-
Mam przez dwa tygodnie sierpnia edukować się w Opolu. Zajrzałam na stronę organizatorów przedsięwzięcia i za nocleg w trzyosobowych pokojach w akademikach (Niechcic, Kmicic) wołają sobie 17-20 euro - czyli ponad 80 zł! Czy realia w Polsce tak bardzo się zmieniły ostatnio (mój przyjaciel 2-3 lata temu w Poznaniu za taki jednorazowy nocleg w akademikowej dwójce płacił 40 zł), czy też organizatorzy postanowili sobie wycisnąć z zagramanicznych naukowców, ile tylko się da?
Czy opolskie lobbyst...
-
Znów zwracam się z prośbą do (prawie)wszystkowiedzących. Chcemy z Lubym wyjechać na parę dni do Wrocławia i szukam jakiegoś przytulnego noclegu na studencką kieszeń. W Białymstoku polecano akademiki, może i we Wrocławiu są jakieś w rozsądnej cenie i o rozsądnych warunkach? Może znacie jakieś inne miejsca. To trochę daleko, więc wolałabym mieć jakąś pewną zarezerwowaną przystań i warunki dające odrobinę prywatności, czyli łazienkę bliżej niż w odległości dwóch pięter i ściany grubsze niż kartk...
-
Już nie wiem,co zrobić,żeby trafiło. Mieszkam w akademiku
5.rok(alleluja,ostatni!),mamy wspólną kuchnię na dwa dwuosobowe pokoje. Tak
samo łazienka i wc. Wiem,ze jak sąsiadka brudas mi przeszkadza,to mogę
siedzieć w pokoju, gdzieś poza i tyle.Ale korzystać z łazienki i kuchni
muszę,nie ma,że boli(w tym wypadku:śmierdzi).
Dziewczyna ma na bakier ze sprzątaniem po sobie. I to strasznie. W łazience
stoi jej kosz na pranie. Śmierdzi- ona nie pierze,tylko wkłada tam ubrania i
bieliznę,a jak...
-
Przepraszam za niewpisanie się do któregoś z wątków zbiorczych, jak trochę
ochłonę to sama się wykasuję.
Siedzę sobie grzecznie w akademiku i przysypiam nad projektem. Wpada kumpel.
Narąbany jak szpadel, albo jeszcze bardziej, do tego stopnia że ledwo jest w
stanie chodzić. Najpierw chce tańczyć z nami wszystkimi, chociaż ledwo trzyma
się na nogach. Potem pada na łóżko kumpeli, spada z niego i tak momentalnie
zasypia. My płaczemy ze śmiechu, robimy sobie z nim pamiątkowe zdjęcia,
po...
-
Jak dlugo idzie standardowo przelew walutowy z jednego banku polskiego do drugiego banku polskiego? 10. wrzesnia zostala przelana kwota w euro z konta w PKO na moje konto w mbanku i jeszcze ich nie otrzymalam. Za troche ponad tydzien wyjezdzam i nie bede ukrywac, ze te pieniadze sa mi potrzebne i wolalabym otrzymac je przed wyjazem. Powinnam gdzies interweniowac? Jesli tak, to gdzie?
-
W związku z tym, że w grudniu i tak przez 17 godzin na dobę panują egipskie
ciemności lub półmrok, jakiś strasznie mądry urzędas powiesił nam ponownie
szmatę za oknem. Reklamę znaczy się, taką odcinającą od świata całe 13 pięter
akademika. Wisiała już kiedyś wczesniej, nasyłaliśmy na nich sanepid, GW, i
parę innych instytucji i nic. Podobno rektorowi bardziej opłaca się obkleic
caly akademik reklamami i wyrzucić z niego studentów...
Raz na jakiś czas litościwie zdejmowali nam tą durn...
-
Po przeczytaniu wątku o łączeniu pracy, studiów i wychowywania dzieci zrozumiałam, że jest na forum kilka studentek takiego kierunku ;) Jako, że najprawdopodobniej od października będę kolejną [no chyba, że zapomnę złożyć paiperów..] chciałabym poprosić Was o ukazanie sytuacji z damskiego punktu widzenia ;) Mam dużo relacji kolegów, ale żadnej z kobiecej perspektywy. Może macie też doświadczenia z akademikami PW?..