Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      balkonu

balkonu

(53 wyniki)
    • Witam.Od kilku lat sadzę na balkonie pelargonie wiszące ,ale jeszcze nigdy nie udało mi się osiągnąć ładnego ich wyglądu.Proszę o podpowiedź w jaki sposób je pielęgnować ,ile podlewać ,czym podlewać i jak z nimi postępować aby ładnie rosły.Z góry dziękuję z odpowiedź
    • Mam pytanie? Czy trzymał ktoś sansewerie na balkonie ? Mam dwie tak duże, że już nie mam dla nich miejsca w mieszkaniu. Pomyślałam czy nie "nadały " by się na słoneczny (południowy) balkon. Czy ktoś ma w tym temacie doświadczenie.
    • Czy można wystawić araukarię na balkon ? Bezpośrednie słońce na balkonie pojawia się w godzinach 16-18:30 - czy to jej nie zaszkodzi ?
    • Czy przedziorki moga zaatakowac rosliny balkonowe? Cos żre mi róze pienną i drzewko (chyba jakas wierzba - jego gałezie zwisaja do dolu, wiosna ma bazie). Jakis czas temu na rozy byly mszyce, ale zwalczylimy, a potem zaczely sie pojawiac na lisciach malutkie drobniutkie robaczki (takie kropeczki) i rozwijac pajeczyne. Potem zaatakowane zostalo drzewko. Spryskujemy wodą te rosliny, bo to jakby pomaga. Balkon jest poludniowy, schowany (loggia to sie chyba nazywa?). Jesli to nie prz...
    • do kiedy trzymacie kwiaty, rośliny na dworze czy balkonie ?? chodzi mi o miesiąc
    • Kiedy najlepiej zdjąć kwiaty z balkonu?- coraz zimniej ma być, zapowiadają nawet duży spadek tempertur w nocy.
    • Posadziłam w doniczce wczoraj tulipany i narcyzy. Przenocowały w domu. Niewiem czy powinny jeszcze posiedzieć w cieple, czy od razu wystawiać je na balkon. W nocy jest już mroźno i boję się że je stracę. Może macie doświadczenie z październikowym sadzeniem cebulek. Dziekuję za wszystkie rady.
    • Witam... pytanie - jak w temacie. Czy macie jakieś ciekawe pomysły? Jak na razie mam - w innym wątku widać - dwa wrzosy ;) oraz choinkę.
    • Wymyśliłam sobie, że ozdobię mój balkon jakimiś ładnymi i łatwymi w uprawie chojaczkami w doniczkach. Podoba mi się np. tuja, czy coś podobnego. Poradźcie co najbardziej się nadaje i w miarę wolno rośnie, tak, żeby nie zajęło mi całego balkonu, a tylko go ładnie ozdobiło. No i kiedy najlepiej kupić te roślinki i co z zimą. Pozdrawiam
    • w zeszłym roku pani w kwiaciarni doradziła nam wystawiać po 15 maja, czyli po "zimnej Zośce". Ale jakoś cieplej było. Z drugiej strony chciałabym już , żeby rośliny miały trochę tego werandowania. Myślicie, że ten termin jest dobry? Nie zmarzną rośliny?? Jak Wy robicie w tym roku?
    • Czy skrzynki na balkonie powinny miec podstawki - równiez te wiszące? Dziękuję.
    • kobietki, mam piekny, nasloneczniony balkon. mieszkam za granicą, tu jest zdecydowanie cieplej niż w Gdańsku, nie ma w nocy przymrozków. Balkon jest do zakwiecenia - pomóżcie. Wolę kupić gotoewe duże kwiaty w donicach, a także w cebulkach. Raczej nie chcę siac
    • Chciałbym w tym roku urządzić jakoś fajnie balkon pomóżcie . Balkon ma 6m. długości i 1,3 m szerokości. Balkon jest na stronę południową, jakie kwiaty oprócz pelargoni . Jeśli macie jakieś pomysły to proszę o pomoc
    • Opowiadajcie o swoich osiągnięciach. Jakie rośliny dobrze się czują na Waszych balkonach? Dzielcie się doświadczeniami...
    • u sąsiada. Tak jak rok temu tak i w tym roku obserwuję kiedy sąsiad ją zgarnie do domu. Zeszłej zimy zabrał ją dopiero po tym styczniowym huraganie. Juka była wymęczona,przewrócona, wymarznięta i wytrzepana od wiatru. Wiosną wystawił ją baaardzo wcześnie ale już nie pamietam kiedy. Pamietam że duuużo wczesniej niż zrobiłam to ja. Juka nadal była wymęczona. Jednak latem całkowicie odżyła.Nie pozostał na niej ślad po przejściach. Narazie wygląda nieżle. Balkon jest nie osłonięt...
    • Mam jeszcze na balkonie pelargonie bluszczolistną zwisającą. Ma jeszcze kwiaty. Kiedy trzeba ją z balkonu zabrać? Czy te pelargonie można gdzieś przezimować, żeby wystawić je na przyszły rok?
    • Dwa miesiące temu wystawiłam na balkon kwiaty. Dracenę, papirusa, sagowca i oxalis. Ten ostatni skorzystał na tym najbardziej, bo kiedy wylądował na balkonie miał zaledwie kilka listków, a teraz rozrósł się jak oszalały, aż się zastanawiam, czy mu w tej doniczce nie jest za ciasno. W każdym razie nie wiem kiedy wstawić kwiaty spowrotem do domu? Wydaje mi się, że jeszcze przed pierwszymi przymrozkami. Dziś w nocy było u mnie 7 stopni. Czy to nie za zimno? Wiem też, że trzeba takie ...
    • Czemu wysycha część igieł? Rosły sobie przez jakiś czas dobrze. Latem zaczęły schnąć, nie całkiem. Część gałązek jest zupełnie uschniętych, trudno ocenić, czy zjawisko się pogłębia. Wsypywałem latem trochę nawozu przeciwko rudzeniu iglaków, ale nie pomogło.
    • mam 4 niecierki w korytku na balkonie, czy mogę cos z nimi zrobic jak przyjdą chlodniejsze dni dodam, ze miejsca na to korytko w domu to ja nie mam, na klatke nie mogę wynieść, bo zaraz ukradną wiec jesli juz to tylko mogę przesadzic je w 4 małe doniczki i zostawic w mieszkaniu na parapeci, ale czy sie utrzymają i czy ma to sens??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się