Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      australia

australia

(8 wyników)
    • Orinetuje sie ktos czy w Australii sa szkoly/koledze pozwalajace na podjecie nauki na poziomie Diploma, Advanced Diploma i Associate Degree gdzie mozna zdobyc uprawnienia pilota? Wiem, ze szkoly skzolace do zawodu pilota to sa tak jak w polsce np aerokluby, ale nie wiem czy takie ksztalcenie mozna podciagnac jako ksztalcenie na poziomie Diploma itd. w Ausralii. Jest stypendium, ktore mozna wykorzystac na taki cel sek w tym ze nie wiem jak sie za to zabrac.
    • 1. Daleko (droga i meczaca podroz). 2. Tam sie nie mowi po angielsku, a po australijsku (gwara zlodziei i qurev londynskich z poczatkow XIX wieku). Sa nawet calkiem spore Aussie-Yankee dictionaries... 3. Studia i utrzymanie kosztuja znacznie wiecej niz w Polsce. 4. Biali angielskojezyczni Australijczycy bardzo nie lubia Polakow i w ogole Slowian (pozostalosc z czasow zimnej wojny). 5. Dyplomy australijskie nie sa uznawane w Polsce. 6. And LAST BUT NO LEAST: niska jakosc nauki, szcz...
    • polecam lekturę poniższego tekstu wszystkim, którzy myślą o wyjeździe na studia na Antypody: Kuszą nadzwyczajnymi warunkami wyjazdu – na miejscu okazuje się, że zostaliśmy zwyczajnie naciągnięci, a pośrednicy cieszą się z zarobionych na nas pieniędzy. Australijskie Eldorado. W 2000 roku do Australii przyjechało przynajmniej 500 studentów z Polski. Zwabieni zostali obietnicami wyśmienitych szkół oraz nadzwyczajnych warunków do nauki i pracy (pozwalającej na zwrot in...
    • jeśli tak, jaka jest możliwosć przeniesienia się z dobrej polskiej uczelni do szkoły w Melbourne??? jakie są procedury zaliczania przedmiotów?? bardzo bardzo prosze o pomoc:)
    • Rozglądam się za stypendium w Australii.Możecie coś zaproponować? Dzięki!
    • Czy ktos z was studiowal kiedys w Australii na porzadnym uniwersytecie? Czy warto?
    • hi poszukuje osob ktore chca zaryzykowac i pojechac do australii uczuc sie i pracowac prosze o kontakt shame_on_u@wp.pl
    • Znalazłam się w trudnej sytuacji. Jestem studentką 2 roku, mój wykładowca jest 20 lat starszy. Nie wiem jak to się stało, ale zbliżyliśmy się do siebie. Wiem, że to niebezpieczny związek, ale to silniejsze ode mnie. Tym samym On tego nie ułatwia. Dzwoni, proponuje spotkania. Obiecywałam sobie, że to ostatni raz, ale zawsze ulegam, nie mogę się oprzeć. Nie wiem już jak o Nim zapomnieć. Choć twierdzi, że chce ze mną być, coraz bardziej zaczynam mieć wrażenie, że zależy mu tylko na moim młodym c...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się