzie??? 20.03.06, 17:23
        w Rydygierze jest jedna sala do rodzinnych ale przy tym obłożeniu szpitala
        trafienie na nią to czysta loteria, mnie się nie udało. ale rodziłam z mężem na
        sali 3 osobowej i choć wcześniej było to dla mnie niewyobrażalne naprawdę nic
        więcej poza mężem do szczęścia nie było mi potrzebne. sala jest faktycznie za
        500 zł, ale dla uczestników szkoły rodzenia chyba 300. znieczulenie też jest
        wtedy za 300. trzeba się na nie wczesniej zapisać, ale ja rodziłąm w dzień i
        nie musieli wzywać anestezjologa bo był na dyzurze. położna 300-500 zł. polecam
        Martę Makotę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka