Dodaj do ulubionych

EPSO/B/22/04 EPSO/A/16/04 (+inżynierowie)

IP: *.gl.digi.pl 28.04.05, 11:42
Skoro, wątki testów są ostatnio na tapacie, mam pytanko dla wtajemniczonych.

Jak zdobyć testy z egazminów EPSO/B/22/04 oraz EPSO/A/16/04 . Były to testy
dla informatyków z kat A i B. (niestety nie dla nas bo z kwietnia zeszłego
roku dla 10-tki ). Ponieważ czeka mnie egzamin na B*3 z tej dziedziny
chciałbym wiedzieć pod jakim kątem sie przygotowywać.

A może też inżynierowie z innych dziedzin mi odpowiedzą, czy testy dla
urzędników - inżynierów (głownie kat. B) są z wiedzy technicznej czy też
bardziej z działań UE (dyrektyw,instytucji,itp) w tej dziedzinie.

Z góry dziekuje za wszelkie wskazówki

zbychus
Obserwuj wątek
    • milagros_1 Re: EPSO/B/22/04 EPSO/A/16/04 (+inżynierowie) 28.04.05, 11:53
      mam jakies nieswoje testy dla informatykow i inzynierow na A7/A6 ale niestety
      po niemiecku, testy a,b,c, jeszcze sprzed akcesji, jak jestes zainteresowany to
      moge je zeskanowac i wrzucic na forum
      • Gość: Zbychus Re: EPSO/B/22/04 EPSO/A/16/04 (+inżynierowie) IP: *.gl.digi.pl 28.04.05, 12:05
        Witaj,

oczywiście mogą być po niemiecku. wprawdzie bede prosił żone o tłumaczenie, ale
        chce sie zorientować ogólnie o co pytają. Po przeczytaniu Twojego wątku o
        pytaniach z biol/chem troche sie martwie, bo wiedze mam, ale czy ona sie "zgra"
        z wymyślnymi pytaniami dla informatyków przygotowanymi przez EPSO ?

reasumując, jakbys znalazła czas na zeskanowanie i wrzucenie na www, to byłbym
        bardzo wdzięczny

pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoje wyniki

zbychus
        • milagros_1 Re: EPSO/B/22/04 EPSO/A/16/04 (+inżynierowie) 28.04.05, 13:13
          Dzieki. Postaram sie to zrobic jak dam rade w miare szybko. Z jednej strony
          potrzebna jest wiedza ale tez i troche szybkosci. Czasu na testach jest bardzo
          malo. Nie wiem czy w Polsce mozna dostac zestaw 250 MCQ z pytaniami z historii
          Unii Europejskiej- ja mialam ksero od ludzi ode mnie. Obecnie jest pozyczone,
          ale moze gdzies uda Ci sie pozyczyc. Warto to przerobic, pytania o Unii sa na
          ogol stamtad.
          Wiedza fachowa wydawala mi sie bardzo popularyzatorska, odpowiedzi mozna bylo
          znalezc w internecie a bariera bylo to, ze byla z wielu dziedzin z ktorymi nie
          ma sie do czynienia w praktyce- moze w zakresie informatyki nie bedzie takiej
          rozpietosci zagadnien. A moze ktos dorzuci cos jeszcze- apelowalam do ludzi aby
          sobie w ten sposob pomagali.....
          • Gość: Marek Re: EPSO/B/22/04 EPSO/A/16/04 (+inżynierowie) IP: *.upc.chello.be 23.05.05, 20:54
            Czesc,
            Bylbym bardzo wdzieczny za dostep do testow na informatyka (A i B). Moge sie
            zrewanzowac licznymi przykladami testow z zakresu rozumowania werbalnego i
            numerycznego.
            Z gory dziekuje,
            Marek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka