IP: 217.153.246.* 13.05.07, 11:53
Gdzie dzisiaj idze kupić dobrą kiełbase na gryla i jaka jest naj lepsza.
Prosze o opine.
Obserwuj wątek
    • misiakilla Re: kiełbasa 13.05.07, 11:58
      Slaska, zwyczajna, podwawelska, grilowa etc... Kupisz w kazdym super i hiper
      sklepie :)
    • Gość: arb Re: kiełbasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 12:00
      mi najbardziej na grilla odpowiada ta z domieszką zmielonego świńskiego ryja
      czyli śląska.;)
      zainwestuj w karkóweczkę a nie tam z kiełbą będziesz się woził.
      • Gość: sw. Re: kiełbasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:48
        Jak? A może samemu zrobić,gdzie tanie mięso wieprzowe,wołowe kupić,jak bez
        wołowiny to jaki zagęszczcz-spoiwo klej użyć(są sklepy z takimi
        zagęszczaczami?domowe sposoby?),gdzie flaki-kiełbaśnice naturalne kupić? a może
        kaszanka to skąd krew(są takie sklepy gdzie kupię krew do kaszanki?
        No i te naturalne kiełbaśnice bo na grila to tylko flak naturalny jak kiełbasa
        w sztuczym flaku to śmierdzi jakby się instalacja elektr.palił albo stare opony.
    • Gość: cc Re: kiełbasa IP: 83.2.140.* 29.05.07, 11:59
      Kiełbasa kiełbasie nie równa. Taka sama nazwa, różne kiełbasy.Jedna zjadliwa a
      druga o takiej samej nazwie nawet pies nie chce.Wszystko zależy jak
      trafisz.Wybieraj z droższych.
      • Gość: grillowiczka Re: kiełbasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:03
        Aleksandryjska- w sklepach Aleksandria. Poza tym drobiowa- też super na grilla
        • logikaa Re: kiełbasa 29.05.07, 17:07
          najlepsz w 'jaf'parzona, super polecam...ponad 11 zł kg. ale swietna jest !
          • Gość: ździś Re: kiełbasa IP: *.aster.pl 29.05.07, 17:16
            Kiedyś kupiłem kiełbasę w Lidl -u , byla na promocji więc wzieliśmy 2 opakowania
            Gdy otworzyliśmy opakowanie obciekała czymś przypominającym smarki które ciągneły się i zwisały z niej. Byla na dzień przed terminem ważności .
            Szkoda było ją zmarnować więc ostro pogrilowaliśmy aż kiełbasa spalila sie z jednej strony.Więc połowe zjedliśmy i popiliśmy piwem żeby mniej czuć jej dziwny smak. Odradzam supermarkety do kupna wędlin !
    • Gość: smakosz Re: kiełbasa IP: 212.87.240.* 29.05.07, 17:21
      Jak ktoś zauważył, kiełbasa kiełbasie nierówna. Szczerze nie pamiętam kiedy
      zjadłem naprawde dobrą grilowaną kiełbasę. Wszystkie marketowe po upieczeniu
      wołają o pomste do nieba. Skąd wziąć naprawdę smaczną kiełbasę ?
      • Gość: obżartuch Re: kiełbasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 22:02
        ja kupuję zawsze w jednym miejscu - na promenadzie...mam tam ulubiony "punkcik"
        i testuję "ichnie" kiełbaski. mają naprawdę duży wybór - każdy znajdzie coś dla
        siebie.. mniammmmm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka