Dodaj do ulubionych

Wspaniała szkoła w Krakowie

26.02.07, 14:11
Chciałabym gorąco polecić szkołę do której uczęszcza mój syn. Jest to szkoła
Prywatna im.Alberta Einsteina ( Szkoła XXI w.) na ul.Działowskiego w
Krakowie ( Ruczaj).Dzięki zaangażawaniu dyrektora, nauczycieli i wielu wielu
osób powstała szkoła którą można się szczycić na całym świecie.To chyba
jedyna szkoła w Krakowie posiadająca własny autobus szkolny, który w ramach
opłat za szkołe zawozi dzieci na rózne zajęcia pozalekcyjne ( basen, szkoła
muzyczna, aikido).Syn uczęszcza do klasy 6-osobowej , gdzie Pani
wychowawczyni ma dla każdego dziecka czas i mnóstwo pomysłów na ciekawe
zajęcia.,Oprócz tego dzieci ucząs się dwóch języków obcych ( angielski- 4
razy w tygodniu i hiszpański - 1 raz w tygodniu )Oba języki prowadzą native
speakerzy.Szkoła szczególną wagę przywiązuje do twórczego myślenia i otwarcia
na świat.Piątek jest dniem wyjazdowym , w którym dzieci pozanają tajniki
różnych zawodów oraz zwiedzaja ciekawe i często zapomniane miejsca.
Jestem pełna podziwu dla całej kadry która wkłada całe swoje serce w szkołę i
w naukę naszych pociech.
Obserwuj wątek
    • bsl Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 26.02.07, 14:46
      no to napisz jeszcze ile za tę przyjemnośc sie płaci
      bo to chyba tez bardzo ważne
      • gusianka Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.07, 10:40
        Wydaje mi się ,ze cena nie jest odstraszająca , wręcz przeciwnie wliczajac
        wszelkie zajęcia pozalekcyjne to chyba nikgdzie nie udałoby się w tej cenie
        znależć takiej szkoły. My w tej chwili płacimy 360 zł. miesięcznie.
        • bsl Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.07, 10:42
          to faktycznie niewielka kwota w porównaniu z innymi szkołami
          • gusianka Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.07, 11:13
            Też mi się tak wydaje, bo jak przeliczyliśmy sobie koszt wszelkich zajęć
            pozalekcyjnych to nas to więcej wyniosło niż nasza szkoła. A popołudnia mamy
            dla siebie smile
    • damina Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.07, 12:23
      Witaj, czy możesz coś wiecej o tej szkole.Czy to jest tylko podstawowa czy coś
      dalej(czyli też gimnazjum).
      • gusianka Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.07, 12:39
        W tej chwili jest tylko szkoła podstawowa, ale z tego co dyrekcja zapowiada
        będzie i gimnazjum.Szkoła ta ma za soba 1 rok działania i bardzo dobre opinie z
        kuratorium. Chyba nie spotkałam sie jeszcze z sytuacją kiedy dzieci nie chca
        jechac na ferie tylko chodzić do szkoły.Ja osobiście ale wiem ze wszyscy
        rodzice są bardzo zadowoleni i szczęsliwi że mogliśmy tam wysłać nasze pociechy.
        • aga330 Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.07, 12:50
          Szkoda że mieszkamy daleko od tej szkoły bo z wielką chęcią przepisałabym dzieci z obecnej 162 na ul Wysłouchów gdzie szkoła jest beznadziejna.
          • gusianka Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.07, 13:08
            My też niestety nie mieszkamy najbliżej bo dowozimy syna z kazimierza a za rok
            planujemy się przenieść do Zielonek a szkoły nie zmienimy!!!!
          • bsl moje do 164 na Wysłouchów 27.02.07, 13:58
            i jestem zadowolona , one tez smile
      • eliza1993 Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.23, 15:15
        jeśli chodzi o szkołę średnią, to widziałam, że teraz Cosinus Young startuje od września, już można się zapisać. Koleżanki córka w Krakowie chce się zapisać do Liceum Sztuk Plastycznych i mówi, że super - wszystkie materiały są darmowe, na start dostają tablet graficzny. Obecnie trwają bezpłatne warsztaty przygotowujące do egzaminów wstępnych do plastyka z każdej części egzaminów.
    • martamaria10 Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.07, 14:01
      Gusianko, wygląda mi to na kryptoreklamę!
      Marta
      • wanilia39 Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 27.02.07, 23:06
        mieszkam na ruczju, mam dziecko w wieku szkolnym i... NIE SLYSZALAM o tej
        szkole... może jest jakaś strona internetowa... alboco... pozdrawiam
        • gusianka Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 28.02.07, 09:25
          Nie jestem w żaden sposób związana z zarządzaniem szkoła. Po prostu uczęszcza
          do niej moje dziecko.O szkole mało kto wie bo powstała w zeszłym roku. Jej
          strona internetowa to www. szkola21w.pl
          Ale jak zwykle żałuję ze cokolwiek napisałam bo daleka jestem od kryptoreklamy.
          Pozdrawaiam wszystkich i życzę tak dobrego wyboru szkoły jak my.
          • charisma33 Re:Do Gusianki... 28.02.07, 12:26
            Z dużym zaiteresowaniem przeczytałam Twój post dotyczący szkoły.Mój syn właśnie
            rozpoczął edukację w jednej ze szkół na Ruczaju(tu mieszkamy) i być może
            chodziłby właśnie do szkoły na Działowskiego,gdybyśmy o niej wczesniej
            słyszeli.Mamy zamiar obejrzeć szkołę i spotkac z dyrektorem.
            Czy mogłabyś napisać więcej szczegółów dot nauki.Jakie książki do nauki,w
            jakich godzinach,czy wszystkie zajęcia dodatkowe są w cenie czesnego (które
            podałaś),czy jest stołówka szkolna.Proszę o te informacje na priv. i z góry
            serdecznie dziękuję!
          • cesarus Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 28.02.07, 18:53
            dla leniwych, by link działał wink

www.szkola21w.pl/
    • train.of.thoughts to szkoła właścicielki przedszkola na Obozowej 28.02.07, 20:32
      mam dwoje dzieci i teraz chodzą do tego przedszkola. Nad szkołą zastanowimy się
      w swoim czasie, bo z przedszkola jestesmy zadowoleni. Mam tylko jedno pytanie -
      napewno angielski jest z nativem? Bo wydawało mi się że jeżdzi tam uczyć
      angielskiego pani Ewa zgrupy starszaków.
      • mamarysi4 Re: to szkoła właścicielki przedszkola na Obozowe 28.02.07, 21:59
        o, to dobra wiadomosc, bo jutro wlasnie chce zapisac corke do przedszkola na obozowej. moglaby byc
        niezla kontynuacja.
        • anulla1 Re: to szkoła właścicielki przedszkola na Obozowe 28.02.07, 22:28
          Jako nauczucielka podchodze z dużą rezerwą o takich innowacji czas pokaże czy
          to rzeczywiscie taka super szkoła, zwerfikuja egzaminy do gimnazjum , liceum.
          Jesli za 5 lat bęzie nadal odnosic takie sukcesy- pomyśle czy nieposłaćtam
          córki.
        • gusianka Re: to szkoła właścicielki przedszkola na Obozowe 01.03.07, 10:00
          Nój syn też kontynuuje przedszkole i córka w tej chwili jest w przedszkolu na
          Obozowej i tez będzie chodziła do szkoły na Działowskiego.Dla osób
          kontunuujących przewidziane są zniżki.smile
      • gusianka Re: to szkoła właścicielki przedszkola na Obozowe 01.03.07, 09:58
        Tak to dokłądnie ta szkoła ,a Pani Ewa ma angielski z dziećmi 3 razy w tygodniu
        ( lub 2 w zależności od tego czy w piątek dzieci gdzieś jadą) a z nativem mają
        dwa razy w tygodniu. A hiszpańskiego native jest też raz w tygodniu.
        • sylweno Re: to szkoła właścicielki przedszkola na Obozowe 01.03.07, 10:17
          Pani Ewa jest super smile Moi chłopcy są u niej w grupie. A czy Gusianka to mama
          Mikołaja C.? Pozdrawiam, tu mama bliźniaków Michała i Mateusza.
          • gusianka Re: to szkoła właścicielki przedszkola na Obozowe 01.03.07, 10:22
            Nie nie, ja to mama Igi.Również pozdrawiam i szkołę bardzo bardzo polecam...
            • sylweno Re: to szkoła właścicielki przedszkola na Obozowe 01.03.07, 10:31
              za rok będziemy ją pod uwagę. Nie wiedziałam, że Iga ma brata w szkole pani
              Agnieszki. smile
              • gusianka Re: to szkoła właścicielki przedszkola na Obozowe 01.03.07, 10:40
                Tak Maks jest tym szczęściarzem ,ze szkoła powstała w momencie jak szliśmy do 1
                klasy.smile
    • mamastasia Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 01.03.07, 13:42
      Szkoły nie znam, syn chodzi do przedszkola na Obozową i jestem BARDZO
      ZADOWOLONA. Jak pomyślę jak bardzo nie chciałam go tam zapisywać smile... sama nie
      pamiętam czemu. Staś jest zadowolony, panie miłe i kompetentne, jest opieka
      psychologa (p.Kasia), są ciekawe i dobrze zorganizowane wycieczki a sama nauka
      jest świetną zabawą. Jak dla nas, niestety, jest drogie ale warto.
      Polecam
      Ania
      • mamarysi4 Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 01.03.07, 21:17
        Napawacie mnie prawdziwym optymizmem i ugruntowujecie przekonanie, ze dobrego dokonalam
        wyboru. Dzis Marysia zostala zapisana na Obozowa.
        Jedyny mankament jaki widze to maly ogrodek. Za to panie robia przemile wrazenie!!!
        • gusianka Re: Wspaniała szkoła w Krakowie 02.03.07, 09:36
          Nie przejmuj się tym bo dwa kroki od Obozowej jest druga filia przedszkola na
          ul.Wandejskiej i tam jest olbrzymi ogródek i na pewno na spacerki będą tam
          chodzić.smile
    • iberka Dziękuję.... 02.03.07, 19:35
      ...za wiadomość smile. Już jestem po rozmowie z p.dyrektor i muszę powiedziec,że
      mam bardzo dobrze wrażenia. P.D. odp na wszystkie moje pytania wyczerpująco i
      cierpliwie. Kuba ma jeszcze 0 przed sobą ale do szkoły chcemy tamsmile)))))))).
      Na pewno po drodze mnóstwo pytań jeszcze wpadnie więc pozwolę sobie pisać do
      Was emamy, czy mogę?
      A pierwsz to takie gdzie jest to przedszkole na Obozowej? czy tam jedzie jakaś
      kom miejska?

Iza
      • mamastasia Re: Dziękuję.... 02.03.07, 20:47
        Wiesz co strasznie ciężko to wytłumaczyć gdzie to jest, w każdym razie mogę się
        umówić i pokazać Ci (mieszkam na Obozowej). Jest to obok Polany Żywieckiej.
        Jakby co - powiedz kiedy chcesz a spotkamy się i pokażę.
        • mamarysi4 zajecia pozalekcyjne 02.03.07, 21:24
          Co prawda do szkoly mamy jeszcze duzo czasu (jeszcze przedszkole nie rozpoczete) ale tak z
          ciekawosci chcialam sie dowiedziec, jak wysokie sa oplaty za zajecia pozalekcyjne?
          Czy autobus zabiera dzieci rano z pod domow czy tylko ze szkoly zawozi na zajecia?
          • sylweno Re: zajecia pozalekcyjne 02.03.07, 22:17
            nie wiem nic o zajęciach w szkole, bo moje dzieci są w przedszkolu. Ale piszą o
            tym na stronie
            tinyurl.com/37rocv
            W przedszkolu korzystamy z usług pani Moniki, logopedy - 50 zł za 2 spotkania
            tygodniowo, 45 zł za cały semestr lekcji tańca i 40 zł miesięcznie za godz
            Aikido tygodniowo. Aikido jest z panem Markiem, z tego co wiem, to szefuje on
            też szkole. Zajęcia - bajki z panią Kasią, psycholog nie są odpłatne, tak jak
            angielski z panią Ewą. Jest teraz jeszcze jedna, nowa pani psycholog, której
            zadaniem jest obserwacja dzieci.
            Ale uwaga, dodatkowo płaci się za obiady - 6 zł za obiad.
            Za dwoje dzieci (razem z zajęciami dodatkowymi ale ze zniżką 50% na czesne)
            wychodzi około 1000 zł na m-c.
        • sylweno Re: Dziękuję.... 02.03.07, 21:37
          Do przedszkola dojazd jest rzeczywiście beznadziejny. Ja mieszkam na
          Chmieleńcu, co w sumie jest niedaleko, ale jak musimy sami się doszarpać (nie
          prowadzę auta), to albo idziemy sobie laskiem obok stadniny do Kobierzyńskiej,
          Gwieździstą i potem Obozową. Latem to jest nawet przyjemne, taki półgodzinny
          spacer. Niestety, gdy jest błoto trasa ta odpada - lasek, a także fragmenty
          Obozowej rozjeżdżane przez ciężarówy, zamieniają się w bagnisko. Komunikacja
          miejską wtedy podjeżdżam tylko dwa przystanki od tego na Kobierzyńskiej obok
          Szuwarowej do tego pod Kościołem. A potem Skośną i Obozową od drugiej strony na
          nogach. Tak, że najlepiej autkiem.
          A zerówka teraz jest przy szkole i dzieciaki zabiera autobus szkolny. Napewno
          wjeżdża w Szuwarową i Torfową, reszty nie wiem. Ale w przyszłym roku, kiedy
          grupa starszaków pan Ewy wejdzie w zerówkowy wiek, najprawdopodobniej zostaną
          na Wandejskiej, więc zerówka będzie tam.
          co do ogrodu, to rzeczywiście na Obozowej jest malutki. Ten na Wandejskiej jest
          znacznie większy, ale ogromnym też bym go nie nazwała smile. Ale coś za coś.
          Przedszkole jest fajne.
      • sylweno Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 02.03.07, 21:59
        tak powiedziała mi mama Zosi z zerówki. I chyba coś w tym jest.
        Zosia chodziła już wcześniej do tego przedszkola, ale do zerówki jej mama
        zpisała ją na Zachodnią. Na początku Zosia była zachwycona - naprawdę ogromny
        ogród, nowe zabawki itd. Ale po jakimś czasie coraz mniej chętnie tam chodziła.
        Mama Zosi zrobiła bilans - na Zachodniej Panie wypindrzone, na szpilach, z
        wymalowanymi pazurami oraz dystansem do dziecka. Na Obozowej w dżinsach, ale
        biorące dzieciaki na kolana. Na Zachodniej dzieciaki pozamykane w swych
        salkach, a na korytarzach tylko słychać stukot szpilek od czasu do czasu
        przebiegających pań. Na obozowej nieco ciaśniej, ale kameralniej i swobodniej.
        Na Zachodniej duże grupy, na Obozowej max 15 osób. A poza tym Zosia zaczęła się
        skarżyć, że na Zachodniej panie bardzo krzyczą na dzieci. Owszem, i na Obozowej
        panie potrafią zbesztać, ale nigdy tak, żeby dziecko się w domu na to skarżyło.

I to prawda, moi chłopcy uwielbiają swoje panie, jak ich odbieram, czasami
        widzę, jak Michał bez powodu podbiega do pani i się przytula.
        A wracając do Zosi, to jej mama długo się wahała co Zrobić, bo na Zachodnią
        zaczęła też chodzić mała siostrzyczka Zosi. A potem Zosia wróciła do zerówki
        pani Agnieszki (tej przy szkole na Działowskiego),a jej siostra poszła do
        maluchów na Wandejskiej. I są bardzo zadowolone.
        • mamarysi4 Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 03.03.07, 21:35
          Wielkie dzieki za wszelkie info.
          I juz sie ciesze, ze Marysia dolaczy do przedszkolakow z Obozowej.
          • gusianka Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 05.03.07, 12:31
            Trochę się zdziwiłam kosztem ( 1000 zł) za dwójkę dzieci bo ja również mam
            córkę na Wandejskiej a syna w szkole i my płacimy 630 zł.Oprócz tego jeszcze
            tylko obiady a ze mam dzieci niejadki i mają zamawiane połówki porcji to
            sumarycznie wychodzi nam 800 zł.za wszystko.Wszelkie zajęcia dodatkowe w szkole
            są już w tej cenie. Odpłatne są wyjazdy np. do teatru czy kina.Wydaje mi
            sie ,ze po 400 zł. na głowę z wszelkimi zajęciami to nie jest powalająca cena.
            Wcześniej syn chodził do przedszkola państwowego i tam czesne było znacznie
            mniejsze ( 230 zł) ale chcąc do posłać na dodatkowe zajęcia ( i to nie
            wszystkie jakimi szkoła dogadza dzieciom) to zapłaciłabym dużo więcej już nie
            wspominając o czasie jaki musiałabym poświęcić na dojazdy i zajęcia.
            • sylweno Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 05.03.07, 14:01
              Aikido to dodatkowo 40 zł/mc
              logopeda to 50 / tydz = 200 zł / mc
              (do niedawna obydwaj chodili do logopedy, wtedy płacilśmy 80 / tydz)
              obiady jedzą całe - czyli za miesiąc (licząc dwadzieścia dni roboczych)
              wychodzi około 240 zł (chyba, że chorują, to jest mniej).
              Razem = 480
              plus czesne 480 za dwóch (za drugiego 1/2 stawki)
              w sumie 960; tysiąc bez 40 zł.
              • mamarysi4 Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 05.03.07, 14:51
                I tak myślę, źe ceny są na prawdę przystepne. Ja za nianie płacę teraz 900 + zajęcia z angielskiego
                Lippy&Messy 180. Dla mnie to będzie spora oszczęność.
                Powiedzcie proszę jak często dzieciaczki z Obozowej jeżdźą na jakies wycieczki typu teatr, fabryka
                bombek itd.
                Czy są organizowane jakieś bale np w karnawale?
                • gusianka Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 06.03.07, 08:56
                  Panie starająsię aby raz w miesiącu dzieci miały jakąś wycieczkę lub wyjście.
                  Co roku organozowane są balekarnawałowe, Wigilia lub Jasełka, Dzień Babci i
                  dziadka, uroczyste zakończenie roku itp. Ztego co wiem w przyszłym tygodniu
                  jadą topić marzannę a w czerwcu straszaki jadą na zieloną szkołę do
                  Rabki.dzieci ze szkoły były w tym roku w teatrze, gospodarstwie
                  agroturystycznym, na warsztatach teatralnych, w zoo, na pokazach fizycznych na
                  AGH, w gazecie Krakowskiej, i pewnie jeszczeczegoś zapomniałam.
              • gusianka Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 05.03.07, 14:53
                Hmmm, u nas w cenę szkoły wszystkie te zajęcia są już wliczone i kosztuje
                sumarycznie 360 zł.( angielski, hiszpański, logopeda, basen ,aikido, szkoła
                musyczna, taniec). Tylko obiady są dodatkowo płatne. Jeśli chodzi o przedszkole
                to nawet nie wiem bo z usług logopedy nie korzystamy i na aikido nie chodzimy.
                Tak jak pisałam sumarycznie za dwójkę dzieci ( jedno w szkole a drugie w
                przedszkolu) płace 630 zł.
                • charisma33 Re:Czesne.. 05.03.07, 22:10
                  Jesteśmy z M.po spotkaniu z p.dyrektorem szkoły.Odnieśliśmy bardzo dobre
                  wrażenie.Ale co do czesnego to wynosi ono 600 zł+7zł/jedzenie(śniadanie+obiad)
                  oraz wpisowe 1000 zł(płatne raz w roku).
                  Piszę o kwocie czesnego informacyjnie(dotyczy to dziecka "z zewnątrz"),bo w
                  cenę wliczona jest duża ilość zajęć dodatkowych i oczywiście autobus szkolny.
                  Pozdrawiam.
                  • lynette Re:Czesne.. 06.03.07, 10:31
                    Gusienko, czy moglabys sie odniesc do tej roznicy w wysokosci czesnego.
                    Zachwycila mnie ta szkola i kwota 360 jest dla mnie do przelkniecia, ale juz
                    700 niestety nie sad Z czego moze wynikac taka rozbieznosc w danych?
                    • gusianka Re:Czesne.. 06.03.07, 10:41
                      po pierwsze mam zniżke dlatego ,ze drugie dziecko uczęszcza na Wandejską do
                      przedszkola a po drugie wszyscy "odważni: którzy zdecydowali się zapisac dzieci
                      w roku powstania szkoły mieli niższe ceny.Doradzam jednaik indywidualne rozmowy
                      z dyrekcją.
          • melka200 Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 05.03.07, 23:06
            mamarysi4 napisała:

> Wielkie dzieki za wszelkie info.
            > I juz sie ciesze, ze Marysia dolaczy do przedszkolakow z Obozowej.

Mamo Marysi , ile Marysia ma lat? maluszek?
            Zapisałam tam 1 marca smile mojego maluszka - Kamilkę.

Miło mi słyszec dobre opinie o szkole, bo przy wyborze przedszkola kierowałam sie równiez własnie szkołą.
            Czy dobrze rozumiem, w przedszkolu dzieci tez mają Aikido? Sama kiedys troszkę trenowałam, strasznie bym chciała, zeby moje diablątko miało taka mozliwośc jak najwczesniej.
            pozdrawiam mamy obozowiaków
            • mamarysi4 Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 06.03.07, 15:08
              Marysia ma 2,5 i rowniez 1-go marca zapisalam ja do grupy dla maluchow! o dziewczynki beda
              najprawdopodobniej w jednej grupie!
              • melka200 Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 06.03.07, 22:29
                Kamilka ma 3. No to mamy pierwszą koleżankę smile) Pradopodobnie dziewczynki będą na Wandejskiej, gdzie teraz tez są maluchy.

pozdrawiamysmile
                • mamarysi4 Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 06.03.07, 22:43
                  Bardzo się cieszę! My też pozdrawiamy!
                  Daleko mieszkacie od przedszkola??
                  • melka200 Re: Pani Agnieszka ma szczęście do ludzi 07.03.07, 16:50
                    mamarysi4 napisała:

> Bardzo się cieszę! My też pozdrawiamy!
                    > Daleko mieszkacie od przedszkola??

I tak i nie smileOkolice Komuny Paryskiej. W słoneczny dzień to mozna bedzie i wózeczkiem, od Kobierzyńskiej, ale raczej mama troche leniwa a i czasu szkoda, więc raczej autko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka