Dodaj do ulubionych

województwa - kiełbasa wyborcza

IP: *.chello.pl 12.09.06, 17:05
Koncepcji nowego podziału znów pojawiło się kilka. Są zarówno dla zwolennikow
likwidacji (8) jak i powołania nowych (31).. a więc od wyboru do koloru.

W mojej opinni coś może drgnąć, ale bardzo niewiele... conajwyżej jakaś
korekta. Nie mają sensu próby dogadania się z Radomiem (tak mi się wydaje), bo
tam wciąż panuje 'klątwa okupacji kieleckiej' z lat 1945-75. Zastanawiam się
nad ewentualną współpracą z Częstochową.

Kielce i region nic na niej nie stracą. Wsparcie z UE jest już zadysponowane
do 2013 r. Ze względu na centralne położenie spodziewać się można, że
zachowałyby zdecydowaną większość stołecznych atrybutów. Zyskać trochę można.
Obserwuj wątek
    • l0ol jaka kielbasa? 12.09.06, 18:33
      A kto mnie tu przeteleportowal ? <lol2>
    • Gość: lulka Re: województwa - kiełbasa wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 18:34
      Osobiście nic przeciw Cz-wie nie mam to fajne miasto ale chyba szansa na bycie
      w jednym woj.została zmarnowana w 98r.Na dzień dzisiejszy myślenie o nowym
      podziale administracyjnym kraju to bujanie w obłokach bowiem zmiany takie znów
      wywołają niezdrowe emocje w społeczeństwie a ostatnią rzeczą jakiej potrzeba
      koalicji rządzącej to strzelenie sobie samobója podczas gmerania przy mapie o
      ogromnych kosztach takiej reformy nie wspominając.
      • Gość: Olek Re: województwa - kiełbasa wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:20
        Szkoda mi CZęstochowy ale Śląsk jej nie wypuści podpisał by na siebie wyrok
        • Gość: Yahagi Re: województwa - kiełbasa wyborcza IP: *.chello.pl 12.09.06, 22:27
          Może by i wypuścił, tylko CZ musiałaby trochę powalczyć. Na kolejne województwo
          są dużo mniejsze szanse niż na przesunięcia./
          • Gość: Tomek Re: województwa zmiany będą ale nie rewolucyjne IP: *.prenet.pl 12.09.06, 22:45
            Drodzy przyjaciele z Kielc stosowny projekt jest już w sejmie i to nie żart
            takie rzeczy lubia cisze bez zbednych emocji:) Istnieje w Częstochowie
            stowarzyszenie , ktore zebrało stosowna ilośc podpisów pod obywatelskim
            projektem zmiany przynalezności wojewodzkiej Czewy i jesli tylko Wasz Edgar nie
            będzie zabardzo sceptycznie nastawiony to wszystko mozliwe chociaz sądze , że
            pierwsze kroki w gym kierónku juz nastapiły i droga S46 powstanie wtedy nie
            bedzi już przeszkod. Szczególnie , że hanysowo dostanie prawdopodobnie Opole bo
            tam juz się to woj. sypie Brzeg ,Nysa i Niemodlin chcą przejść do Wrocławia( ja
            sie nie dziwie to ziemie dolnoślaskie , a Wrocek sie wspaniale rozwija) także
            każdy powinien być szczęśliwy nawet Koszalin bo ilośc woj. sie nie zmieni a
            Środkowopomorskie będzie mozliwe.
            pl.wikipedia.org/wiki/Wojew%C3%B3dztwo_staropolskie
            Tak mogłoby wygladać nowe Staropolskie tylko jeszcze Zawiercie dogadać i nie
            będzie tego śmiesznego wcięcia na połudnowym zachodzie regionu:)
            Pozdrawia z Częstochowy i życze Wam i sobie spełnienia się tej szlachetnej
            wizji naszego wspólnego regionu Staropolskiego:)
            • Gość: havi Re: województwa zmiany będą ale nie rewolucyjne IP: 80.50.251.* 12.09.06, 22:59
              zawiercie i żywiec chce do małopolski
              • Gość: raf Re: województwa zmiany będą ale nie rewolucyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:59
                jestem zdecydowanie za! najjwyższy czas na korekty granic województw,
                bo ,powstawanie nowych byłoby zaprzeczeniem idei dużych, silnych regionów w UE.
                Radomskie, Częstochowskie, Opoczno razem z Kielcami.Podbeskidzie do Małopolski,
                Opolskie do Dolnego Sląska. Podział sprzed kilku lat posiada sporo wad, jest
                szansa by teraz to zmienić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka