Forum Dom Ogród na balkonie
ZMIEŃ
      balkonu

balkonu

(249 wyników)
    • Witam Szanownych Balkoniarzy :) Mieszkam prawie poza miastem, mam przyjemne otoczenie balkonu, ale jednak z niewiadomych powodów nie korzystaliśmy z tych uroków wcześniej. Mam ogromną ochotę przenieść część naszego życia właśnie na balkon i w tym celu szukam inspiracji, pomysłów, zdjęć w internecie. Czy znacie jakieś blogi, strony internetowe itp które mogą mi pomóc?
    • Chciałabym zabudować balkon- zabudowa bezramowa. Szukam jakiejś sprawdzonej firmy z dobrymi cenami na terenie Warszawy. Ktoś może coś polecić? Wiem, że podobne tematy już były, ale dawno, więc sporo mogło się od tego czasu zmienić.
    • Jak w temacie :) Oczywiscie na wstepie pragne wszystkich powitac jako nowy na tym forum :) Niestety dopiero teraz zorganizowalem pieniadze na urzadzenie balkonu (niedawno sie wprowadzilem). Czy jest wogole sens dawac na balkon jakies roslinki w tym okresie? Mam balkon wschodni z lekkim wychyleniem na poludnie :) Slonce mam u siebie od rana do okolic poludnia. Bede mial 3 lub 4 doniczki podluzne wiszace na balustradzie, dwie doniczki stojace i moze jakies troche skromniejsze, wi...
    • Dzień dobry, Chciałabym zasadzić na balkonie jakieś szybko rosnące pnącze, wybór padł na chmiel, ale sąsiadka powiedziała mi, że jest trujący a mam małe dziecko które jest na etapie wsadzania wszystkiego do buzi. Czytałam wiele sprzecznych opinii i już sama nie wiem... Proszę o odpowiedź. Jeśli jest trujące to co posadzić chodzi mi o coś co szybko rośnie i nie jest trujące a żeby można było to kupić w sklepie ogrodniczym nie w nasionkach bo nie wiem jak siać a potrzebuję jak najszybciej osł...
    • Witam wszystkich na tym cudownym forum :) Od tego roku mam do zagospodarowania dwa duże balkony - jeden wschodni i drugi południowo zachodni. Nie mam na nie pomysłu zupełnie , wiem na 100% że nie chce iglaków. Marzy mi się balkon pachnący, ale co w takim razie posadzić i w jakich donicach skrzynkach i skrzyniach?
    • witam, zamarzyło mi się pnącze na balkonie - teraz- czy jest sens siać jeszcze coś? czy wyrośnie? Tak bardzo chciałabym miec coś, co będzie się wiło w górę i szybko rosło... Czy jest sens wsiać teraz coś - wilec lub coś podobnego?
    • Po raz pierwszy będę tak na poważnie ozdabiała balkon. W ubiegłym roku, po przeprowadzce nie było funduszy, więc miałam tylko kilka petunii. W tym roku ( choć funduszy nadal brak ) chciałabym z niczego, zrobic COŚ ;) Da się ? Doradźcie by było tanio i ładnie. Balkon jest od strony zachodniej i w miarę duży. Będę wdzięczna :)
    • Dopiero co wystawiliśmy pelargonie na balkon i już musieliśmy je chować przed przymrozkami. A wy już wystawiacie kwiaty na balkon?
    • No i już sierpień... Jeszcze dwa miesiące i po balkonowych szaleństwach... A tymczasem: [img]https://img214.imageshack.us/edit_preview.php?l=img214/8980/p8080180.jpg&action=rotate[/img] Zakwitł tytoń, samosiejka :) [img]https://img201.imageshack.us/edit_preview.php?l=img201/2517/p8080182.jpg&action=rotate[/img] Zaczynają się zbiory: [img]https://img716.imageshack.us/edit_preview.php?l=img716/2885/p8080183.jpg&action=rotate[/img] Kobea przerosła wszystko, chyba już jej nie...
    • Temat jak wyżej. Ja od kilku lat wystawiam w lecie drzewko szczęścia. Stoi na słonecznym balkonie od maja (w tamtym roku od kwietnia nawet) do października. Niesamowicie dobrze rośnie - jest zwarte, duże i trzeba go skutkiem czego przesadzać co roku do nowej doniczki. W tym roku zastanawiam się na ciborą - ktoś ma jakieś doświadczenia? Z innymi roślinami oczywiście też. Pozdrawiam E.
    • Miałam piękne rododendrony,pierisa japońskiego,bugenville,ale jakoś na klatce nie przetrzymały,bo chyba je zasuszyłam:/ Teraz już jakoś zapał minął:( Chciałabym coś mało wymagającego i coś co przetrzymałoby zimę. Poczytałam o winobluszczu i zamiast na ścianę puścić go na balustradę.Czy się uda,aby się tak zaczepił? Pomyślałam jeszcze na ścianie o clematisie i różach pnących. Co o tym myślicie?
    • Witam, przeczytałam mase watków ale nie znalazlam niczego co by mnie zainetresowało. Mam roczne dziecko i pusty balkon taki po łuku.ok 3,5 - metry długi na 2 metry szeroki , sciana graniczaca z balkonem sasiadów, sciana z pleksy, z drugiej widok na ulicę. Chcialam posadzic jakies iglaki do donic i postawić na balkonie ale nie wiem co... sasiedzi maja jakies duze i widze po roku,ze im zżółkły. na balkonie chce tez zawiesic donice ale nie wiem co w nie?moze wszos? a moze jakies k...
    • Witam, Czy ktoś z Was ma może jakiś program do projektowania balkonów? Szukam, szukam i nic :( Jak już coś się trafi darmowego to do projektowania ogrodów a mnie zależy bardzo na balkonie. Jeśli ktoś zna może jakąś stronę to proszę i pomoc. Pozdrawiam
    • W czerwcowym wątku już zrobiło się ciasno. Zapraszam tutaj- pokazujcie swoje już wakacyjne balkony :) Ale ten czas leci :) Zakwitła lobelia: [img]https://img266.imageshack.us/edit_preview.php?l=img266/2186/p6301225.jpg&action=rotate[/img] Zaczynają kwitnąć heliotropki: [img]https://img517.imageshack.us/edit_preview.php?l=img517/8662/p6291205.jpg&action=rotate[/img] [img]https://img641.imageshack.us/edit_preview.php?l=img641/2544/p6181003.jpg&action=rotate[/img] Clematisa ro...
    • Cześć! W tym roku chciałabym urządzić wkońcu balkon-ok 4m2 strona zachodnia, po godzinie 13 dużo słońca praktycznie do wieczora. Nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o kwiaty mam tylko olbrzymią yukę, która jest mało wymagająca. Marzą mi się pnącza na balkonie ale nie rozrastające się w zastraszającym tępie. Wiadomo jakieś pelargonie, coś zwisającego:)napewno zioła( posiałam je w domu jak narzaie ale oprócz rzeżuchy to nie wiem czy cokolwiek z tego wyjdzie:) Wolałabym by było to...
    • Jak w temacie - nad moim balkonem pojawiają się momentami stada muszek (mam balkon narożny pl-wsch, sąsiedzi mający balkon tylko na wschód tego problemu nie mają). Znacie jakieś roślinki, które pomogą w pozbyciu się problemu?
    • Melduje ze panstwo Zdun odradzaja róże na balkon(prowadza rosarium). A jak Wam sie udaja? Na poprzednim balkonie miałam mszyce i przedziory na rozach.
    • Witam! Czy Zamia (czy tez zamioculas) moze stac na balkonie w lecie? W Polsce?
    • Prosze was o rade-poszukuje na balkon drzewka.Moge je wstawic na zime do domu wiec nie ma problemu.Balkon sloneczny,od godziny 13 do wieczora.Troche wietrzny,bo mieszkanie "na winklu" Bardzo bym chciala cos zielonego na balkonie,ale nie moge miec kwiatów-jestem bardzo silną alergiczką na ukąszenia os i pszczół.Marzyl mi sie oleander,ale te kwiaty...a poza tym mam 2 dzieci. Wyczytalam tu na forum ze chojaki na balkonie nie sprawdzają sie. Pomyslalam wiec o drzewku,w duzej pieknej...
    • moj balkon jest od polnocnowschodniej strony, wiec tylko rano jest troche slonca a ja tak chcialabym miec stokrotki i maciejke...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się