Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      akademiki

akademiki

(10 wyników)
    • Mam takie pytanie (czysto teoretyczne dla wiekszosci pewnie, ale ciekawa jestem Waszych opinii). Gdybyscie mialy do wyboru mieszkanie z rodzina (2+1) w akademiku: cena okolo 500zl, pokoj malzenski ok. 30m, podzielony na trzy czesci - pokoj wlasciwy, czesc kuchenna i trzecie pomieszczenie, mogace sluzyc jako pokoj dziecinny, po remoncie, z nowymi meblami, jedyna 'niedogodnosc' to kuchani i lazienka na korytarzu, w dobrym pukncie Warszawy oraz: wynajem mieszkania (ceny w Wawie, jak...
    • Szukam rad i porad jak sobie poradzic po porodzie w akademiku.Narazie nie mamy możliwości kupienia mieszkania,a wynająć mieszkanie z dzieckiem to bardzo trudne.No i oczywiście ceny!Ja studiuję,a mąż pracuje.Nie wiem,czy wiecie jak wygląda pokój małżeński w akademiku?Salon to nie jest.We dwoje radziliśmy sobie świetnie.Przyzwyczailiśmy się do tego,że w jednym pokoju mamy sypialnię,pokój do nauki,pokój dla gości.Przygotowujemy tu też jedzenie (oczywiście kuchnia jest na piętrze i w ...
    • jezeli mieszkalyscie w akademiku oczywiscie. szalony i wazny okres w zyciu czy raczej brak wygody i zle wspomienia? jestem ciekawa waszych wspomnien pola
    • Urządzamy dom - na wiosnę powinno być wszystko dopięte na ostatni guzik. Mieszkanie, w którym teraz mieszkamy chcemy po przeprowadzce odświeżyć i wynająć. Kolega wynajmuje swoje 2 mieszkania wojsku - dostałam od niego cynk, że wojsko ciągle poszukuje mieszkań do wynajęcia dla swojej kadry. Jest jedno"ale" te mieszkania to tzw. akademiki. Kolega co prawda wynajmuje już 5 lat jedno , a 2 lata drugie mieszkanie i nie miał żadnych problemów. Ja się jednak zastanawiam - niby "solidna f...
    • No ta cała komunikacja międzymiastowa denerwuje mnie!! Żeby po godzinie 20 nie było żadnego busa albo autobusu do domu? No w sumie był jeden, ale mocno okrężną drogą. I nie kłamię żadnego busa nie było. Grrr... Musiałam się wracać do akademika
    • No właśnie jak w twmacie postu. Pieniądze te muszą być we wtorek w miejscowości położonej od naszej jakieś 180 km. Jak je przesłać na konto, czy może lepiej poleconą przesyłką przez pocztę??? Zgóry dziękuję za odpowiedz. Gosia
    • kurcze, znow dziad pije w akademiku. i jeszcze bezczelny wciska ze piwo. przeciez słysze ze nie piwo. jak sie piwo pije to nie wołaja ze polane. kurna. a ja z dziecieciem płaczacem na ręku. znaczy dziecie spi, powiedzmy ze grzecznie a mama nawala sie w diablo w sieci i teskni za imprezami rozwazajac smutną prawde ze wodki juz rok w ustach nie miala i nie zapowiada sie poprawa. sie mi macierzyństwa zachciało...
    • Na waleta(22)

Co to według Was znaczy? I dlaczego właśnie to?
    • Mam dziwny rok, w sensie ludzi studiujących. Jutro początek roku akademickiego. Najpierw poszła jakaś plotka, że są godziny rektorskie. Potem: a i tak nikt nie będzie chciał 1 dnia z nami siedzieć. Ja idę zobaczyć, czy są wykłady. Do akademika już się wprowadziłam. Podobno jeden z lepszych. Ale za mało miejsca w szafie. Nie mAm gdzie włożyć ubrań :D No i dostrzegłam, że wszystko jest robione pod osoby wysokie. Szafy, wszelkie wieszaki. Dobija mnie to trochę. A od jutra będę ...
    • ...miał broń? www.tvn24.pl/-1,1579617,0,1,krwawy-sylwester-w-krakowskim-akademiku,wiadomosc.html Od razu o tym pomyślałam po usłyszeniu tej wiadomości. Podobno coś tam bredził o wyrównywaniu rachunków. Gdyby to były Stany już mielibyśmy niusa o masakrze w akademiku..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się