Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      1996

1996

(3 wyniki)
    • hej szukam literatury dot. Kuby i Ameryki Łacińskiej, chodzi mi szczególnie o historie Kuby i Ame.Łac. i rewolucji kubańskiej ,wszelkie albumy, przewodniki, literatury kubańskiej ,czegokolwiek, jest to ciężko dostępne, w Krakowie w jednej z księgarń znalazłam zaledwie 2 pozycje, jedna "Gorączka latynoamerykańska" oraz 'Che Guvara' szukam czegos jeszcze, prosze o pomoc!! i smacznego pasztetu z królika w święta..
    • mam pytanie do osob lepiej zorientowanych ode mnie ,czy Wiedzmin Sapkowskiego byl wydawny za granica ? i z jakim skutkiem jesli byl, czy to saga popularna w innych oprocz naszego krajach ?, dzieki za odpowiedzi
    • "Zapach cedru" ukazal sie na rynku ksiegarskim 2 lata temu jako debiut literacki A.M. MacDonald i od razu trafil na listy bestsellerow. I trzeba przyznac, ze slusznie tam sie znalazl. Ta niesamowita ksiazka ukazujaca dramat rodzinny rozgrywajacy sie na Cape Breton nie tylko wzrusza, intryguje ale przede wszystkim zaskakuje brutalnoscia faktu i prawda o czlonkach rodziny. To swietnie nakreslony obraz ukazujacy wplyw perwersji na ksztaltowanie sie osobowosci bohaterek tej ksiazki. T...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się