Gość: dzon IP: 217.153.246.* 13.05.07, 11:53 Gdzie dzisiaj idze kupić dobrą kiełbase na gryla i jaka jest naj lepsza. Prosze o opine. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiakilla Re: kiełbasa 13.05.07, 11:58 Slaska, zwyczajna, podwawelska, grilowa etc... Kupisz w kazdym super i hiper sklepie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arb Re: kiełbasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 12:00 mi najbardziej na grilla odpowiada ta z domieszką zmielonego świńskiego ryja czyli śląska.;) zainwestuj w karkóweczkę a nie tam z kiełbą będziesz się woził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw. Re: kiełbasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:48 Jak? A może samemu zrobić,gdzie tanie mięso wieprzowe,wołowe kupić,jak bez wołowiny to jaki zagęszczcz-spoiwo klej użyć(są sklepy z takimi zagęszczaczami?domowe sposoby?),gdzie flaki-kiełbaśnice naturalne kupić? a może kaszanka to skąd krew(są takie sklepy gdzie kupię krew do kaszanki? No i te naturalne kiełbaśnice bo na grila to tylko flak naturalny jak kiełbasa w sztuczym flaku to śmierdzi jakby się instalacja elektr.palił albo stare opony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: kiełbasa IP: 83.2.140.* 29.05.07, 11:59 Kiełbasa kiełbasie nie równa. Taka sama nazwa, różne kiełbasy.Jedna zjadliwa a druga o takiej samej nazwie nawet pies nie chce.Wszystko zależy jak trafisz.Wybieraj z droższych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grillowiczka Re: kiełbasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 17:03 Aleksandryjska- w sklepach Aleksandria. Poza tym drobiowa- też super na grilla Odpowiedz Link Zgłoś
logikaa Re: kiełbasa 29.05.07, 17:07 najlepsz w 'jaf'parzona, super polecam...ponad 11 zł kg. ale swietna jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ździś Re: kiełbasa IP: *.aster.pl 29.05.07, 17:16 Kiedyś kupiłem kiełbasę w Lidl -u , byla na promocji więc wzieliśmy 2 opakowania Gdy otworzyliśmy opakowanie obciekała czymś przypominającym smarki które ciągneły się i zwisały z niej. Byla na dzień przed terminem ważności . Szkoda było ją zmarnować więc ostro pogrilowaliśmy aż kiełbasa spalila sie z jednej strony.Więc połowe zjedliśmy i popiliśmy piwem żeby mniej czuć jej dziwny smak. Odradzam supermarkety do kupna wędlin ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: kiełbasa IP: 212.87.240.* 29.05.07, 17:21 Jak ktoś zauważył, kiełbasa kiełbasie nierówna. Szczerze nie pamiętam kiedy zjadłem naprawde dobrą grilowaną kiełbasę. Wszystkie marketowe po upieczeniu wołają o pomste do nieba. Skąd wziąć naprawdę smaczną kiełbasę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obżartuch Re: kiełbasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 22:02 ja kupuję zawsze w jednym miejscu - na promenadzie...mam tam ulubiony "punkcik" i testuję "ichnie" kiełbaski. mają naprawdę duży wybór - każdy znajdzie coś dla siebie.. mniammmmm Odpowiedz Link Zgłoś