Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
      1996

1996

(8 wyników)
    • Witam Serdecznie Czy ktoś mi może polecić wino rocznik 1996 rok tak by polezało jeszcze z 7-8 lat. Pozdrawiam
    • ciąg dlaszy przeglądu rocznika 1996 w Ribera del Duero.... Krótko mówiąc- cudo. Niesamowita połączenie stajennych zapachów, beczki z świeżością jerzyn i fiołków.Wino ostre, pełne, doskonale zrównoważone- czysta radość picia.
    • 2001 Chasse-Spleen Moulis en Medoc Bardzo bogate, bardzo dobra owocowość, bardzo dobra równowaga (jeśli by nie liczyć nieco wystającego garbnika). 1997 Les Hauts de Smith Pessac-Leognan białe Bardzo dobre, ale tak jakby drożdzowe. Orzechy włoskie jak w meursault. Trzeba lubić ten rodzaj wina. 1996 Le Bahans du Chateau Haut Brion Pessac-Leognan Droga legenda, ale warta zachodu. Bardzo złożone i pięknie dojrzałe, średniozbudowane. 2002 Camensac Haut-Medoc (GCC za 65 zł!) Bard...
    • A dokladnie 2 butelki (w okazjonalnych skrzyneczkach) W. & J. Graham's (Late Bottled) Vintage Port 1996 (np. w Centrum Wina w Piasecznie po 236,80 PLN). Ktos jest chetny? Jednoczenie przepraszam za wykorzystanie forum na ogloszenie, ale ani ja, ani moi znajomi nie gustuja w tym rodzaju trunku, a zamiast meczyc sie wole pieniadze zainwestowac w jakies konkretne 'kwachy' :))))
    • Czy już mieliście okazję poznać nowe wina od Penfoldsa? Bin 138, Bin 2, Rawson's Retreat Shiraz/Cabernet, Rawson's Retreat Riesling? Polecam!
    • Dzien dobry , czy ktos zna Chateau Plantey , Paulliac, 1996 Dostalem buteleczke - moze polezec ? Ps. Pytanie do ekspertow wloskich ( Giorgio P pomoz ! ) Czy VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE – SEREGO ALIGHIERI 1999 osiagalne na naszym rynku - to wino zle/dobre/b.dobre ? Pytam bo chcę sprawdzic swoj smak (mi smakowalo) Pozdrawiam pint@wp.pl
    • Jakie macie propozycje - uwazam, ze sa dobre i w cenach do zaplacenia nawet na przecietna kieszen.
    • Witam, ostatnimi czasy regularnie (co sobotę) testuję hiszpańskie Riojy. Ponieważ często wyjeżdżam za granicę, zdobycie dobrych win po przystępnej cenie jest dużo prostsze niż u nas. Chciałbym przedstawić moich faworytów: 1. Bodegas LAN Gran Reserva 1996 > mój absolutny nr 1 2. CUNE Gran Reserva 1996, Reserva 1998 > również nie do pogardzenia Faustino jakoś do mnie nie przemawia, Campo Viejo Gran Reserva nie najgorsze, ale piłem tylko rocznik 1995. A jakie są Wasze t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się