donciaw 01.03.06, 15:23 Choć za oknem jeszcze śnieg, ja już myślę o wakacjach i jestem straasznie podekscytowana! Właśnie rezerwujemy kwatery i ruszamy w lipcu. Czy któś z Was też się tam wybiera?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulka13 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 10:04 Podciągam My wybieramy sie do Grzybowa na ul. Nadmorska 6a na początku sierpnia. Ktoś jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
markop5 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 10:07 Ja też się wybieram. Tylko jeszcze nie wiem, czy w tym tygodniu, czy w następnym Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lidia21 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 10:35 Mysmy wlasnie dzis wrocili z Grzybowa i ...mieszkalismy na Nadmorskiej 6a ). Zyczymy wspanialej pogody i udanego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
markop5 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 10:46 Czy woda jest rzeczywiście zimna? Jaka plaża? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 16:07 Jej, to mieszkaliście tam gdzie my mamy mieszkać. Napisz coś bliżej, jak tam jest i czy faktycznie wszędzie tak daleko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidia21 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 19:31 Przepraszam , ze dopiero teraz odpisuje, ale odsypialam podroz. Tak, mieszkalismy na kwatrze o ktorej piszesz, o tej co maja swoja trone internetowa, ale nie sugerujecie sie nia, bo na stronie zapomnieli wstawic zdjecie jeszcze jednego domu, w ktorym tez wynajmuja pokoje (a wiec oprocz domu na fotografii ze strony internetowej jest jeszcze jeden,wiec sie nie zdziwcie, jesli wlascicielka zaprowadzi was do tego drugiego).W jednym domu (tym, ktorego nie ma zdjeciu) mieszkaja wlasciciele (na parterze,góra jest dla gosci), a drugi caly wynajmowany jest wczasowiczom (niestety nie widzialam jak jest w srodku, bo bylismy w tym pierwszym). Ogólnie ok, ale musicie wiedziez, ze wlascicielka nie za bardzo sie przejmuje goscmi- najlepiej sami wypytajcie ja o pozostale pomieszczenia uzytkowe (gdzie jest kuchani, toaleta,najblizszy sklepik), bo moze sie tak zdarzyc , ze o tym zapomni (tak jak w naszym przypadku zapomniala powiedziec, gdzie co jest,wiec sami musielismy sie oprowadzic).Aha, jesli nie bedzie w pokoju tv (o ktorym na stronie jest napisane, ze kazdy pokoj go ma), to poprostu sie upomnijcie (tak jak my ),bo inaczej wlascicielka tez zapomni Poza tym: w domu w ktorym mieszkalismy byly powstawiane drzwi z szybami (co normalnie nigdy mi sie nie zdarzylo), wiec,jesli chcecie troche intymnosci, zabierzcie na wszelki wypadek jakas plachte materialu i pinezki,aby te szybe czyms zakryc (chyba ze w tym drugim domu jest inaczej, ale tak jak pisalam -nie wiem). Jesli chodzi o klimat domu, to generalnie jest ok-wlascicielka sie nie wtraca do niczego,nie jest natretna (wrecz schodzi z drogi).Dojscie do plazy (z tym ze nie jest to wejscie glowne, ale "dzikie")jest bliziutko od domu, wiec tez ok. Chwilke przez łake,potem lasek i juz plaza Aha-zapytajacie wlascicielke o parawan,bo wiem, ze ma, a nieraz nie wstawia do pokoju.I jeszcze jedno- wezcie koc, bo u nas nie bylo ani jednego;/ Jesli chodzi o miejscowosc- to musze przyznac, ze jestesmy zachwyceni- enkalawa dla wszystkich mieszczuchow, plaza- boska, szeroka,piseczek bielutki,wybrzeze nie jest kamieniste (jedynym mankamentem, jest chyba brak toalet na plazy-no chyba ze pojdziecie na plaze glowna, ale trzeba do niej troche isc). Jesli chodzi o morze, to uwazam ze jest super- po pierwsze: brzeg jest bardzo dlugo plytki, a po drugie: woda jest czysta,wrecz przejrzysta w niektorych momentach.WOda roznie:jednego dnia, innego -tak zimna ze wejsc nie mozna.Ale pogoda przez ostatni tydzien byla piekna,wiec mozna sie oplac,troche pochlupac, potem ogrzac na slonku Do "centrum" jest kilka krokow. Mozna zjesc dobra rybke smazona badz wedzona (ceny:od 4 zl w zwyz za 100 g), pojsc wieczorkiem na piwko lub gofra- generlanie ok. uff...ale sie rozpisalam,mam nadzieje ze przebrniesz) Jakbys miala wiecej pytan,to pisz, z przyjemnoscia odpowiem. Tymczasem zycze wam udanego wypoczynku no i duzoo sloneczka Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 21:35 Oj dzięki serdeczne, nareszcie czegoś konkretnego się dowiedziałam. Powiedz jeszcze gdzie na stronie jest o telewizorze, albo podaj link strony bo ja nie mogę sie doczytać, a chciałabym się na coś powołać w razie czegoś. Choć mam nadzieję że będzie tak ciepło, że tv w ogóle nie bedzie nam potrzebny. Pozdrawiam gorąco, trzmaj kciuki żeby nam pogoda dopisała. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia21 Link 19.07.06, 22:07 Podaje linka: pod spodem w temacie "wyposazenie pokoi" jest symbol TV. www.nadmorska6a.nadbaltykiem.pl/ Trzymam kciuki za pogode no i za udany pobyt) Przyjemnych wakacji! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 16:14 I jeszcze, czy mieszkaliście na kwaterach o nazwie "Kwatera prywatna w Grzybowie", adres ten sam to chyba tak... Odpowiedz Link Zgłoś
edek181 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 21:41 My też jedziemy do grzybowa od 31.07 i też na Nadmorską???Mam nadzieję, że słonko nam dopisze!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 21:52 Oj ja też mam taką nadzieję, już 16 dniową pogodę zaczęłam przeglądać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edek181 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 19.07.06, 22:43 no to może się spotkamy...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalodz Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 21.07.06, 11:21 Byłam ze swoją rodziną w Grzybowie dwa lata temu. Rzeczywiście miejscowość sympatyczna, plaża bajeczna tylko był jeden mankament....aż sie boję wam pisać....w Grzybowie śmierdziało. Nie wiem na 100% co był powodem tego zapachu ale plotki mówiły, ze to jakaś oczyszczalnia ścieków i jak wiatr wiał od wschodu to cięzko było wziąć głęboki wdech. Na dwa tygodnie jakie tam spędziłam smierdziało może trzy, cztery dni. Na plaży nie był tego czuć ale wieczorem w domku to tak jak z szamba. Pozdrawiam i życzę pomyślnych wiatrów. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak79 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 21.07.06, 23:37 My wróciliśmy w środę z Grzygowa, ale nasz bobyt zakończył sie nie ciekawie i trwał tylko dwa dni. Znowu mi sie chce płakac, że musieliśmy wyjechać. Nasza córka 14mies przez naszą głupote wylała na siebie gorącą kawe, naszczęście poparzenie 1 stopnia. W drodze na pogotowie do Kołobrzegu zgubiliśmy wszystkie dokumenty z pieniędzmi. Zostaliśmy bez niczego. Płakaliśmy obydwoje, że musimy wyjeżdżać, przez naszą nieuwagę. Podobało nam się bardzo. Mała miejscowość, żaden kurort i to było fajne. Plaża nie przepełniona, przede wszystkim upał. Nasz pierwszy wyjazd z dzieckiem i tak nie udany. Cały czas się pytam - dlaczego?? Dobrze, że dziecku nic nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 22.07.06, 09:13 Ojej, strasznie mi przykro ze względu na Was i Waszą córeczkę. No tak, oczy dookoła głowy trzeba mieć. Całe szczęście , że malutka dobrze się już czuje. Jeszcze niejedne wakacje przed Wami i na pewno bedą tylko lepsze. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 22.07.06, 10:28 Jeszcze jedno pytanko, kto wie czy w pobliżu Nadmorskiej 6a jest przystanek autobusowy? Jedziemy do Kołobrzega pociągiem i jakos musimy na miejsce sie dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak79 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 23.07.06, 17:00 Bardzo dziękuję. Jakoś sie pozbieraliśmy, ale żal jest. Trudno. Będzie co wspominać. Grzybowo to mała miejscowość i nie można sie zgubić. Przystanek autobusowy jest przy głównej drodze, a Nadmorska to droga równoległa do głównej. Zresztą przy przystanku jest mapka Grzybowa więc na pewno traficie. Życze miłego pobytu, na pewno wypoczniecie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lidia21 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 26.07.06, 22:03 Przystanek jest blisko kwatery. Z kolobrzegu jezdza podmiejskie autobusy linii nr 6 do Grzybowa i liczac bez pierwszego przystanku w Kolobrzegu (kolo dworca pkp-ul.Kniewskiego), to musicie wysiasc na ósmym przystanku (przystanek "Nadmorska") i potem isc w prawo,raczej nie powinniscie miec problemu ze znalezieniem domu.Aha- z Kolobrzegu jezdza jeszcze autobusy z pks do Grzybowa, ale one nie wjezdzaja w Nadmorska i z przystanku na ktorym one staja jest troche dalej. Dla ulatwienia wklejam linka do strony z rozkladem linni "6": www.km.kolobrzeg.pl/modules.php?op=modload&name=Subjects&file=index&req=viewpage&pageid=54 www.km.kolobrzeg.pl/modules.php?op=modload&name=Subjects&file=index&req=viewpage&pageid=55Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia516 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 23.07.06, 23:01 Byłam w Grzybowie w zeszłym roku i pamiętam,że w sezonie turystycznym autobus przejeżdża przez Nadmorską i ma tam chyba nawey 2 przystanki Odpowiedz Link Zgłoś
johana2 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 24.07.06, 08:37 A my jedziemy do Grzybowa na Kasztanową. Mam nadzieję że będzie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
janek9930 pomoze ktoś? Szukam kwatery w Grzybowie 24.07.06, 09:40 taniej (moze być ze wspólną łazienką) dla rodziny 2+2 a właściwie 3+1 (3 latek), z ogrodzonym podwórkiem i parkingiem na 10 dni w I-szej połowie sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
janek9930 Re: pomoze ktoś? Szukam kwatery w Grzybowie 24.07.06, 09:43 Może w razie czego podam e-meil irekszu@interia.pl > taniej (moze być ze wspólną łazienką) dla rodziny 2+2 a właściwie 3+1 (3 > latek), z ogrodzonym podwórkiem i parkingiem na 10 dni w I-szej połowie sierpni > a Odpowiedz Link Zgłoś
aalfaa Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 24.07.06, 11:02 Grzybowo jest cudowną rodzinna miejscowością którą szczerze polecam tyle co wrócilismy stamtąd wszędzie blisko, nocleg można znaleźć w "ciemno" cena od25do35zł. Najlepsze jedzonko jest w Barze u Katarzynki, tanio i dużo. Najważniejsze, że wszędzie jest blisko do Kołobrzegu ok.3km i Dzwiżyna gdzie można znaleść więcej atracji... wypłynąc statkiem czy zrobić qwiększe zakupy. W tym roku przez przypadek tam trafiliśmy ale jestesmy zachwyceni, niezdecydowanym POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 25.07.06, 15:39 Hej my też juz po wakacjach w Grzybowie, byliśmy tam drugi raz i mieszkaliśmy na samym końcu ul. Nadmorskiej bo na Nadmorskiej 2 (polecam te kwatery). Było jak zwykle super, kto może niech zabiera rowery-jest gdzie pojeździć, nic nam nie śmierdziało Ale cos widzę, że w tym roku jakieś pechowe te wakacje w Grzybowie, bo nasz synek(2,9) przedostatniego dnia rozbił sobie głowę i było szycie w szpitalu w Kołobrzegu(na szczęście blisko). Życzę więc wszystkim BEZPIECZNYCH wakacji, Odpowiedz Link Zgłoś
jaha_mama_magdy Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 31.07.06, 19:49 My juz 5 sierpnia jedziemy na Nadmorska 2 AGa Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 01.08.06, 09:48 A my 4 sierpnia na Nadmorską 6a, to blisko będzie. Ale pogoda coś się nam psuje, wściekła jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
janiora Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 01.08.06, 14:44 Witam!! My też wybieramy się do Grzybowa już 5-tego a dokładnie w nocy z piątku na sobotę.Tak się cieszę. Nie mogę się doczeka miny synka (14 m.) jak zobaczy morze. Już w zeszłym roku je widział ale miał zaledwie 2 miesiące więc raczej nic nie pamięta A teraz zamki, babki i kapiele ale będzie super. Nawet pogoda nie popsuje nam frajdy. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 02.08.06, 12:02 Ja byłam z rodzinką od 14 do 31 lipca. Cały czas był upał. Woda miała przeważnie 22-25 stopni. Niestety zrobiły się sinice, ale pod koniec naszego pobytu. Wcześniej woda przejrzysta, piasek na plaży prawie biały, drobniusieńki. Miejscowość niezbyt rozrywkowa, rodzinna. I faktycznie były ze dwa wieczory, że śmierdziało jak z WC. Nie wiedziałam dlaczego, no to już wiem A obiady najlepsze - naprawdę pyyyszne i duże i najtańsze na głównej ulicy Kołobrzeskiej. Na pewno znajdziecie, bo na płocie jest napis "obiady domowe od 8 zł " A zupy cudo są w restauracji-pensjonacie Pausy Lipon. Radzę sprawdzić. Miłego wypoczynku dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
janek9930 Proszę o namiary na kwatery 02.08.06, 16:18 Chciałem w sierpniu wybrać się na 10 dni do Grzybowa z rodziną (bo właśnie każdy zachwala że tam fajnie dla rodzin z dziećmi i ze piękna plaża). Toteż szukam sprawdzonego, bezpiecznego dla dzieci (ogród) i przedewszystkim taniego (wspólne łazienki) noclegu dla 2+2 (11 i 3 lata). Dziękuje za ew. pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Proszę o namiary na kwatery 21.08.06, 13:35 My byliśmy w Gracji. Idealnie dla dzieci. Super komfort za moim zdaniem w miarę rozsądną cenę, czyli 38 zł od osoby. Z tego co wiem to małe dzieci mają jakieś zniżki, ale nasz 7 latek już się nie załapał. Czyściuteńko, ładnie w pokojach, balkony, duży teren do biegania po trawce, ogrodzone, duza kuchnia i łazienki w pokojach. Bardzo przyjaźni gospodarze. Jeśli to czytają to pozdrawiam z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: Kto jedzie w tym roku do Grzybowa?? 21.08.06, 12:25 No i wróciliśmy z Grzybowa. Ogólne wrażenie dobre, troszkę za daleko "centrum" mieliśmy kwatere ale to juz szczegół. Nawet pogoda w większości słoneczna, a morze i fale suuuper! Czyli bilans na plus , do następnych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś