Forum Społeczeństwo Rówieśnicy 40+
ZMIEŃ
      australia

australia

(16 wyników)
    • Planowany odlot z Amsterdamu 20 grudnia o godzinie 12 w poludnie, z powodu sniegu i lodu w calej Europie i zupelnego chaosu na lotniskach doszedl do skutku dopiero wieczorem o 20.00. Nasze lotnisko wygladalo tak: [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/re/kc/ge5d/W9S3v01R9UCKzepzbB.jpg[/img] Mielismy swiadomosc ,ze na nastepny samolot z Malezji juz nie zdazymy. Na miejscu w Kuala Lumpur zaproponowano nam hotel, co przyjelismy z ogromna radoscia ,poniewaz po 11 godzinach na siedzaco byl...
    • W co grają w Australii? W Australii wszelkie gry, dzięki którym można wygrywać pieniądze, są bardzo popularne. Najbardziej popularne jest lotto. W stanie Victoria ta gra liczbowa nazywa się TATTS LOTTO. W samym Melbourne znajdują się 622 punkty przyjmowania blankietów, zwane w Polsce kolekturami. Badania marketingowe wykazały, że w stanie Victoria 40% dorosłych mieszkańców gra w lotto. Natomiast gdy nikt nie trafi głównej wygranej i następuje kumulacja, wówczas liczba chętnych...
    • Australia(99)

czekamy :-))))))))
    • Czy wiecie, gdzie w Warszawie mozna dostac najlepszy (i w miare tani) wybor ceramiki z Boleslawca? Buszmenowy brat mieszkajacy w stolicy wylatuje do nas w poniedzialek a ja nagle wpadlam na pomysl, ze to jest to, czego mi do szczescia potrzeba i chcialam troche zamowic, zeby nam przywiozl. Wydaje mi sie ze Jutka sie kiedys oblowila w Warszawie w "Boleslawca" - gdzie to bylo? Mozecie cos doradzic? Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸>...
    • Opowiem wam o moim wczorajszym gosciu. Maz moj,majacy niebywala latwosc nawiazywania kontaktow oznajmil,ze spotkal ciekawego czlowieka i zaprosil na piatek do nas. Jest to uchodzca z Armeni ,ktory mowi slabo w jezyku holenderskim ale zna polski i bede mogla z nim porozmawiac. Bylam ciekawa tej wizyty. Ormianin okazal sie byc bardzo milym czlowiekiem, mowil znakomicie po polsku i przegadalismy caly wieczor. Opowiadal o obozie uchodzcow, o latach niepewnego czekania na decyzje przy...
    • Czytam sobie o wyczynach naszych australijskich Dziewczyn dot.gromadzenia wody, zwłaszcza Luizy, bo Dan jest bardziej oszczędna w słowach:-)i czytając zawsze myslałam o tym ile wody u nas się marnuje,no i znalazłam dziś artykuł , taki na młyn moich przemyśleń: miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4922886.html Co o tym sądzicie? Jak Wy, posiadajacy własne domy do tego podchodzicie? Macie jakieś zbiorniki, zbiorniczki na wode ? Podatek zmieni cos w mentalności ?Wpłynie na oszczędzanie...
    • Dla mnie takim gestem jest dzisiejsze poranne przemowienie w australijskim parlamencie, gdzie nasz premier oficjalnie przeprosil Aborygenow za krzywdy doznawane przez nich z powodu polityki poprzednich rzadow. Dyskutowane od 10 lat i nigdy nie zrealizowane przez twardoglowego liberalnego premiera Howarda, te przeprosiny sa dla mnie czyms wielkim i w pelni je popieram. www.smh.com.au/news/national/prime-minister-kevin-rudd-made-today-a-historic-one-for-australia/2008/02/13/120276...
    • Widac ja w Australii , więc Luizo moze i Ty ją ujrzysz i sfotografujesz? Pod artykułem znajdują sie 3 zdjecia , nie wiem czy ich linki będa sie otwierac jesli nie to zajrzyjcie na www.twojapogoda.pl Warto .Widok niesamowity Wielka kometa skłania Ziemian do refleksji (24.01/17:30) - Najjaśniejsza od 40 lat kometa o nazwie McNaught nie jest już widoczna w Polsce, ale o zachodzie Słońca mogą ją podziwiać na zachodnim niebie mieszkańcy południowej półkuli Ziemi, czyli między innymi m...
    • media(4)

może nie powinnam się wypowiadać, bo nie mam tv :) ale codziennie przeglądam net, w tym serwisy "Polityki", GW, Dzienników (obu), Przekroju, TVN24, BBC, czasem Rzepy i Wprost. Zdzarza mi się zajrzec na serwisy plotkarskie, choc bez tv coraz mniej kumam o kim one. I kurcze blade zaczynam tesknic za komuna. Bo za komuny "Kobra" to byl czasem niezly teatr tv z przyzwoitym aktorstwem. Bo za komuny dawali co prawda Janka Kosa (panbuk, jak pomysle kto go gral - ech), ale (wiem, z braku l...
    • Bardzo serdecznie dziękuję za bumeranga i dedykację :):):) No teraz to nie mam wyjścia .Ty słowa dotrzymałaś :)
    • W Warszawie jest wiosna, na drzewach zielone paki, w ogrodach fioletowe krokusy i zolte forsycje, szpaki i wroble dra sie erotycznie. Jest sucho i slonecznie, choc slonce jest strasznie blade i anemiczne, i w dodatku idzie po niebie w zlym kierunku. Moze to nie to samo slonce co u mnie? Dotarlam do Warszawy wczoraj, czyli w niedziele o 17:30 (wylecialam z Sydney o czwartej rano czasu polskiego w sobote). Jak widac, podroz byla dluga i w dodatku nic ciekawego obok mnie nie siedzia...
    • Poniewaz nie chce zasmiecac watku Bystrej, oznajmiam, ze tu mozna udzielac porad na temat jak mam sie przygotowac kulturowo i odziezowo do przezycia miesiaca kwietnia w Polsce. I inne takie. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Australia-uzyteczne linki
    • A oto jakie piękne znalazłam ogłoszenie,(szukając www.dwukropek.pl/0,0,,0,Poznan,139.html?f=1040 wózka dziecięcego) az ciepło zrobiło mi sie na serduszku , bo jakiz ten januszek miluski , tylko 4 dni w tygodniu i odwdzieczy się i pozwoli sie soba zaopiekować ;-)) poszukuję Pani z pokojem Wiek: poszukue Pani, która zaopiekuję się samotnym dojrzałym mężczyzną w długie jesienno-zimowe wieczory i przenocuje przez 4 dni w tygodniu. Obiecuję, że sie odwdzięczę jak tylko umiem K...
    • Obejrzane i wysluchane przed chwila w tv. Nastepuje gwaltowne ocieplenie kuli ziemskiej, szybsze niz przewiduja meteorolodzy i uczeni. Do konca XXI wieku srednia temperatura zwiekszy sie o okolo 10 stopni to znaczy ,nastapi szybkie topnienie biegunow, znikna wielkie polacie Europy (Holandia),Afryka stanie sie wielka pustynia atym samym miliony ludzi umra z glodu. Winni temu sa ludzie ,wysylanie w powietrze roznego rodzaju zanieczyszczen,przemysl, transport itp. Nie jestem specjal...
    • Zakladam "na zas". Ide sie wtulic w kanape. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się