Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      balkonu

balkonu

(7 wyników)
    • Zabudowa balkonu przesuwnymi taflami szkła - czy potrzebne pozwolenie na budowę? Jakie przepisy to normują?
    • Odbiera mieszkanie, w którym jest zabudowany balkon (szczelny murek). Na balkonie nie ma żadnego odpływu - po ostatnich deszczach stoi woda. W odpowiedzi na moją prośbę poprawienia tego, otrzymałam odpowiedź że projekt nie przewidywał żadnego odpływu, a oni wybudowali zgodnie z projektem. Czy ktoś mi może pomóc i podać czy taki odpływ jest obowiązkowy, jeśli tak to który przepis o tym mówi? Z gory dziękuję za wszelkie info Pozdr
    • czy ktoś zna jakis skuteczny sposób pozbycia sie gołebi ktore ciagle wracaja na balkon??????
    • Witam Wszystkich:) Mieszkam na drugim piętrze w budynku 4-piętrowym, a więc nademną jest następny balkon. Niestety mam niesfornych sąsiadów z góry, którzy lubią nadmiernie podlewać kwiatki, co powoduje zalewanie mojego balkonu. Chciałbym wykonac jakiś daszek i ubezpieczyć się przed zalewaniem i przy okazji przed nadmiernym nasłonecznieniem (okna wychodzą na południowy-wschód). Czy ktoś ma na to jakis pomysł? Czy ktoś chciałby się podzielić informacjami na temat daszka? Chętn...
    • Noszę się z zamiarem zakupu mieszkania 80m2 w nowym apartamentowcu 3 kondygnacyjnym, w nowobudowanym osiedlu. Proszę o radę którą kondygnację wybrać, z tymże nie interesuje mnie parter. Proszę o opinie jakie są wady i zalety mieszkania na środkowym piętrze od tego na 2 piętrze które jest ostatnią kondygnacją . W mieszkaniach są identyczne balkony z tymże ten na 2p jest niezadaszony. Budynek graniczy z jednej ze stron z lasem Będę wdzięczny za wszystkie jak najbardziej subiektywne u...
    • czy balkon, taras może wystawać poza linię zabudowy ?? z góry dziękuje adam
    • Czy jest zgodne z jakąkolwiek normą budowlaną lub sztuką projektowania, aby daszek, nazwany przez Panią Architekt "elementem ozdobnym" miał spadek -1%, tzn. woda spadająca z nieba na ową "ozdobę" może spływać na mój taras ? proszę o poważne opinie, najlepiej architektów pozdrawiam bankroot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się